view counter

Betalningsanmärkning - låna pengar ändå

låna pengar med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är en mycket liten praktisk företeelse men som kan sätta oerhört stora spår i en privatpersons ekonomi. Det är ofta betalningsanmärkningen som är den avgörande faktorn för om en person skall få ett lån eller inte även om det finns möjligheter att låna pengar tros en anmärkning. Dock är det så att en person som ansöker om ett lån i någon form och som besitter en betalningsanmärkning kommer normalt sätt inte få låna pengar.

Hur en betalningsanmärkning uppstår

Anmärkningen kan uppstå mycket enkelt om du inte sköter din ekonomi på ett bra sätt. Exempelvis kan det röra sig om ett antal obetalda fakturor som pågått under en längre period. Ofta har fakturorna gått till inkasso, det vill säga till ett bolag som sysslar med indrivning av förfallna fakturor. Kronofogden är en typ av inkassoföretag. Det är dock viktigt att veta att det inte är indrivarna som sätter anmärkningar utan det finns det speciella företag som sköter. Däremot baseras ofta betalningsanmärkningar på fakta som framkommit från inkassoföretagen.

Låna pengar trots betalningsanmärkning

Trots allt så går det att låna pengar med betalningsanmärkning. Skulle du vara nekad lån finns det vissa kreditgivare som startats på senare tid vilka inte har lika stora krav på sina kredittagare då de anser att framtid skall avgöra, inte historia. Ett motiv skulle kunna vara att du fått en anmärkning under ett halvår av ditt liv där allting inte gick riktigt som det skulle men som du snabbt ordnade upp. Anmärkningen finns normalt kvar under tre år i ett register vilket innebär att du inte kommer att kunna låna pengar under den här perioden. Något som de här instituten anser vara fel om du ändå har lyckats ordna upp det hela och fått ett jobb. Dock är det viktigt att komma ihåg att räntan tenderar att bli högre hos de här kreditgivarna. Det finns således möjligheter att låna pengar trots betalningsanmärkning men det skall tilläggas att det inte är enkelt samt att du som låntagare kommer ha betydligt högre krav på dig samt att kreditgivarna kommer ligga på dig som hökar för att du skall betala de penga du har lånat.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter