Advisa

advisa Advisa är en Sveriges främsta låneförmedlare och bolaget grundades så tidigt som 2011. Advisa samarbetar med över trettio olika låneinstitut och banker. Exempel på dessa långivare är IKANO Bank, Santander och Lendify. Målet med Advisas verksamhet är att hjälpa privatpersoner att spara pengar genom att välja rätt lån. Med Advisa kan du som privatperson sänka dina lånekostnader genom att byta ut eller omförhandla de lån du har. Tjänsten som denna låneförmedling erbjuder är kostnadsfritt och över 250 000 svenskar har redan använt sig av den.

Oavsett om du vill samla dina befintliga lån och krediter eller låna till något nytt så kan du enkelt ansöka om lån direkt på Advisas hemsida. Man erbjuder även förmedling för billån för dig som har behov av detta. Fördelen med att jämföra och låna via en låneförmedlare som Advisa är att enbart en förfrågning görs i UC. Den förfrågning som görs får helt enkelt de intresserade bankerna och låneinstituten dela på.

 Representativt exempel: För ett annuitetslån på 600 000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 7.95 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 8.25 %. Totalt belopp att betala: 932 872 kr. Månadskostnad: 6 478 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Räntan är rörlig och sätts individuellt.

Så här ansöker du om lån via Advisa

Känner du att du står och betalar för mycket för dina befintliga lån? Eller du kanske helt enkelt behöver ta ett nytt lån men vill ha bästa möjliga villkor och så låg ränta som möjligt. I sånna fall kan du med fördel ta hjälp av den tjänst som låneförmedlaren Advisa erbjuder. Det är enkelt att ansöka om lån via Advisa och du gör det direkt på företagets hemsida.

Börja med att fylla i det formulär som finns hos Advisa. I formuläret väljer du hur stort belopp du är intresserad av att låna samt hur lång löptid du vill ha på lånet. Du kommer då direkt på skärmen att kunna se hur den ungefärliga månadskostnaden för ditt lån kommer att se ut. Notera dock att räntan är rörlig och sätts individuellt. Detta innebär att du med bättre kreditvärdighet kan räkna med en lägre ränta. Har du däremot låg inkomst och stora skulder så kan du förvänta dig en högre ränta. När du valt lånebelopp och löptid så får du fylla i några uppgifter om dig själv. Det handlar bland annat om personnummer, taxerad inkomst och civilstånd. När allt är ifyllt och du skickat iväg ansökan kommer du att få låneförslag från flera olika banker. Du bör ha fått samtliga långivares svar inom en arbetsdag men vanligtvis går det snabbare än så. En ansökan hos Advisa är inte bindande.

När du valt det låneerbjudande som du finner mest attraktivt så behöver du bara skriva på lånehandlingarna. Detta kan du göra digital så hela processen är väldigt smidigt. Behövs det ingen kompletterande information så kommer lånet betalas ut kort efter du skickat in handlingarna.

Krav för att få låna via Advisa

Advisa erbjuder själva inga lån utan förmedlar alltså bara lån mellan privatpersoner och banker/låneinstitut. Däremot vet dom vad deras samarbetspartners kräver av kunder för att låna ut pengar. Med anledning av detta har man vissa krav på de personer som använder sig av Advisas tjänst. Dessa är att du ska ha fyllt 18 år och ha en inkomst på minst 10 000kr i månaden. Inkomsten måste komma från antingen en anställning eller från pension. Du får inte heller ha ett skuldsaldo hos Kronfogden. Har du detta så kan du inte jämföra lån hos Advisa.

Du som har betalningsanmärkningar men inte en skuld hos Kronfogden är välkommen att använda jämförelsetjänsten. Vissa långivare som Advisa är knutna till erbjuder lån även för dig med betalningsanmärkningar. Dock kan du förbereda dig på att dina möjligheter till lån försvåras och du kommer inte få lika många låneerbjudanden som personer utan betalningsanmärkningar.

Kostnadsfri låneförmedling

Att använda sig av Advisas tjänst är helt kostnadsfritt. Med andra ord kan du jämföra banker och få låneerbjudanden utan att du betalar någonting extra. Många undrar då hur Advisas verksamhet kan gå runt. Svaret är ganska enkelt. Advisa får såklart provision från de olika bankerna och långivarna när de förmedlar kunder till dessa. Med andra ord utgör man en mötesplats för långivare och låntagare men kostnaden står bankerna helt och hållet för. Du som kund behöver därför inte oroa dig för några extra avgifter eller kostnader i samband med att du jämför lån hos Advisa.

Du kan även vara säker på att hela ansökningsprocessen sker på ett tryggt och säkert sätt. Advisa behandlar dina uppgifter i enlighet med PuL och man använder sig av avancerade krypteringsfunktioner. Därtill är det enbart UC och bolagets samarbetsbanker som dina uppgifter delas med. Advisa säljer alltså inte vidare någon information till tredje part.