view counter

Nordea

Följande lån går att teckna hos den nordiska storbanken Nordea.

Bolån

Hos Nordea har kunderna möjlighet att teckna sig för bolån i alla dess storlekar. Banken har skapat specifika paket som innebär olika förustsättningar för olika sammanhang. Exempel på dessa är Allt-i-ett-lånet och Första-hem-lånet. Belåningsgraden varierar men generellt gäller att 75 procent kan tecknas för bottenlån med en tillhörande amorteringstid på 10 - 50 år. Kontantbetalning är obligatorisk och den beror storleksmässigt på hur mycket som binds i topplånet. Rak amortering är den vanligaste metoden och i vissa fall erbjuds också amorteringsfria lån. Nordea har en del avgifter knutna till de olika lånepaketen och varierar således också i samband med vilket paket som väljs. Om du inte är kund hos Nordea sen innan kan uppläggningsavgiften gå på 1500 kronor.

 

Boräntor Nordea
Kreditinstitut3 mån1 år2 år3 år5 år
Nordea2,052,052,132,182,50 
Fler räntor

 

Billån

Nordea har också billån till de som är intresserade. Det här handläggs av dotterbolaget Nordea Finans. Bilen i sig är säkerhet för lånet och du måste ha köpt bilen av en aktoriserad bilhandlare. Bilen får vara högst 12 år gammal och måste vara helförsäkrad under kredittiden. Lägsta belopp är 50 000 kronor och sedvanlig kreditprövning genomförs. Löptiden för lånet är högst åtta år och kontantinsatsen måste ligga på 20 procent av bilens värde. Gällande avgifter tas en uppläggningsavgift ut på 700 kronor.

Båtlån

Nordeas finansbolag har också möjlighet att låna ut pengar för båtköp förutsatt att köpet går via en proffesionell handlare och att det då inte görs privat. Det lästa beloppet som går att låna är 30 000 kronor och du måste vara 20 år gammal för att bli beviljad lånet. Du måste också klara en kreditprövning utan anmärkning. Under tiden som lånet löper är kravet också att båten är helförsäkrad. Kontantinsatsen är minst 20 procent och amorteringen görs antingen via rak amortering eller via annuitet. Uppläggningsavgiften är 700 kronor och minskar om du är plus- eller förmånskund.

Studentlån

Nordea har slutat erbjuda renodlade studentlån och har istället skapat ett kreditkort med speciella lånevillkor för studenter. Läs mer om detta erbjudande på Nordeas hemsida.

Privatlån

Hos Nordera kan du också låna till de ändamål du själv önskar i ett så kallat privatlån. Om du dessutom är plus eller förmånskund får du mycket bra räntor på dina lån. Även här kontrolleras du om du är kreditvärdig. Iövrigt är det helt individuellt vilka kriterier som gäller. Amorteringen görs på maximalt 12 år och uppläggningsavgiften ligger på 700 kronor.

Byggnadslån

Nordea också en av de få banker som erbjuder sina kunder ett byggnadslån eller som de kallar det, en byggnadskredit. Det fungerar som på så många ställen med att du löpande betalar nybyggnationer eller renoveringar med ett lån som i slutändan går över i ett vanligt bolån. Uppläggningsavgiften kostar 1000 kronor samt att en handläggningsavgift kommer till på 3 000 kronor som innehåller besiktning, värdering och inskrinving. Nordea har samarbetsavtal med två husleverantörer, Myresjöhus och LB-hus. Handlar du av dem kan du snabbt och enkelt få bra lösningar gällande byggnadskrediter.


Låneräntor Nordea
KreditinstitutRäntaÅterbet. tidUppl. avg.Lånebelopp 
8.05 - 0 %1-12 år525 kr10 000-350 000 kr 
Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter