view counter

Snart är det jul igen

Snart kommer julen, med allt som hör till, oavsett om man vill eller inte. Det är faktiskt bara drygt fyra månader kvar till jul nu, även att kvällarna fortfarande är ljumna. Detta betyder inte bara julpyssel, glitter och paket. Det betyder också att det kan vara klokt att fundera på vad man vill ha för jul, redan nu.

Julen brukar också vara tiden på året då vi svenskar gör av med riktigt mycket pengar. Detta brukar kosta oss en hel del, och det är lätt att det blir lite dyrare med klapparna än man tänkt. Men, eftersom det ändå är fyra månader kvar så har du gott om tid att fundera. Gör upp en plan för vilken nivå du eller ni vill lägga firandet på. Ska ni fylla med så många klappar som får plats under granen? Några dyra eller många billiga? Ska n iväg, eller blir det en jul hemma? Likaså kan det vara klokt att fundera lite över maten – lyxigt eller lite enklare? Hemrullade köttbullar eller halvfabrikat? Det finns massor av pengar att spara då maten ska inhandlas

Om man börjar tänka på ekonomin redan nu, så blir det mer fokus på stämningen när det väl blir julkänsla i hela landet. Sätt upp några mål och riktlinjer för vilken nivå du vill ha det på redan nu, så kan du slappna av senare. Slipp stressen genom att förbereda några klappar varje månad fram till jul och tillåt dig att njuta av stämningen när det är dags. Sätt undan en del av lönen direkt när du får den, så du garanterat sparar en summa. Med lite planering så kan julen bli både billigare, enklare och roligare!

Ta gärna del av våra tidigare tips kring julen inför din planering

 

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter