Djurförsäkring

Att investera i liv är inte alltid helt enkelt. Det är nämligen precis det du gör när du väljer att skaffa ett djur. För många blir djuret en familjemedlem och minst lika viktig att skydda som övriga familjemedlemmar. Skulle en olycka eller ett dödsfall vara framme är det tacksamt att ha någon form av skydd som hjälper familjen i den tuffare tiden som väntar. Mediciner och veterinärbesök är ofta mycket kostsamma och det är alltid skönt att ha en garanti att du inte behöver betala en stor summa pengar ur egen kassa. Att teckna en djurförsäkring är något som alla människor som värnar om sina husdjur borde göra.

Försäkra din pälskling

Veterinärbesök

En djurförsäkring innehåller allt som ofta ett skydd mot just veterinärbesök. En vistelse som tenderar bli mycket dyr, även för den minsta av fall. Här får du ersättning för större utlägg som du tvingats göra då ditt djur blivit sjukt eller varit med om en olycka. Vad försäkringen skyddar och inte skyddar emot regleras helt och hållet i avtalen som följer med försäkringen. Var väldigt noga, mer noga än vanligt, när du kontrollerar ett avtal gällande djur då det är mycket vanligt att flertalet sjukdomar och händelser INTE täcks in i försäkringen. Ibland kan det inte ens vara lönsamt att teckna försäkringen.

Livförsäkring

Kort och koncist innebär en livsförsäkring för ett djur precis samma sak som för en människa. Skulle ditt djur avlida undertiden som försäkringen gäller så kommer du få en summa pengar i ersättning. Ersättningen baseras på den premie som du valt. Ett äldre djur kommer få en betydligt högre premie än vad ett ungt djur kommer få. Därför är det inte alltid aktuellt med försäkring om ditt djur är allt för gammalt.

Syftet med husdjur

Försäkringars syfte varierar allt eftersom vad du skall använda djuret till. En katt som endast vistas inomhus som sällskapsdjur kräver kanske inte lika omfattande försäkringar som en häst som används för tävlingar gör. Et är viktigt att konstatera i vilket syfte djuret finns och hur mycket du har betalat för det från början. En katt för 200 kronor kanske inte har lika stort syfte att försäkra som en häst för 20 000 kronor.