view counter

Se upp för bluffaktura

Se upp för bluffakturor från Bolagsupplysningen. Flera företag har de senaste dagarna fått ett brev från Bolagsupplysningen där man uppmanas att komplettera sina adressuppgifter. Vid en första anblick ser allt riktigt ut men det kan bli en dyr historia för dem som inte läser igenom texten ordentligt.
Blanketten som kommer ihop med ett fraktfritt svarskuvert ser vid en första anblick mycket trovärdigt ut. Man ombeds fylla i de adress- och kontaktuppgifter som saknas i formuläret, skriva under och skicka in. Snabbt ordnat. Det är lätt att falla offer för den här typen av bluffakturor och det är ingen slump att de skickas ut under semestertider då företagen ofta bemannas av vikarier eller annan ovan personal.

Bindande avtal
Om man tar sig tid att läsa det finstilta ordentligt framgår det att man, genom att fylla i pappret och skriva under, binder sig till ett 2-årigt abonnemang som kostar 4975 kronor per år. Avtalet förlängs sedan automatiskt med ett år om det inte sägs upp senast 90 dagar innan bindningstiden gått ut.

Varnar för Bolagsupplysningen
På Svensk Handels varningslista varnade man för Bolagsupplysningen redan år 2014 och de ligger fortfarande kvar på listan. På svenskhandel.se hittar du även information om hur du ska gå tillväga ifall du råkat ut för en bluffaktura och behöver häva köpet/avtalet.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter