Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank - spara och lånaSantander Consumer Bank tillhör en av världens störst bankkoncerner Banco Santander, grundat 1857. De  är verksamma i över 45 med mer än 193 000 anställda och 102 miljoner kunder. Santander är Europas största bank och världens femte största. Banken har utsetts till världens bästa bank inte mindre än tre gånger av den erkända tidskriften Euromoney och senast 2012. En av anledningarna till att banken är så populär är deras lokala närvaro och har över 15 000 bankkontor världen över, vilket är mer än någon annan bank.

Hos Santander kan du både spara och låna pengar

Santander har även gjort entré på den svenska marknaden och erbjuder i dag en mängd olika lånekoncept och möjligheten att spara pengar till en förmånlig ränta. Bland annat kan du ansöka om privatlån, billån, MC-lån samt även lite udda lån som husvagnslån, husbilslån, skoterlån och atv-lån.

Spara pengar med insättningsgaranti

Hos Santander kan du även spara pengar till en förmånlig ränta genom sparkonto som de kallar för BuffertKontot. BuffertKontot erbjuder ett fritt sparande till en förmånlig ränta. Alla insättning och uttag är helt fria, vilket innebär inga extra avgifter. BuffertKontot omfattas också av den statliga insättningsgaranti, vilket är en extra trygghet för dig.

Att öppna ett konto kan du göra direkt på Santanders webbplats med ditt BankID. För att kunna öppna ett konto hos Santander behöver du redan ett konto hos en annan bank som du använder för att göra överföringar till och från ditt konto hos Santander.

För att öppna ett BuffertKonto hos Santander måste du vara över 18 år. Su ska också vara folkbokförd i Sverige samt ha svenskt personnummer.

Låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet

Är du intresserad av ett vanligt privatlån, utan säkerhet, kan du låna mellan 20 000 till 350 000 kronor med en återbetalningstid på 2-12 år till en ränta från 3,95-12,95 procent (dec. 2017). Räntan är rörlig och sätts individuellt. Har du många smålån eller krediter, med en onödigt hög ränta och avgifter, kan du vända till banken för att lösa in lånen och ersätta dessa med ett privatlån istället.

Försäkra dig med låneskyddet

Du kan även välja ett låneskydd som försäkring till ditt lån. Låneskyddet går in och täcker upp om du skulle bli arbetslös, heltidssjukskriven samt att försäkringen betalar av lånet vid dödsfall dock endast till ett visst belopp.

Så ansöker du om ett lån hos Santander Bank

Är du intresserad av att ansöka om ett lån hos banken så kan du göra det antingen direkt på bankens webbplats eller direkt på telefon. Oavsett så får du alltid ett besked redan samma dag. Efter att du beviljats lånet måste du skriva på lånehandlingarna och skicka tillbaka till banken. När banken väl mottagit dessa lånehandlingar så har du pengarna på konto inom 2-3 bankdagar,

För att banken ska godkänna ditt lån måste du vara över 20 år och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Du ska också ha en månadsinkomst på minst 12 500 kronor, samt varit bosatt i Sverige i minst tre år.

 

Läs alltid igenom fullständig information och villkor från långivaren innan du undertecknar ett avtal.