Jämför bilförsäkringar

jämför bilförsäkring Går du i tankarna att köpa bil så är det högst relevant att se vilka bilförsäkringar som finns på marknaden. Hos oss kan du enkelt och kostnadsfritt jämföra bilförsäkringar med hjälp av Compricers smidiga verktyg. Allt du behöver göra för att använda jämförelsetjänsten är att knappa in ditt registreringsnummer. Därefter trycker du på knappen och kommer direkt att se lämpliga försäkringar för din bil. Detta kan såklart även du som är ute efter att byta bilförsäkring göra. Man kan tjäna in mer pengar än man tror genom att välja rätt försäkring till sin bil.

Gå noga igenom vad som ingår i varje försäkring för att se om den lämpar sig för dig och ditt bilkörande. Det är inte enbart priset som bör avgöra vilken bilförsäkring som du i slutändan väljer. Det är lika viktigt att välja rätt skydd samt att se över bolagens självrisker och villkor.

Teckna bilförsäkring

Detta påverkar priset på din bilförsäkring

Det kan skilja sig stort i pris när det kommer till olika bilförsäkringar. Priset kan också skilja sig för två olika personer trots att dessa i princip har samma försäkring tecknad. Så vad är det då egentligen som påverkar priset på en bilförsäkring? Svaret på den fråga är att det finns många olika faktorer som påverkar. Dels kostar det generellt sett mer att teckna en bilförsäkring om du är ung. Detta då unga bilförare anses utgöra en större risk i trafiken en äldre och mer erfarna förare. Detta tar försäkringsbolagen i beaktning när de kalkylerar på premier. Tidigare var det även så att kvinnor i regel fick en billigare premie än män då dessa ansågs mindre riskbenägna. Sedan 2012 är det dock olagligt för försäkringsbolag att använda kön som grund i beräkning av premier. Däremot kan priset på din premie variera beroende på vart i landet du bor. I regel är det dyrare att försäkra sin bil i storstäder så som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Andra saker som påverkar priset är värdet på din bil. Har du en dyr bil kan du därför räkna med att också få betala en högre premie varje månad. Slutligen beror priset självklart på vilken typ av försäkring du tecknar. Exempelvis kostar en helförsäkring alltid mer än en trafikförsäkring.

Insurello

Vilken är den bästa bilförsäkringen?

Eftersom det finns flera olika typer av försäkringsbehov skiljer sig också den bästa bilförsäkringen åt beroende på vad du är ute efter. Är det en helt ny bil med vagnskadegaranti så kan en halvförsäkring vara det bästa alternativet istället för en helförsäkring. På samma sätt kan en bilförare som kör säkert och relativt lite föredra en högre självrisk för att sänka årspremien. Alla dessa faktorer spelar sedan stor roll när det kommer till att välja bästa försäkringsbolag. Den bästa bilförsäkringen enligt Försäkrio är ICA Försäkring, ett försäkringsbolag som även fått högst poäng i Konsumenternas oberoende sammanställning av trafikförsäkringar. I samma jämförelse placerar sig Trygg Hansa och deras bilförsäkring bra till gällande halv- och helförsäkring.

Tips för att få en billigare premie

Om du är ute efter att få en så låg premie som möjligt på din bilförsäkring så finns det ett par tips för detta. Dels kan du välja en högre självrisk vid eventuell olycka. Detta kan dock bli mer kostsamt i längden om du råkar ut för många olyckor. Med andra ord bör du noggrant kalkylera på vad du kan tänka dig betala i självrisk om olyckan skulle vara framme.

Ett annat tips är att samla alla dina försäkringar på ett och samma ställe. Detta kan göra att du får rabatter av försäkringsbolaget vilket kan ge dig ett par kronor mer över varje månad. Du kan få ytterligare rabatt om du kört många år utan att någon olycka inträffat eller du fått någon skada på bilen.

Ser du till att parkera din bil i ett garage nattetid så kan detta sänka priset på premien ytterligare. Även ett larm på bilen gör att vissa försäkringsbolag kan erbjuda dig en billigare premie.

Olika typer av bilförsäkringar

Du har säkert redan koll på att det finns olika typer av bilförsäkringar. Valet av bilförsäkring är såklart individuellt och du vet bäst själv vilken typ av försäkring som passar dig och din bil. Nedan går vi igenom trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring för att reda ut vad de olika begreppen innebär. Oavsett vilken av dessa försäkringar du väljer så måste du åtminstone ha en trafikförsäkring då det sedan 1929 är lag på detta.
Trafikförsäkring

Det är som sagt lag i Sverige på att ha en trafikförsäkring om du har ditt fordon i trafik. Detta gäller trots att din bil är stulen, har körförbud eller inte ens går att köra. Det enda sättet att komma undan trafikförsäkringen är att ställa av fordonet. En trafikförsäkring ger inget skydd för din egen bil. Däremot täcker försäkringen skador på tredje part. Det vill säga de personer som skadas vid en olycka där det försäkrade fordonet är inblandat. En trafikförsäkring täcker också skador på andra fordon som åsamkats vid kollision med den försäkrade bilen. Det är alltid försäkringen för den bil som orsakat olyckan som står för ersättningen för skador som den icke vållande parten fått.

Har du ingen försäkring på ditt fordon idag så se till att teckna en trafikförsäkring nu. För varje dag som din bil är oförsäkrad kommer Trafikförsäkringsföreningen debitera dig med 116,86kr.

Halvförsäkring

I en halvförsäkring eller delkasko som den också benämns som ingår utöver det som ingår i trafikförsäkringen mycket annat bra skydd. Halvförsäkringar kan dock skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag. Dock är många av delarna lika och det gäller då bland annat ersättning för glas, brand, maskin och stöld. Därutöver ingår det rättsskydd som innebär att du får ekonomiskt stöd om det skulle uppstå en tvist efter en olycka eller liknande. Vissa försäkringsbolag erbjuder även krishjälp i sina halvförsäkringar. Du får även vägassistans så som bärgning om du skulle råka ut för en trafikolycka. Halvförsäkring brukar också gå under benämningen delkasko.

Helförsäkring

I en helförsäkring ingår såklart både trafikförsäkring och delkasko men här har man även lagt till ersättning för vagnskada. Detta innebär att du får ersättning för skador på din egna bil om du råkar ut för en trafikolycka, annan olycka eller skadegörelse. En helförsäkring lämpar sig bäst för nya bilar eller för den som verkligen vill ha ett komplett skydd. Du med ny bil bör se över om du kanske redan har en vagnskadegaranti. I sådana fall är det onödigt men en helförsäkring de första åren. Sedan när garantin löpt ut så kan du enkelt byta från halvförsäkring till helförsäkring.

Bilförsäkringar hos ICA Försäkring

Tilläggsförsäkringar för bil

Märkesförsäkring bil Utöver dessa tre försäkringstyper finns det även tilläggsförsäkringar att skaffa för den som är intresserad av det. Det kan handla om tillägg där du får rabatt på självrisken, kostnadsfri hyrbil eller kostnadsfri och snabb tillgång till vård. Det finns även så kallade bilmärkesförsäkringar som försäkringsbolaget tillsammans med de olika biltillverkarna tagit fram. Köper du en nyare bil av ett mer exklusivt märke så brukar dessa försäkringar erbjudas till ett väldigt förmånligt pris de första månaderna. Fördelen med märkesförsäkringar är att villkoren oftare är mer förmånliga. Även hanteringen vid reparation och skadereglering brukar vara smidigare. Men detta kan såklart skilja sig åt mellan de olika märkesförsäkringarna.