view counter

Swedbank

Följande lån går att teckna hos den svenska storbanken Swedbank.

Bolån

Swedbanks bolån anses vara mycket bra och förmånliga. När man letar nytt boende kan det vara bra att ha ett lånelöfte från banken så du vet hur mycket du får låna. Det kan finnas möjlighet att låna till handpenningen för bostaden ,om så önskas. Handpenningslånet är amorteringsfritt och löper på högst sex månader och kan fås på upp till 10 procent av köpeskillingen. Swedbank lånar ut från 100 000 kronor och uppåt till bolån. Swedbank belånar bottenlån upp till 75 procent av marknadsvärdet och upp till 85 procent när det handlar om topplån. Bottenlån skall amorteras på mellan 20 - 50 år och topplånen mellan 5 - 15 år. Vanligaste formen av amortering är rak men det är möjligt att diskutera fram olika lösningar. Har du något av bankens kunderbjudande betalar du ingen uppläggningsavgift för bottenlånet.

 

Boräntor Swedbank
Kreditinstitut3 mån1 år2 år3 år5 år10 år
Swedbank2,142,082,152,202,533,45 
Fler räntor

 

Billån

Swedbank erbjuder förmånliga billån för såväl nya som begagnade fordon. Du kan välja fritt mellan bilmärken så länge bilhandlaren är auktoriserad. Du kan låna upp till 80% av inköpspriset med bilen som enda säkerhet, resterande 20% erläggs med en kontantinsats eller inbytesbil. Billån är en enkel kredit med rörlig ränta. Du kan extraamortera och lösa lånet när du vill utan några extra avgifter. Lånebeloppet bör vara minst 40 000 kr och lånetiden anpassas efter bilens värdeminskning, mellan två år till sju år. Bilen bör inte vara äldre än tolv år när lånet slutbetalas. Billånet ska vara tecknat och klart innan du hämtar bilen. Uppläggningsavgiften är f n 650 kr. Som helkund i Swedbank är uppläggningsavgiften rabatterad.

Swedbank tillhandahåller dessutom förmånliga försäkringslösningar genom Swedbank Försäkring. Läs mer på swedbank.se för mer information om billån och aktuella räntor. Där kan du också göra en kalkyl och ansöka om billån.

Båtlån

Hos Swedbank kan också båtintresserade söka lån. Köper du en båt av en auktoriserad handlare kan du låna med båten som säkerhet. Du kan låna upp till 80 procent av priset och resterande 20 procent betalar du kontant eller med ett inbytesobjekt. I samråd med dig läggs en amorteringsplan upp som är anpassad till lånets storlek och till båtmodell. Du kan lösa lånet i förtid och göra extraamorteringar utan kostnad.

Vill du köpa båt av en privatperson och det fackförbund du är med i har avtal med Swedbank kan du låna 30 000 kr till 250 000 kr utan säkerhet till en lägre ränta. Räntekostnaden betalas dessutom om du blir sjuk eller arbetslös och lånet löses om du som tar lånet avlider.

På swedbank.se finns mer information om båtlån. Där kan du också göra en kalkyl och ansöka om båtlån.

Privatlån

Swedbank erbjuder också privatlån till sina trogna kunder. Du behöver inte ha en säkerhet och får låna från 30 000 kronor upp till 350 000 kronor till det ändamålet du själv önskar. Du måste dock klara en kreditupplysning. Inga betalningsanmärkningar får finnas och du skall samtidigt ha en regelbunden inkomst. Vill du öka på lånet under tiden som du redan har är det minsta beloppet som är möjligt att göra detta med 10 000 kronor. Återbetalningen skall ske på maximalt 12 år och kan amorteras via rak amortering eller annuitet. Uppläggningsavgiften ligger på 300 kronor.

Byggnadslån

Swedbank erbjuder sina kunder som är intresserade av att renovera eller bygga nytt att ta ett byggnadslån. För att bankens ska kunna ta beslut om Byggnadslånet krävs är att du gör en förhandsvärdering, lämnar eventuella ritningar, uppgifter produktionskostnader och köpe- och entreprenadkontrakt. Det behöver även tecknas en försäkring för bygget. Fastigheten gäller som säkerhet och Swedbank gör löpande kontroller för att se att bygget går som det skall. Lånet går över till ett vanligt Bolån i banken när renoveringen eller det nybyggda huset är färdigt.


Låneräntor Swedbank
KreditinstitutRäntaÅterbet. tidUppl. avg.Lånebelopp 
3.84 - 12.84 %1-12 år0 kr30 000-350 000 kr 
Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter