Företagslån

Oavsett om du är i startgroparna med att starta eget eller redan har ett etablerat företag kan det komma tillfällen då du som företagare behöver hjälp med likviditeten. Det kan röra sig om fakturor som skapar tillfälliga gap i ekonomin eller ett behov av att investera i eller bygga ut din verksamhet. Det finns såväl olika former av långivare som av lån.

Långivare

Bank

Det finns ett par olika alternativ för den som vill söka företagslån. De traditionella bankerna, exempelvis SEB ochSwedbank, är ett av alternativen. Kan de inte bevilja dig hela den summa du behöver kan du vända dig till Almi, som ägs av staten, för att låna den sista delen. Almi har en något högre ränta än bankerna för att inte konkurrera.

Finansbolag – snabba företagslån

Det finns en hel del finansbolag som har sett företagarnas behov av snabba och smidiga hanteringar av låneansökan. Därav finns nu ett stort antal bolag som erbjuder elektroniska ansökningar som endast tar några minuter där du kan ha pengarna på kontot följande vardag.

Froda erbjuder företagslån från 10 000 kronor upp till 1 000 000 miljon kronor. Snabb och smidig ansökningsprocess online.
Lån mellan 30 000 och 500 000 kronor med återbetalningstid i upp till 18 månader. Alltid fast månadskostnad.
Snabba företagslån mellan 20 000 - 2 000 000 kronor för små och medelstora företag. Snabb ansökningsprocess och utbetalning.
Låna upp till 500 000 kronor med avbetalning under upp till 6 månader. Ansök smidigt online.
Låna mellan 10 000 och 500 000 kronor under 3-12 månader. Gör ansökan innan kl:15:00 och få beslut samma dag.

Lån till företag utan säkerhet

Flera av de långivare vi listar erbjuder lån utan säkerhet. Du behöver med andra ord inte sätta ditt företag eller eventuell utrustning som säkerhet men du kan istället behöva gå i personlig borgen för lånet. Beroende på storleken på lånet kan det även behövas ytterligare en borgensman. Se därför till att ha gjort en väl genomarbetad kalkyl för ditt företag innan du ansöker om lån.

Företagslån utan UC

Flera av de långivare vi skriver om här på alltomspara.se erbjuder lån utan UC. Däremot kan de ta upplysningar på dig eller bolaget på andra sätt, exempelvis via Creditsafe eller Bisnode. Läs noggrant igenom vad som gäller på respektive långivares sida.

Förebered er väl inför låneansökan

Oavsett vad du vänder till för långivare ska du alltid se till att vara väl förbered och ha en bra affärsplan. Försäkra dig om att du har en bra grund att stå på och har möjlighet att betala tillbaka ditt lån.

Hitta bästa företagslån – jämför långivare

Innan du tar ett beslut om lån rekommenderar vi att du jämför olika långivare och deras villkor. Räkna ut vad du betalar för procent i fasta avgifter på dina räntefria lån och jämför med räntan på ett vanligt banklån. Här nedan listar vi några långivare som erbjuder snabba och smidiga lån. Se till att du har alla siffror klara för dig så att det inte finns någon risk att det dyker upp några oväntade utgifter.