view counter

Så kan du låna 10000 kronor

Ibland kan oförutsedda utgifter dyka upp och då kan det vara bra att veta att det går att låna pengar relativt enkelt. Om bufferten har sinat och akuta hus- eller bilreparationer blir nödvändiga, kan det vara bra att veta vart du kan vända dig för att låna 10000 kronor. Kanske du vill köpa den där resan du har drömt om och behöver veta vad du bör tänka på när du ska låna 10000 kronor. För oavsett om du använder pengarna till direkta måsten eller drömmar, tänk på att pengarna ska betalas tillbaka också och att du betalar extra till långivaren för att få låna dem i form av ränta.

Vart vänder jag mig för att låna 10000 kronor?

Att låna 10000 kronor i dag går att göra på olika sätt. Det finns mer eller mindre bra metoder beroende på din ekonomiska situation. Något av det viktigaste du bör tänka på när du ska låna är att titta på räntan och avbetalningsplanen oavsett vilken långivare du vänder dig till. Det går att låna 10000 kronor hos en del banker och kreditinstitut, liksom snabblån via sms. Det finns alltså många olika långivare på marknaden och det kan löna sig att jämföra olika för att se vem som erbjuder dig mest fördelaktiga lån.

Här på Allt om Spara hittar du en lista på flera banker och kreditinstitut. Du ser aktuell ränta, återbetalningstid och uppläggningsavgift samt hur stort lån du kan ta. Hos de allra flesta kan du låna 10000 kronor eller mer i form av ett privatlån. Hos flera kan du ansöka om lånet direkt på nätet.

Vad bör jag tänka på vid privatlån på 10000 kronor?

Ett privatlån kan du till exempel ta hos banker som ICA Banken och Skandiabanken. Ett privatlån går att ta utan säkerhet. Banker brukar i de allra flesta fall göra en kreditprövning, för att se om låntagaren har en betalningsanmärkning. Har denne det, kan lånet nekas.

Det finns även andra långivare på marknaden som inte är banker, till exempelvis Nordnet, SevenDay och BIGBANK. En del långivare erbjuder även lån till kunder med betalningsanmärkning, men då oftast till högre ränta,eftersom företaget tar en större risk.

Var noga med amorteringen

Om du ska låna 10 000 kronor är det viktigt att göra en kalkyl över vilken typ av amortering du ska ha, hur lång avbetalningsplanen är och vilken räntesats du får. Ju längre avbetalningsplan du har, desto större summa kommer du totalt att betala i ränta till långivaren. På ett lån på 10 000 kronor kan det röra sig om ett par tusenlappar mer i ränta och avgifter om du väljer en avbetalningsplan på 12 år än på 1 år.

Läs på om ev avgifter som kan tillkomma

Tänk också på att andra avgifter kan tas ut i form av uppläggningsavgift och aviavgifter. Då ett privatlån tas utan säkerhet är räntan generellt sätt högre än vid exempelvis ett bolån, då banken tar en större risk.

Kontrollera gärna att du kan betala in hela skulden när du vill om du ska låna 10000 kronor eftersom din ekonomiska situation kan förbättras under avbetalningsplanen.

Låneförmedlare jämför långivare

Det finns även låneförmedlare som jämför olika långivare för att se vilken som passar dig bäst. Exempel på sådana är Freedom Finance, Lendo och MyLoan. Via dem kan du ansöka om lån och får upp olika långivare som kan bevilja dig lån. En del låneförmedlare har även samarbete med långivare som beviljar lån även om du har betalningsanmärkning. Om du behöver samla flera smålån till ett större för att få en bättre ränta, kan detta vara en bra väg att gå för att låna 10000 kronor.

Snabblåna eller SMSlåna 10000 kronor via mobilen

Att ta ett smslån är sällan fördelaktigt, men ibland kan det vara nödvändigt. Fördelen med smslån är att det går snabbt att låna 10 000 kronor och du kan ha pengarna samma dag. Och har man till exempel en betalningsanmärkning kan det gå att få låna pengar hos vissa smslångivare som inte gör en kreditupplysning. Naturligtvis betyder detta att långivaren tar en större risk och därmed har mycket högre ränta. Den effektiva räntan vid smslån kan uppgå till flera hundra procent vid smslån och i vissa fall flera tusen procent, beroende på bland annat nominell årsränta, lånebelopp och avbetalningsplan.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter