view counter

Överbryggningslån

ÖverbryggningslånEtt överbryggningslån är inget lån man tecknar för en längre tid utan är ett lån som används i en så kallad mellanperiod mellan två lån. Den här typen finns för att du som kund skall kunna sälja ditt ut samtidigt som du har ett annat boende som du köpt. För att pengarna skall finnas till hands innan du får in pengarna från din försäljning så används ett överbryggningslån för att möjliggöra just det här. Det händer ganska ofta att datum för försäljning och påskrivning för det nya boendet inte inträffar samtidigt och det är just vid detta tillfället som överbryggningslånet hjälper dig avsevärt.

Vilka krav finns på mig som låntagare?

Givetvis är det så att de olika kraven som ställs är högst beroende på vem som utfärdar själva lånet för din överbryggning. Olika banker och institut har givetvis olika förutsättningar men generellt finns det några krav som ofta återkommer när det blir tal om ett överbryggningslån. Normalt gäller att det måste finnas ett kontrakt skrivet både för den bostad du skall sälja och den bostad du skall köpa. Överbryggningslånet gäller också ofta en kortare tid, normalt över sex månader och du måste som person ha råd med dubbla boendekostnader under tiden som du har lånet tecknat. Ett överbryggningslån kan läggas upp med eller utan säkerhet beroende på vilken situation din ekonomi befinner sig i, det här bestämmer du tillsammans med banken.

Behöver jag göra någonting innan jag kan få ett överbryggningslån?

Ja, det finns faktiskt ett par saker som behöver vara lösta innan du får möjligheten att teckna ett överbryggningslån, exkluderat de förhandskrav som ställs på dig som låntagare. Normalt gäller att du måste ha skrivit på ett köpekontrakt eller ett överlåtelsekontrakt för både bostadens som köps och den som säljs. Försäljningen måste också ske professionellt, det vill säga att ha det hanteras av en mäklare och inte att du säljer eller köper huset privat på ett annonstorg eller annat.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter