Låneförmedlare

Marknaden för låneförmedling har växt lavinartat de senaste åren. Allt fler människor väljer att använda sig av en låneförmedlare när de ska ansöka om lån. Fördelarna med detta är många och bland annat slipper du själv lägga tid på att jämföra bankernas lån och räntor. Därtill tas enbart en kreditupplysning i UC men du kan ändå få upp till trettio låneerbjudanden. Att använda sig av de låneförmedlingstjänster som erbjuds är helt kostnadsfritt. Det är också smidigt då hela låneprocessen sköts digitalt med identifiering via BankID. När du använder dig av en låneförmedlare binder du heller dig inte till något så länge du inte signerar ett skuldebrev. Nedan listar vi bäst låneförmedlare i Sverige just nu.

Jämför låneförmedlare och samla dina lån

Så fungerar en låneförmedlare

En låneförmedlare är ett bolag som genom en digital plattform förmedlar kontakt mellan låntagare och banker. Man erbjuder alltså inte själv några lån utan fungerar istället som en mellanhand. Genom denna mellanhand kan du som ansöker om lån komma i kontakt med flertalet banker och låneinstitut genom att göra en lånejämförelse. Låneförmedlaren tar inte ut några avgifter för dig som låntagare. Istället är det bankerna och låneinstituten som får betala en viss summa för att låneförmedlaren förmedlar nya kunder. Detta innebär dock inte att själva lånejämförelsen inte är oberoende. Du som ansöker om lån får istället erbjudanden från flertalet banker och det är du själv som väljer vilket erbjudande du ska acceptera.

Det är inte låneförmedlaren som sätter den ränta och de villkor som du erbjuds. Detta gör istället varje bank som låneförmedlaren samarbetar med. Låneförmedlaren har således ingen möjlighet att påverka räntan du får. Däremot blir det automatiskt att räntorna är rimliga då bankerna måste konkurrera om att få dig som kund. Alla låneinstitut som låneförmedlaren samarbetar med har olika krav. Därtill brukar låneförmedlaren ha några få grundkrav så som att den som söker ska vara över 18 år och inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. I Sverige finns det runt tjugo olika låneförmedlare och de mest kända är Lendo och Advisa.

Fördelar med att använda sig av en låneförmedlare

Om du är i behov av ett lån så finns det många fördelar med att använda sig av en låneförmedlare. Använder du dig inte av en låneförmedlare så får du själv lägga tid på att jämföra lån från de olika låneinstituten. Detta kan både vara tidskrävande och krångligt. Hos en låneförmedlare får du istället alla banker och långivare samlade på ett och samma ställe. Du kan då på ett enkelt sätt jämföra vart du får den mest förmånliga räntan. En annan fördel med låneförmedlare är att enbart en kreditupplysning tas. Denna kreditupplysning tas av själva låneförmedlaren och sedan får samtliga långivare dela på denna. Detta till skillnad mot om du själv går till olika banker och ansöker om lån. Då kommer varje enskild bank att göra en kreditupplysning i UC. Detta innebär att du får många förfrågningar på dig vilket minskar dina framtida chanser att få ett lån.

Tjänsten är helt kostnadsfri vilket gör att det egentligen inte finns någon anledning att inte först jämföra lån hos en låneförmedlare. Dessutom binder man inte upp sig till något så länge man inte väljer att acceptera ett låneerbjudande från en enskild bank. Du har därtill större chans att bli beviljad lån via en låneförmedlare då dessa samarbetar med många olika låneinstitut. Det finns låneförmedlare i Sverige som samarbetar med hela trettio olika institut vilket såklart ökar dina chanser att bli beviljad ett lån.

Jämför privatlån hos Lendo

Så går lånejämförelsen till

Om du bestämt dig för att använda dig av en jämförelsetjänst när du ska låna pengar så är processen riktigt smidig. Först behöver du bara bestämma dig för vilken låneförmedlare du ska använda dig av. I listan här på Alltomspara.se ser du själv vilket utbud av låneförmedlare som finns. Om du har svårt att bestämma dig så kan du besöka Trustpilot för att se vilken förmedlare som fått bäst omdöme. Vår rekommendation är dock att du använder den låneförmedlare som samarbetar med flest banker och låneinstitut. På så sätt har du störst chans att bli beviljad ett lån med bra ränta och villkor. Vill du veta mer om respektive låneförmedlare kan du läsa de recensioner som finns här på sidan. Nedan kan du steg för steg se hur det går till när man använder sig av en jämförelsetjänst för lån.

  1. Välj låneförmedlare i listan ovan
  2. Välj belopp och löptid på lånet
  3. Gör en ansökan (tar runt 2 min)
  4. Enbart en kreditupplysning tas
  5. Du får ditt första erbjudande inom 1 min

Det första låneerbjudandet kommer alltså komma inom en minut. Vi rekommenderar dig dock att vänta i minst 24 timmar innan du accepterar ett erbjudande. På så sätt hinner du få in samtliga erbjudanden och kan i lugn och ro jämföra dessa. Det du ska titta på är den effektiva räntan som inkluderar alltifrån nominell ränta, uppläggningsavgift och aviavgifter. Om du inte anser att något av de låneerbjudanden är bra nog så kan du välja att helt avstå från att låna. Hittar du däremot ett bra erbjudande så accepterar du detta och får därefter signera skuldebrev. När långivaren mottagit ditt skuldebrev kommer det bara att ta några dagar innan du får in pengarna på kontot.

Jämförelse av privatlån vanligast

De flesta låneförmedlare i Sverige erbjuder idag jämförelse av privatlån. Det vill säga lån utan säkerhet där du som låntagare inte lämnar någon pant till banken. Lån utan säkerhet har i regel en högre ränta än exempelvis bolån eller billån där du sätter något med värde i pant för lånet. Vanligtvis ligger räntan på ett lån utan säkerhet på mellan 2,95-29,95%. Exakt vilken ränta du erbjuds beror dock på hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut. Ju bättre återbetalningsförmåga du har desto lägre ränta kommer du att erbjudas. Räntan sätts individuellt utifrån de uppgifter du angivit samt utifrån den kreditupplysning som inhämtas.

Det finns även ett fåtal aktörer på marknaden som erbjuder jämförelse av bolån. Men detta fenomen är alltså inte alls lika vanligt som jämförelsetjänsterna för privatlån. Några av de låneförmedlare i Sverige som jämför bolån är MyLoan och Zmarta. Men vi är ganska säkra på att ännu fler jämförelsetjänster för bolån kommer att dyka upp inom snar framtid. Du som använder dig av en sådan tjänst har både möjlighet att sänka räntan på ditt befintliga bolån men även få en låg ränta på ditt nya bolån.

Ansöka trots betalningsanmärkning

Det som är bra med jämförelsetjänster av privatlån utan säkerhet är att du som kund kommer i kontakt med flertalet långivare. Eftersom alla låneinstitut har olika krav på vilka som får låna så ökar dina chanser att hitta en långivare där du når upp till kriterierna. Om du exempelvis skulle gå till en traditionell storbank och ansöka om lån så är risken stor att du blir nekad om du exempelvis har betalningsanmärkningar. Går du istället via en låneförmedlare så finns det goda chanser att flera av de låneinstitut man samarbetar med accepterar betalningsanmärkningar. Bland annat Lendo och Direkto går ut med att man även vänder sig till personer med betalningsanmärkningar. Dock kan det i dessa fall finnas vissa krav på inkomst. Hos vissa låneförmedlare erbjuds personer med betalningsanmärkningar bara lån upp till en viss summa.

Har du däremot ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden så kan det bli väldigt svårt att få lån. Vi på Allt om Spara har ännu inte funnit vare sig någon enskild långivare eller någon låneförmedlare som accepterar låntagare med aktiva skulder hos fogden. Se istället till att försöka ordna upp din ekonomi och återkom när din återbetalningsförmåga blivit bättre och du är skuldfri.