BlueStep

BlueStep

BlueStep är en bank som profilerat sig mot att erbjuda bolån till privatpersoner som har betalningsanmärkningar eller som av andra anledningar har svårt att få lån hos traditionella låneinstitut. Förutom lån så erbjuder de även spartjänster. Fortsätt läs så får du veta mer om vad BlueStep har att erbjuda dig.

BlueStep bostadslån

Vill du köpa bostad kan du ansöka om ett lånelöfte från BlueStep direkt på nätet. Formuläret är enkelt att fylla i och ansökningsprocessen går smidigt.

För att bli beviljad ett bostadslån måste du vara 18 år, skuldfri hos Kronofogden och kunna betala en kontantinsats som motsvarar 15% av bostadens värde. Några krav på att du ska ha fast anställning finns inte och det är inte heller något problem om du har betalningsanmärkningar. Huvudsaken är att din ekonomiska situation vid ansökan ser bra ut.

Du kan ansöka om lån för både nya och befintliga bostäder. Ska du köpa en nybyggd bostad kan du få ett lånelöfte beviljat upp till två år innan tillträdesdatumet. På BlueSteps webbsida kan du räkna på vad ditt bolån kommer att kosta per månad. I räkneverktyget kan du experimentera med olika räntesatser och lånebelopp och se hur din kostnad påverkas om räntan höjs eller sänks.

På sajten finns också uppgifter om BlueSteps listräntor och snitträntor. Men tänk på att räntorna sätts individuellt. BlueStep tillämpar också något de kallar för bonuslöfte som innebär att du får bättre ränta om du skött betalningarna som du ska under flera års tid. Tecknar du ett bolån hos BlueStep kan du välja mellan rörlig ränta och att binda den i upp till fem år. Amorteringstakten kommer du och banken överens om gemensamt, men du kan inte amortera mindre än vad det nuvarande amorteringskravet kräver. Innan du ingår ett avtal bör du tänka på att uppläggningsavgift och andra avgifter kan tillkomma. I dagsläget har BlueStep bolån ungefär 16 000 kunder. Kunderna är alltifrån egenföretagare till personer med trasslig ekonomi i bagaget.

Ansök om bolån

BlueStep bank

Sparande till buffertBlueStep Bank kan hjälpa dig med både privatlån med och utan säkerhet samt bolån när du ska köpa bostad.

Eftersom de ser till din aktuella ekonomiska situation är BlueStep ett intressant alternativ för dig som har betalningsanmärkningar. De är också mer generösa än andra banker och kan även tänka sig att bevilja lån till den som saknar fast anställning.

Tack vare banker som BlueStep så kan personer med betalningsanmärkningar och otraditionella anställningsformer få lån. De kan också hjälpa dig som har trasslig ekonomi med många lån och kreditskulder. Genom att samla dina lån hos BlueStep till en bra ränta kan du sänka dina räntekostnader och förhoppningsvis få bättre ekonomi på sikt. 

I dagsläget erbjuder de tre olika typer av lån:

lån bluestepPrivatlån: Ingen säkerhet krävs och du kan låna summor upp till 350 000 kronor.

lån bluestepBlueStep-lånet: För dig som vill låna med bostaden som säkerhet.

lån bluestepBolån: Erbjuds dig som ska köpa bostad och vill låna till hus, radhus, bostadsrätt, villa eller fritidshus.

Oavsett vilket typ av lån du ansöker om så kommer en kreditupplysning göras. Detta är alla banker skyldiga att göra.

Privatlån

Hos BlueStep har du räntegaranti på privatlån. Erbjuder någon annan bank dig ett avtal med bättre ränta så matchar BlueStep detta. 

I nuläget kan du låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet genom BlueStep. För att bli godkänd måste du vara 18 år och ha fast inkomst. Du får max ha 10 betalningsanmärkningar och inte mer än 50 000 kr i skulder hos Kronofogden.

Vilken ränta du får och hur snabbt du måste amortera avgörs av din kreditvärdighet. Har du skulder och betalningsanmärkningar kommer detta givetvis påverka räntesättningen och villkoren. I samband med tecknande av privatlån kommer du också bli erbjuden att teckna ett låneskydd. Detta kan du ha nytta av om du skulle få ekonomiska svårigheter under amorteringsperioden.

BlueStep lånet

Med BlueStep lånet lånar du med bostaden som säkerhet. För att få din ansökan beviljad måste du vara 18 år och ha låneutrymme kvar på bostaden. Hur stort låneutrymmet är avgörs genom en bostadsvärdering. Du kan belåna bostaden till 85% som mest. Fördelen med att låna på bostaden är att du får bättre ränta då du får samma som gäller för bolån.

Räkna på ditt lån

Låna pengar gör i stort sätt alla människor någon gång under sin livstid. Det är dock inte alltid helt enkelt att förstå de kalkyler kommer med lånet. Använd vår kalkylator för lånekostnad för att enkelt se vad lånet kostar.
kr

Spara

Hos BlueStep finns flera olika typer av sparkonton. Välj mellan fast eller rörlig ränta och om du vill kunna ta ut pengarna som du vill.

Vill du spara med fast ränta kan du binda upp sparandet i mellan 3 månader upp till 7 år. Ju längre bindningstid du väljer desto högre ränta får du.

Väljer du istället ett konto med rörlig ränta så får du bättre avkastning om du väljer bort möjligheten till fria uttag. De har också ett bonussystem som ger dig extra hög sparränta om du inte rör pengarna på kontot under ett år. Detta kallar de för bonusränta.

Alla sparpengar hos BlueStep omfattas av den statliga insättningsgarantin som gäller besparingar upp till 950 000 kronor.

Att öppna ett sparkonto är enkelt. Du behöver bara vara 18 år, ha ett bank-ID / mobilt bank-ID och svenskt personnummer. Du kan även ansöka via pappersblanketter om du inte har ett bank-ID.

Via verktyget sparguiden kan du räkna ut hur mycket ditt sparande kommer växa hos BlueStep. Du kan använda olika sparräntor och bindningstider för att se hur sparandet påverkas av olika faktorer.

Sparräntor Bluestep Finans
Sparbank / SparkontoTidInsättn. garantiRänta
Bluestep Finans sparkontoBluestep FinansSparkontoPlus Fast 5 år5 årJa1.90% Besök
Bluestep Finans sparkontoBluestep FinansSparkontoPlus Fast 3 år3 årJa1.50% Besök
Bluestep Finans sparkontoBluestep FinansSparkontoPlus Fast 2 år2 årJa1.30% Besök
Bluestep Finans sparkontoBluestep FinansSparkontoPlus Fast 1 år1 årJa1.15% Besök
Bluestep Finans sparkontoBluestep FinansSparkontoPlus Fast 6 mån6 mån.Ja0.95% Besök
Bluestep Finans sparkontoBluestep FinansSparkontoPlus Fast 3 mån3 mån.Ja0.85% Besök
Bluestep Finans sparkontoBluestep FinansSparkontoPlus mån.Ja0.25% Besök
Bluestep Finans sparkontoBluestep FinansSparkontoFlex mån.Ja0.20% Besök
Bluestep Finans sparkontoBluestep FinansSparkontoSuperFlex mån.Ja0.20% Besök

Om sajten

BlueSteps webbsida är enkel och tydlig. Här är det lätt att hitta vad man söker och det finns många smarta verktyg och funktioner man kan använda sig av. Det är enkelt att ansöka om lån och sparkonton online, och de har kalkylatorer som hjälper dig räkna på både räntekostnader och avkastning på sparande. Har du frågor och funderingar kan du ta en titt i deras väl utbyggda avdelning med vanliga frågor och svar. Sajten fungerar också bra i mobilen, så vill du ansöka om lån eller öppna sparkonto via mobilen går det också bra.

Fakta om banken

BlueStep är en bank som länge har fokuserat på finansiella lösningar för kunder som traditionella banker nekat lån. Samtidigt erbjuder de även sparkonton med förmånlig ränta. I dagsläget har de ungefär 60 000 kunder i Sverige. Men de bedriver även verksamhet i grannlandet Norge sedan 2010. Den svenska verksamheten startade dock långt tidigare, redan 2005. Då verkade de som ett kreditmarknadsinstitut, men 2016 fick de banktillstånd av Finansinspektionen. I samband med detta bytte de namn från BlueStep Finans till BlueStep Bank.

Kontakt

Om du vill komma i kontakt med banken kan du ringa eller maila. Kontoret har öppet alla vardagar, men håller stängt röda dagar och under helgdagar. Du kan också kontakta dem på sociala medier om du tycker det alternativet känns bättre. Under de tider banken är stängd kan du försöka hitta svar i FAQ-avdelningen, där de vanligaste frågorna och svaren finns samlade, istället.