view counter

Spara hos Landshypotek

Landshypotek är ett anrikt företag och har i över 175 år varit jord- och skogsbrukarnas egna kreditinstitut och försäkringsbolag. Och är i dag den största aktören på kreditmarknaden i denna bransch och har i dag över 50 000 medlemmar som tillsammans äger Landshypotek. Det innebär att allt överskott också återinvesteras och delas ut till medlemmarna.

Spara hos Landshypotek

Landshypotek  är inte bara ett kreditinstitut utan de erbjuder även möjligheten att spara pengar, till förmånliga räntor, oavsett om du är medlem i kooperativet eller inte. Landshypotek erbjuder i dagsläget flera sparkonton; likviditetskontot som endast tillgängligt för företag, skogs-/skogsskadekontot som endast skogsägare kan bruka och deras ”vanliga” sparkonto som även du som privatperson kan ta del av.

Sparkontot som du kan öppna hos Landshypotek är inte bundet men du kan endast göra ett avgiftsfritt uttag per år sedan tillkommer en avgift på 500 kronor per uttag. Det minsta belopp som du kan överföra till ditt konto är 50 000 kronor och för att öppna ett konto så fyller du i en blankett, som du hittar på deras webbplats, och skickar in per post.

Sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin

Väljer du att placera dina pengar hos Landshypotek kan u räkna med ett tryggt sparande eftersom sparkontona omfattas av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att du får en given summa pengar tillbaka om bolaget skulle gå i konkurs.

Sparräntor hos Landshypotek
Sparbank / SparkontoTidInsättn.
garanti
Ränta
Landshypotek Bank
Skogskonto
0 årJa1,00%
Landshypotek Bank
Sparkonto Trygghet+
0 årJa0,65%
Landshypotek Bank
Sparkonto Trygghet
0 årJa0,55%
Bra att veta
Insättningsgaranti Sparformer Övrigt
Omfattas av den statliga insättningsgarantin. - Sparkonto - Är jord- och skogsbrukarnas egna kreditinstitut och försäkringsbolag
Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter