view counter

Smslån - Vad innebär det?

SmslånSmslån är ett ganska nytt fenomen men som fått stor genomslagskraft på väldigt kort tid. De har blivit populära just tack vare sin enkelhet och att du får pengarna direkt insatta på kontot. Smslånen skall emellertid användas med mycket stor försiktighet då de oftast blir väldigt dyra i det långa loppet. Dessutom är de bara en temporär lösning på problemen eftersom de skall vara tillbakabetalade på kort tid vilket alla kanske inte är helt bekanta med.

I den här avdelningen skall du som konsument kunna läsa vägledningar och tips gällande smslån i allmänhet. Det är viktigt att vara medveten om alla de faror och fallgropar som faktiskt finns när det handlar om den här typen av lån. Det är bra att förstå hur de fungerar, vad de statliga institutionerna säger om det hela samt vad man faktiskt får och inte får göra. Eftersom ett smslån oftast inte kräver någon direkt kontroll av låntagaren riskerar många att trilla dit i den allt för vanliga skuldfällan.

Oftast hamnar människor i smslånefällan då de lånar pengar utan att de för tillfället kan betala tillbaka summan. Och om personen inte kan betala tillbaka smslånet när tiden löper ut, får många panik och tar ett nytt smslån, för att betala det förra. Sen löper det på med smslåm på smslån. Tillslut står man där och smslånen kan inte längra rädda en. Skyhöga räntor som ska betalas och banker som kräver att smslånen ska betalas tillbaka.

Risken är större än vad människor tror, att hamna i denna fälla. Det är klassiskt situation när människor har det svårt, så tar de lån de inte kan betala tillbaka med förhoppning om bättre tider. Och sen kanske det inte blir bättre och bankerna börjar kräva tillbaka lånen, i detta fall smslån. Så undvik dessa typer av lån, det finns en anledning att bankerna inte beviljar "vanliga" lån till vem som helst.

Kreditinstitut och Banker

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter