view counter

Kalkylator för beräkning av lånekostnad

Kalkylator för lånekostnad

Låna pengar gör i stort sätt alla människor någon gång under sin livstid. Det är dock inte alltid helt enkelt att förstå de kalkyler kommer med lånet. Använd vår kalkylator för lånekostnad för att enkelt se vad lånet kostar.
kr

Att teckna lån gör i stort sätt alla människor någon gång i livet. Det vanligaste brukar vara när man köper hus eller bostadsrätt då beloppen ofta överstiger vad man själv har sparat eller lagt undan på sin lön eller andra inkomster. Idag finns det väldigt många olika banker och låneinstitut att välja på och nästan lika många låntyper. Det kan därför vara bra att försöka skaffa sig en bra överblick på de lånekostnader som lånet tillför när du väl tecknar det. Det är också det som normalt brukar avgöra vilket bolag man väljer att teckna ett lån hos.

För att förenkla den här delen för våra besökare har vi här arbetat fram en kalkylator som beräknar de lånekostnader som ett lån kan komma att generera. Genom att fylla i dina unika förutsättningar för ditt lån, i vår kalkylator för att räkna på lånekostnader, kommer du få en tydlig och enkel överblick om hur mycket lånet kommer att kosta dig beroende på vilken betalningsperiod ni har valt hos er bank eller kreditinstitut.

Hur du använder kalkylatorn för lånekostnad

Börja med att fylla i vilket belopp som du har tänkt dig att låna. Välj sedan hur ofta du vill ha en faktura utskickad till dig för betalning av amortering och ränta. Välj också vilken låntyp som ditt lån är satt till. Rak amortering är att du betalar av samma summa varje betalningsperiod. Och annuitet är att beloppen ändras utifrån en formel satt från banken. Där du börjar med en högre ränta och en lägre amortering för att sedan minska räntan och öka amorteringen över tid. Avsluta med att dra reglagen så att just din återbetalningstid och räntan för lånet som du räknar på och sen vet du vilket lånekostnad du får för ditt lån.

Numera har du även möjligheten att använda lånekalkylatorn på din egen webbsite, som en widget. För att den ska passa just ditt behov så kan du ställa in färgschema och olika villkor. Sen får du en färdig kod som du helt enkelt bara klistrar in på din webbplats.

Här skapar du och hämtar lånekalkylatorn som en widget.

Presentation av resultat

Allt eftersom du sätter in dina variabler kommer du märka att en tabell presenteras där siffrorna anpassas efter dina förutsättningar. När alla variabler är satta till dina förusättningar presenterar kalkylatorn de siffror som gäller för just ditt lån. Du ser nu vad storleken blir på amortering, ränta, hur mycket som skall betalas per månad och hur mycket som finns kvar på det tagna lånet att betala tillbaka. Du kan också se summeringar av de olika konstnaderna för att få en överblick över hur mycket du totalt betalar i ränta och vilka genomsnitt som gäller.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter