view counter

När du behöver låna 1000 kronor

Någon gång i livet har de flesta önskat att de bara hade ytterligare 1000 kronor på fickan. En ansenlig summa kan man tycka i många sammanhang men när de oförutsedda utgifterna hopar sig och räkningarna måste betalas, då är det bra att veta att det finns företag som lånar ut små summor snabbt.

Höga avgifter och räntor tillkommer vid lån på 1000 kronor

Att låna 1000 kronor kan man göra hos företag som erbjuder mikrolån, snabblån, smslån och allt vad de kallas för, som exempelvis Ferratum. Nackdelen med att låna mindre summor är att höga räntor och avgifter tillkommer samt att återbetalningstiden är relativt kort om man jämför med de större lånen som exempelvis privatlån och bolån.

Kort återbetalningstid

När det endast rör sig om att låna 1000 kronor vill de flesta företagen ha tillbaka pengarna inom 30 dagar, även om det finns undantag som exempelvis Nanokredit som i skrivandets stund har en kredittid på upp till 45 dagar. Men som du förstår rör det sig om ett lån med kort återbetalning och ska man teckna ett sådant lån måste man vara säker på att man kan återbetala summan samt räntor och avgifter inom återbetalningstiden.

Att inte betala tillbaka i tid kan stå dig dyrt

Om man misslyckas med att betala tillbaka lånet på 1000 kronor lägger utlåningsföretagen på extra avgifter och räntor och helt plötsligt kan ditt lån stå dig väldigt dyrt. Det är lätt att tänka att det ordnar sig men är man osäker på om man kan betala tillbaka beloppet bör man se sig om efter andra alternativ. Det är lätt hänt att man hamnar i lånefällan och år för år kommer rapporter om att allt fler svenskar har problem med att betala tillbaka sina lån och hamnar hos Kronofogden, även om det bara rör sig om lån på 1000 kronor.

Låna 1000 kronor utan räntor eller avgifter

Om du anstränger dig och gör en grundlig undersökning av snabblånemarknaden så ser du att det är många långivare som erbjuder lån utan räntor och avgifter till förstagångslånaren, som alla de tre långivarna FerratumFolkia och Vivus gör.

Låna över internet, telefon eller sms

När du väl bestämt dig och att du måst låna 1000 kronor så är det både enkelt och smidigt att teckna ett snabblån hos en långivare. Hos exempelvis Folkia så kan du låna direkt genom internet, sms eller telefon och svar på din ansökan får du direkt. Pengarna kommer sedan att sättas in på ditt konto samma dag eller nästkommande vardag. Bra att veta är att de flesta långivare endast betalar ut pengarna under vardagar och inte under helgen.

Krav för att låna 1000 kronor

För att låna 1000 kronor genom smslån och snabblån måste du vara över 18 år. Hos både Ferratum och Folkia så kan du ansöka om ett lån trots att du har betalningsanmärkning men det kan du inte göra hos exempelvis Vivus, så det får man kolla upp om man har en anmärkning.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter