Jämför hemförsäkringar

Har du tänkt att teckna en hemförsäkring som är billig och kostnadseffektiv? Då kan du med fördel göra en snabb jämförelse med hjälp av Compricers verktyg. Fyll bara i uppgifterna för ditt boende så kommer du direkt att få fram det bästa alternativet för just dig och din bostad. Det lönar sig alltid att jämföra olika hemförsäkringar och det är onödigt att betala mer än nödvändigt när du kan få ett lika bra skydd för en billigare peng.
Därför bör du jämföra hemförsäkringar

Det finns otaliga försäkringsbolag på marknaden idag vilket gör att konkurrensen om försäkringstagarna är hård. Därför sitter du som konsument i en gynnsam position då du kan ta del av ett stort urval av olika försäkringar. Att jämföra olika försäkringar och premier kan göra att du sparar tusentals kronor om året. Dessutom kanske du just nu sitter med en hemförsäkring som inte täcker allt det du behöver. Det bör därför vara ett genomtänkt beslut som avgör vilket försäkringsbolag du i slutändan väljer för ditt hem och din hemförsäkring. Hos vissa försäkringsbolag som exempelvis Folksam får du rabatt på andra försäkringar om du har din hemförsäkring hos bolaget.

Att tänka på när du väljer hemförsäkring
    1. Vad ingår i grundskyddet samt vilka eventuella tillägg behöver du
    2. Hur mycket kostar försäkringen varje månad
    3. Vad ligger självrisken på
    4. Hur stor ersättning får jag om skadan är framme

Teckna försäkring

Vad ingår i grundskyddet

jamfor forsakringar De flesta hemförsäkringar har liknande innehåll när det kommer till grundskyddet. I grundskyddet ingår det vanligtvis hjälp och ersättning vid exempelvis brand eller inbrott. Hur stor ersättning du kan få för stulna eller förstörda saker beror dock på vilket försäkringsbolag du väljer. Om du vet med dig att du har mycket värdefulla saker hemma kan det vara en idé att välja ett högre belopp. Men detta innebär såklart även en högre försäkringspremie. I många försäkringar ingår även andra skydd så som reseskydd och skadeståndsskydd. En del försäkringsbolag hjälper dig även om hemmet utsätts för skadedjur eller skador som uppkommit pågrund av trasiga hushållsmaskiner. Andra försäkringsbolag erbjuder istället hemförsäkringar som kostar mindre men där du kan köpa tillägg för att få ytterligare skydd.

Insurello

Olika typer av hemförsäkringar

Det finns inte bara en mängd olika försäkringsbolag att välja mellan när det gäller hemförsäkringar. Typen av hemförsäkringar är också många till antalet. Beroende på din bostadssituation kan det löna sig att välja en viss typ av försäkring. För dig som bor i hus finns det exempelvis anpassade villaförsäkringar. Med en hemförsäkring som innefattar en villaförsäkring kan du vara säker på att både din tomt och ditt hus är skyddat. Så även om det skulle hända något i en fristående byggnad på tomten så kan du känna dig säker.

Är du däremot inneboende eller hyr en lägenhet så passar en hemförsäkring anpassad för hyresgäster bättre. Det är onödigt att betala en dyr premie när underhåll och reparationer av lägenheten ändå sköts av hyresvärden. Det finns även andra hemförsäkringar som är anpassade för dig som exempelvis äger en bostadsrätt eller för dig som bor i studentboende.