view counter

Så kan du låna pengar utan säkerhet

låna pengar utan säkerhet

Det kan låta otroligt men det att låna pengar utan säkerhet är faktiskt möjligt idag. Om man bara backar tiden ett par år tillbaka så hade ett sådant påstående tagits emot med ett skratt. Bankerna blir fler och konkurrensen ökar, vilket också får följden att man måste hitta nya vägar att nå sina kunder. Det här skulle kunna vara en tanke om varför det faktiskt är möjligt.

Låna pengar utan säkerhet blir en chansning för banken

Ett lån sätts ofta på en bestämd tid och det får också följden av att den som lånat ut pengarna vill ha tillbaka dem inom en rimlig framtid. Att låna pengar utan säkerhet blir därför ett problem för exempelvis en bank. En säkerhet är satt för att banken skall ha något ”att ta istället” om inte pengarna skulle komma tillbaka. Vid exempelvis ett huslån så sätts ofta huset i sig som säkerhet för lånet vilket innebär att den dagen en låntagare inte kan eller vill betala så har banken rätt att ta huset och sälja det för att få in pengar. Om vi då ser till rubriken i den här artiklen innebär det att den här typen av lån blir en väldig chansning för banken. Eftersom man inte har någon direkt summa pengar eller ting som motsvarar summan för lånet så riskerar man att bli av med sina pengar som man lånat ut vid en eventuell tvist. Det finns därför andra sätt att handskas med den här typen av lån.

Låna pengar med en borgensman som säkerhet

Det kan finnas många olika anledningar till varför en låntagare inte kan uppvisa någon säkerhet beroende på vilka krav som finns från långivarens sida. Vissa banker erbjuder en form av mix av ett lån. Man kan säga att personen som vill ha lånet lånar pengar utan säkerhet med anger istället en andra person som säkerhet, det som också kallas för en borgensman. Det innebär att vi en eventuell tvist eller utebliven betalning så är det en annan person som kan komma att bli återbetalningsskyldig än den personen som tecknade lånet från början. Det här innebär givetvis att en person som går in som borgensman måste lita oerhört på den man täcker upp för. Ofta är det familjemedlemmar som ställer sig som borgensman för andra. Den person som är borgensman blir kontrollerad av banken som om det vore han som skall låna pengarna. På så sätt vet banken att man kan få tillbaka eventuella pengar vid utebliven betalning. Det här möjliggör människor att låna pengar utan säkerhet, även om det är en liten twist på konceptet där det i grund och botten finns en form av säkerhet ändå.

Smslån utan säkerhet

Det är troligtvis inte så många som INTE har hört talas om de små och snabba smslånen. De har uppmärksammats i olika medier om hur farliga och dåliga för privatekonomin de är. Allt om Spara kommer inte heller hymla med att de inte är att rekommendera men faktumet kvarstår dock att de anses vara en möjlighet att låna pengar utan säkerhet, även om det i längden inte är förmånligt att ta dem. Ett smslån kräver inte att du som låntagare uppvisar någon form av säkerhet. Dock kan det vara andra krav på inkomst som är som policy men det är inte uttalat ett krav på säkerhet. Eftersom det inte rör sig om lika mycket pengar som exempelvis vid ett bilköp eller husköp så vågar instituten som erbjuder smslån ta lite mer risker med sina låntagare. Därför är det också möjligt att teckna de här typerna av lån hos dem.

Ansök om lån direkt på nätet

Att låna pengar utan säkerhet är en mycket enkel procedur att genföra. Numera har bolagen formulär direkt på hemsidan som du fyller i dina uppgifter i. När du skickar in formuläret kommer det göras en kontroll på din ekonomiska situation vilket ger banken möjlighet att direkt avgöra om du är en lämplig låntagare eller lite. Om du söker med borgenär eller något annat som skiljer sig är det inte omöjligt att du får ta personlig kontakt med banken eftersom det är lite mer administrativt som gäller. Men att ansöka på Internet är oerhört smidigt och något som de allra flesta banker idag erbjuder.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter