view counter

SEB

Här nedan presenteras de olika typer av lån som erbjuds av Skandinaviska Enskilda Banken, SEB.

Bolån

SEB erbjuder bolån till förmånliga räntor och med låga avgifter. Normalt behövs endast fastigheten som säkerhet och ingenting utöver det. SEB erbjuder bottenlån till 85 procent av fastighetens värde och du är inte tvungen att amortera på ditt lån. Kvarvarande belopp belånas med topplån. Ofta skall topplånet amorteras på högst 10 år. Som amorteringsalternativ erbjuder SEB rak amortering och serieamortering. Amorteringsfria lån är endast möjliga till bottenlån.

Banken tar ut uppläggningsavgift och aviavgifter för de kunder som inte använder sig av autogiro. Lagfarten kostar 625 kronor och pantbrevet 675 kronor. Om man önskar att ta bägge samtidigt kostar det 900 kronor totalt.

 

Boräntor SEB
Kreditinstitut3 mån1 år2 år3 år5 år10 år
SEB2,152,112,172,272,653,41
Fler räntor

Billån

SEB erbjuder lån för köp av bil både till begagande och nya bilar. Kravet är att du handlar av en aktoriserad bilhandlare. Lägsta lånebelopp ligger på 40 000 kronor och bilen är ofta representativ som säkerhet för lånet. Kontantinsatsen är även den 20 procent precis som med båtlånet och du kan helt och hållet själv påverka hur mycket du vill lägga utöver det. Amorteringen sker via rak amortering eller via annunitet och det tas ut en uppläggningsavgift på 500 kronor vid nytecknande av lån.

Studentlån

SEB erbjuder sina kunder att ta ett privata studentlån. De här lånen riktar sig helt och hållet mot specifika privata utbildningar. Företaget kallar lånet för ett utbildningslån och har delat upp det på tre olika företag som de samarbetar med. Lånen blir möjliga att nyttja förutsatt att du tar en utbildning hos dem. För mer information gällande studentlån hos SEB hänvisar vi till deras kontaktuppgifter.

Privatlån

Hos SEB kan du välja att ta privatlån upp till 350 000 kronor. Generellt sker en sedvanlig kreditprövning på alla som ansöker för att kontrollera din kreditvärdighet. Du måste vara 18 år och ha en taxerad inkomst på minst 150 000 kronor. Amorteringen som erbjuds är antingen rak eller via annuitet. Återbetalningen sker på max 12 år. Uppläggningsavgiften ligger för tillfället på 300 kronor förusatt att du inte är kund hos SEB. I annat fall blir den gratis.

Byggnadslån

Byggnadslån hos SEB fungerar i det stora hela som en vanlig kontokredit där du får möjlighet att använda krediten i den takt som du själv önskar. Du tar alltså ut pengar allt eftersom ditt bygge växer. När allt är klart kommer lånet att skrivas över som ett vanligt bolån.


Låneräntor SEB
KreditinstitutRäntaÅterbet. tidUppl. avg.Lånebelopp 
3.65 - 10.95 %2-10 år300 kr20 000-350 000 kr
Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter