Bluestep Bank

Bluestep BankBluestep Bank ör en svensk nischbank som på ett intressant sätt utmanar storbankerna. Banken ser sig själva som lösningsorienterade och man vänder sig främst till individer som har svårt att få lån hos andra banker. Här har exempelvis du med betalningsanmärkning eller sämre inkomst möjligt att få bolån och privatlån. BlueStep Bank väljer att se på kundens möjligheter istället för utmaningar som tidigare funnits gällande ekonomi. Bankens mål är att hjälpa människor att få ordning på sin ekonomiska situation. Detta genom att erbjuda attraktiva och flexibla helhetslösningar för lån.

Denna populära bank erbjuder även sparprodukter i form av sparkonton med hög ränta. Du sparar tryggt med en ränta på upp till 0,70% (2019-03-17) och dina pengar omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du kan välja mellan konton med både rörlig och fast ränta. BlueStep Bank erbjuder även sina kunder en sparguide där all nödvändig information finns för att komma igång med sitt sparande.

Besök Bluestep Bank

Bluestep bostadslån

Bolån Bluestep BankVill du köpa bostad kan du ansöka om ett lånelöfte från Bluestep direkt på nätet. Formuläret är enkelt att fylla i och ansökningsprocessen går smidigt. För att bli beviljad ett bostadslån måste du vara 18 år. Du får inte heller ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Det tredje kravet är att du ska kunna betala en kontantinsats som motsvarar 15% av den tilltänkta bostadens värde. Några krav på att du ska ha fast anställning finns inte och det är inte heller något problem om du har betalningsanmärkningar. Huvudsaken är att din ekonomiska situation vid själva ansökan ser bra ut.

Du kan ansöka om lån för både nya och befintliga bostäder. Ska du köpa en nybyggd bostad kan du få ett lånelöfte beviljat upp till två år innan tillträdesdatumet. På Bluesteps hemsida kan du räkna på vad ditt bolån kommer att kosta dig per månad. I räkneverktyget kan du experimentera med olika räntesatser och lånebelopp och se hur din kostnad påverkas om räntan höjs eller sänks.

På sajten finns även uppgifter om Bluesteps listräntor och snitträntor. Men tänk på att räntorna sätts individuellt. Bluestep tillämpar också något de kallar för bonuslöfte. Detta bonuslöfte innebär att du får bättre ränta om du skött betalningarna som du ska under flera års tid. Tecknar du ett bolån hos Bluestep kan du välja rörlig ränta eller bunden ränta som du binder i upp till fem år. Amorteringstakten kommer du och banken överens om gemensamt. Du kan dock inte amortera mindre än vad det nuvarande amorteringskravet kräver. Innan du ingår ett avtal bör du tänka på att uppläggningsavgift och andra avgifter kan tillkomma. I dagsläget har Bluestep ungefär 16 000 bolånekunder. Kunderna är alltifrån egenföretagare till personer med trasslig ekonomi i bagaget.
Andra bolåneinstitut
0.00% - 0.00%
1.64% - 2.24%
1.49% - 3.24%

Flexibel bank med kunden i fokus

Flexibel bankBlueStep Bank kan hjälpa dig med både privatlån utan säkerhet samt bolån när du ska köpa bostad. Eftersom banken ser till din aktuella ekonomiska situation är BlueStep ett intressant alternativ för dig som har betalningsanmärkningar. BlueStep Bank är också mer flexibla i sin utlåning och kan bevilja lån trots att den sökande saknar fast anställning. Detta är något som inte är möjligt hos exempelvis de svenska storbankerna.

Tack vare banker som BlueStep så kan personer med betalningsanmärkningar och otraditionella anställningsformer få möjligheter att låna pengar. Vidare kan banken också hjälpa dig som har skakig ekonomi med att ordna upp gamla lån och kreditskulder. Genom att samla dina lån hos BlueStep Bank till en bra ränta kan du sänka dina räntekostnader och förhoppningsvis få en bättre ekonomi på sikt.

I dagsläget erbjuder BlueStep Bank tre olika typer av lån:

lån bluestepPrivatlån: Ingen säkerhet krävs och du kan låna summor upp till 350 000 kronor.

lån bluestepBlueStep-lånet: För dig som vill låna med bostaden som säkerhet.

lån bluestepBolån: Erbjuds dig som ska köpa bostad och vill låna till hus, radhus, bostadsrätt, villa eller fritidshus.

Oavsett vilken typ av lån du ansöker om så kommer en kreditupplysning att tas. Detta är alla banker skyldiga att göra enligt god kreditgivningssed.

Privatlån hos BlueStep Bank

Privatlån BluestepHos BlueStep Bank har du räntegaranti på privatlån. Erbjuder någon annan bank dig ett avtal med bättre ränta så garanterar banken att matcha detta avtal. I skrivande stund kan du låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet genom BlueStep Bank. För att bli godkänd måste du vara 18 år och ha en fast inkomst. Du får max ha 10 betalningsanmärkningar och inte mer än 50 000 kr i skulder hos Kronofogden.

Vilken ränta du får på ditt privatlån utan säkerhet beror på din kreditvärdighet. Räntan sätts individuellt efter varje kunds ekonomiska förutsättningar. Har du skulder och betalningsanmärkningar så kommer detta att påverka räntesättningen och villkoren. I samband med tecknande av privatlån kommer du att bli erbjuden att teckna ett låneskydd. Detta kan du ha nytta av om du skulle få ekonomiska svårigheter under amorteringsperioden.

BlueStep lånet

Med BlueStep lånet lånar du med bostaden som säkerhet. För att få din ansökan beviljad måste du vara 18 år och ha låneutrymme kvar på bostaden. Hur stort låneutrymmet är avgörs genom en bostadsvärdering. Du kan belåna bostaden till 85% som mest. Fördelen med att låna på bostaden är att du får bättre ränta då du får samma ränta som gäller för bolån.

Jämför olika lån

Spara hos BlueStep Bank

Hos BlueStep finns flera olika typer av sparkonton som alla ger dig en bra sparränta. Du kan välja mellan konton som har fast- eller rörlig ränta beroende på vad som passar din livssituation bäst. Väljer du att spara med fast ränta så kan du binda dina sparpengar i mellan tre månader och upp till sju år. Ju längre tid du binder pengarna desto högre ränta kommer BlueStep att ge dig. Väljer du istället att spara pengar på ett konto med rörlig ränta så väljer du bort möjligheten att göra fria uttag. De rörliga räntekontona är kopplade till ett bonussystem som ger dig extra hög sparränta om du inte rör pengarna under ett år. Detta kallar banken för bonusränta.

Alla sparpengar hos BlueStep Bank omfattas av den statliga insättningsgarantin som gäller besparingar upp till 950 000 kronor. Att öppna ett sparkonto i banken är både enkelt och smidigt. De enda kraven för att du ska kunna göra detta är att du är 18 år samt har ett BankID och ett svenskt personnummer. Har du BankID söker du helt digitalt på BlueStep Banks hemsida. Har du inget BankID så kan du istället ansöka om ett sparkonto genom att fylla i pappersblanketter som du sedan skickar tillbaks till banken.

Med verktyget sparguiden kan du räkna ut hur mycket ditt sparande kommer att växa hos BlueStep Bank. Du kan använda olika sparräntor och bindningstider för att se hur sparandet påverkas av olika faktorer.

Sparränta hos övriga institut
5.50% - 8.10%
4.50% - 9.50%
0.15% - 0.65%

Fakta om banken

BlueStep Bank är en bank som länge har fokuserat på finansiella lösningar för kunder som traditionella banker nekat lån. Samtidigt erbjuder banken även sparkonton med förmånlig ränta. I dagsläget har BlueStep Bank ungefär 60 000 kunder i Sverige. Man bedriver även verksamhet i grannlandet Norge sedan 2010. Den svenska verksamheten startade dock långt tidigare och redan 2005 hade svenskar möjlighet att låna hos BlueStep Bank. Då verkade banken enbart som ett kreditmarknadsinstitut. Detta ändrades dock 2016 då BlueStepBank fick banktillstånd av Finansinspektionen. I samband med detta bytte banken namn från BlueStep Finans till BlueStep Bank.

Kontakta banken

Kontakta BlueStep BankHar du några frågor eller funderingar om banken så kan du med fördel ta kontakt med kundtjänst. Vill du komma i kontakt med BlueStep Bank så går det bra att både ringa och maila. Du kan också kontakta kundservice på sociala medier vilket är ett alternativ som blir alltmer vanligt Kontoret har öppet alla vardagar men håller stängt röda dagar och under helgdagar. Om du har en fråga utanför ordinarie öppettider så kan du alltid kolla in Blue Step Banks FAQ. Där finner du svar på de vanligast förekommande frågorna som kunder har.

Du når bankens kundtjänst genom att ringa 0770-18 25 34. Föredrar du att maila in dina frågor så gör du detta på info@bluestep.se. Har du specifika frågor om BlueStep Banks sparkonton så kan du vända dig direkt till rätt avdelning genom att maila sparkonto@bluestep.se