Spara hos Landshypotek

Landshypotek är ett anrikt företag och har i över 175 år varit jord- och skogsbrukarnas egna kreditinstitut och försäkringsbolag. De är idag den största aktören på kreditmarknaden i denna bransch. De har över 50 000 medlemmar som tillsammans äger Landshypotek. Det innebär att allt överskott också återinvesteras och delas ut till medlemmarna.

Spara hos Landshypotek

Landshypotek  är inte bara ett kreditinstitut utan de erbjuder även möjligheten att spara pengar, till förmånliga räntor, oavsett om du är medlem i kooperativet eller inte.
De erbjuder i dagsläget följande sparkonton;

sparaLikviditetskontot: detta är endast tillgängligt för företag

sparaSkogs-/skogsskadekontot. Kan endast brukas av skogsägare.

spara”Vanligt” sparkonto: detta kan även du som privatperson kan ta del av.

Sparkontot som du kan öppna är inte bundet men du kan endast göra ett avgiftsfritt uttag per år sedan tillkommer en avgift på 500 kronor per uttag. Det minsta belopp som du kan överföra till ditt konto är 50 000 kronor och för att öppna ett konto så fyller du i en blankett, som du hittar på deras webbplats, och skickar in per post.

Sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin

Väljer du att placera dina pengar hos Landshypotek kan du räkna med ett tryggt sparande eftersom sparkontona omfattas av den statliga insättningsgarantin. Det innebär att du får en given summa pengar tillbaka om bolaget skulle gå i konkurs.