view counter

Hur du kan låna 500 kronor

Är det slutet på månaden och pengarna tryter? Har hittat den där lampan på rea och lönen betalas ut i morgon? Eller ska du betala lunchen och din partner har gjort slut på pengarna på kontot? Då kan det vara läge att låna 500 kronor snabbt

Att behöva låna 500 kronor kan bero du har haft oförutsedda utgifter eller en extra hög räkning just denna månad. Det är en liten summa att låna, vilket snabbt och enkelt kan göras. 500 kronor är också lätt att betala tillbaka, men tänk på att det alltid finns ett pris att betala när man lånar pengar eftersom långivaren vill ha sin del av kakan.

Så gör du för att låna 500 kronor

Det enklaste sättet att låna 500 kronor är via ett SMSlån. Sådana SMSlån kallas ibland för snabblån eller mikrolån och tas utan säkerhet. Det som är fördelaktigt med att låna på detta sättet är att pengarna oftast betalas ut direkt och behöver man låna 500 kronor är man förmodligen i behov av pengarna snabbt. Ferratum är en av de långivare som erbjuder lån från så lite som 500 kronor. För att teckna lån hos detta bolag måste man vara 21 år och kreditvärdig. Dessa kriterier behöver inte uppfyllas hos alla långivare, då en del lånar ut till personer som innehar betalningsanmärkningar.

Räntor och avgifter

När du ska ta ett snabblån kommer du att behöva betala ränta och avgifter på lånebeloppet. Eftersom ett mikrolån har snabbare avbetalningsplan än större lån är det den effektiva räntan som är intressant att titta på. Den räknas ut genom en matematisk formel som innehåller beloppet du betalar i månaden, samt antal återbetalningstillfällen. Den effektiva räntan uttrycks i procent och används för att du som konsument ska kunna jämföra olika lån. 

Den effektiva räntan behöver inte ge en faktiskt bild av det totala beloppet du kommer att behöva betala i ränta och avgifter, då den baserar sig på årsbasis. Ofta betalar du ju av av ett mikrolån snabbare. Men rent generellt kan det sägas att kostnaden för att låna 500 kronor är mycket högre procentuellt sett i förhållande till lånebeloppet än om man lånar ett högre belopp. Vet du därför om att du kommer att behöva låna mer pengar framöver kan det var lönt att låna ett större belopp direkt, även om det naturligtvis aldrig är fördelaktigt att låna pengar. 

Givetvis ska du ju även jämföra kostnader och villkor hos flera olika långivare oavsett om du ska låna 500 kronor eller 100 000 kronor.

Låna 500 kronor gratis

Det finns långivare som erbjuder dig ett första lån gratis. Det är förmånligt om det bara är ett lån du behöver ta, men behöver du att ta fler så läggs ränta och avgifter på som vanligt. Om du ska låna 500 kronor för första gången kan det därför vara värt att kolla upp vilka långivare som erbjuder ett lån gratis utan ränta och dolda avgifter.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter