view counter

ICA Banken

Privatlån

ICA banken erbjuder dig som kund privatlån mellan 20 000 och 350 000 kronor helt utan säkerhet. Det tillkommer inga aviavgifter eller uppläggninsavgifter om du ansöker om ett lån. Har du lån hos andra banker eller låneinstitut, med högre räntor, så kan du med fördel ta hjälp av ICA Banken för att lösa in dessa och få en bättre ränta.

Ansök om ett privatlån hos ICA Banken

Ansöker kan du göra via telefon eller direkt på webbplatsen. Ansöker du om lån direkt på webbplatsen så får du ett preliminärt svar direkt efter att din ansökan har skickats in.

Krav vid ansökan om ett privatlån

Du måste ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst samtidigt som du inte heller skall ha några betalningsanmärkningar. Allt måste betalas tillbaka innan du fyller 70 år och amorteringstiden är individuell beroende på förutsättningar.

Försäkra lånet vid sjukdom eller vid arbetslöshet

Du kan teckna en låneförsäkring för att få hjälp med att betala tillbaka lånet om du skulle bli arbetslös, ofrivilligt, eller bli sjuk och inte kan betalat tillbaka lånet inom den givna perioden. Läs mer på ICA Bankens webbplats om vad som ingår i denna försäkring. Kostnaden för skyddet beror på hur mycket pengar du lånar.


Låneräntor ICA Banken
KreditinstitutRäntaÅterbet. tidUppl. avg.Lånebelopp 
3.5 - 11.95 %3-12 år0 kr10 000-350 000 kr

Bolån

ICA banken är en folkkär bank som också valt att erbjuda bolån. Banken samarbetar med den statliga banken SBAB som är ett välkänt bolåneinstitut, vilket innebär att ICA Bankens boräntor följer samma kurs som SBAB:s bolån. Ett liknande samarbete har SBAB med IKANO Bank. Så bli inte förvånade om dessa tre banker erbjuder bolån till samma ränta. ICA banken belånar inte jordbruksfastigheter eller tomter och kräver mäklare för alla köp. Bolån kan du därmed endast teckna för bostadsrätter, villor eller fritidshus. Du får möjlighet att ta bolån från 200 000 kronor eller mer. ICA banken erbjuder bottenlån till 85 procent av köpesumman och topplån upp till 90 procent vilket innebär att du minst har tio procent i kontantinsats. Gör du ett bottenlån på upp till 75 procent av bostadens värde så får du mer frihet gällande amorteringen. Där kan du firtt välja mellan 10 års rak amortering eller 40 års serieamortering. För lån som överstiger 75 procent av fastighetens värde så är det rak amortering som gäller över 15 år. Du måste minst amortera 500 kronor i månaden. Om du inte har några avier är alla avgifter borttagna.

Ansök om ett bolån direkt på webbplatsen

Ett bolån kan du ansöka om direkt på ICA Bankens webbplats och skulle du bli beviljad ett lån så gäller erbjudandet i sex månader. Efter det så får du ansöka igen och då kan villkoren har ändrats.Ansöker du online så får du svar via e-post. Ansökan online gäller bara för bolån upp till 6 000 000 kronor, i annat fall så ta kontakt med ICA Banken per telefon.

Ansök om handpenningslån eller överbryggninslån

ICA Banken tillhandahåller även överbryggningslån och handpenningslån, för att underlätta för dig som ska köpa en ny bostad. Överbryggningslånet kan du ansöka om om du redan har en bostad som ska säljas men att du samtidigt behöver finansiera köpet av en ny bostad. Lånet ska därmed betalas tillbaka så fort den gamla bostaden är såld. Handpenningslånet är, precis som det låter, ett korttidslån för att betala handpenningen efter att du har tecknat ett köpekontrakt. Detta lån betalas tillbaka när ett "riktigt" bolån blir aktuellt för bostaden.

Om vill räkna på hur mycket ett bolån hos ICA Banken skulle kosta dig så har de ett väldigt smidigt verktyg på webbplatsen som är helt gratis att använda. Så att du på enklast möjliga sätt blir medveten om de kostander som tillkommer vid ett lån hos banken.

Boräntor ICA Banken
Kreditinstitut3 mån1 år2 år3 år5 år10 år
ICA Banken1,991,991,992,092,493,25
Fler räntor
Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter