view counter

Studentförsäkring

En studentförsäkring vänder sig till målgruppen studenter som pluggar vid ett högre lärosäte i Sverige. Normalt förknippas den här tiden med stora kostnader och inga pengar. Något som stämmer. Vissa försäkringsbolag har därför valt att erbjuda förmånliga erbjudanden till människor som är i den här delen av livet och då främst för att även de skall ha råd att täckas av en försäkring. En studentförsäkring ger en student samma skydd som om de skulle bo hemma hos sina föräldrar och täckas in av den vanliga hemförsäkringen. Premien däremot är betydligt mer förmånlig.

Lösöre

Lösöret i en studentförsäkring brukar vara lägre än traditionella hemförsäkringar. Normalt spelar det här mindre roll för bolaget eftersom du som student ofta inte har råd att ha allt för dyra produkter i hemmet vilket gör att det inte allt för ofta uppgår till den summa som lösöret är satt till. Det är alltid bra att kontrollera vilket värde dina produkter har för att vara på den säkra sidan.

Samarbeten med universitet

Det hör inte till ovanligheterna att försäkringsbolag samarbetar med olika universitet runt om i landet. Det kan vara bra att kontrollera vilka bolag som erbjuder rabatterade erbjudanden just där du pluggar. Det kan bli stora besparingar för dig som redan har en dålig ekonomi.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter