Toborrow

Toborrow Toborrow är ett svenskt varumärke från Marginalen AB och NFT Ventures. Man tillhandahåller en plattform där låntagare och investerare möts utan mellanhänder. Tjänsten riktar sig förutom till investerare till små- och medelstora företag som är i behov av finansiering. Hos Toborrow erbjuds du företagslån upp till 5 000 000 kr. Man är ett attraktivt alternativ till bankerna då man erbjuder en väldigt smidig process som sköts med den absolut senaste tekniken. Toborrow är registrerat hos Finansinspektionen vilket innebär att man följer alla uppsatta regler som finns för företagsfinansiering. Att Toborrow dessutom har erfarna och respektingivande ägarbolag bakom sig gör att många småföretagare väljer denna långivare i samband med finansiering.

När du tar ett företagslån hos Toborrow så är det privatpersoner, institutioner och företag som lånar ut pengarna. Däremot är det Toborrow som sköter all administration kring lånet. Detta innebär bland annat att göra bakgrundskontroller på de företag som lånar samt ta fram legala lånehandlingar. På så vis kan du försäkra dig om att allt går rätt till. Allt sker helt digitalt och du kan exempelvis låna för att fylla på varulager, marknadsföra ditt företag, utveckla produkter eller rekrytera ny personal.

Enkla och flexibla företagslån hos Toborrow

Peer to Peer lån för företagareDet är både enkelt, säkert och flexibelt att ansöka om ett företagslån hos Toborrow. Du kan låna mellan 100 000kr och 5 000 000 kr av Toborrow och lånen har en löptid på mellan 3-36 månader. Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något genom att ansöka. Lånen som erbjuds finansieras av externa investerare som anslutit sig till Toborrows plattform. Fördelen med att låna via en sådan här plattform istället för hos banken är att du slipper fysiska och tidskrävande möten. Det är dessutom kostnadsfritt att lösa lånen i förtid och du slipper själv all administration. Vidare arbetar man inte med några dolda avgifter och man är först med att erbjuda peer to peer lån riktade mot företag.

Man erbjuder en effektiv årsränta från 4% (2019-04-02) men räntan sätts individuellt utifrån varje företags förutsättningar. Med andra ord kommer du först efter att du skickat in en ansökan se vilken ränta just ditt företag erbjuds. På Toborrows hemsida kan du se exempel på månadskostnaden som respektive lån ligger på. Dessa exempel utgår från en exempelränta på 6,5%. Säkerheten på företagslånen hos Toborrow är betydligt högre än hos konkurrenterna. Detta för att skydda de investerare som lånar ut sina pengar. Säkerheten för lånet kan bland annat vara att du som företagsägare går i personlig borgen för lånet. Men det kan även handla om pant i fastigheter eller företagshypotek. Både företaget och ägarna bakom går igenom en kreditbedömning som bland annat innebär att en kreditupplysning från UC inhämtas.

Toborrow erbjuder företagslån till små- och medelstora företag. Detta genom en plattform där låntagare och investerare möts utan mellanhänder.

Ansök om företagslån snabbt och enkelt hos Toborrow

Låneansökan ToborrowFör att göra en kostnadsfri låneansökan behöver du bara surfa vidare till Toborrows plattform. Detta kan du med fördel göra genom att klicka på några av de länkar här på sidan. Väl hos Toborrow får du först ställa in reglagen för hur stort lånebelopp du är intresserad av. Du får även ange vilken löptid du vill ha på företagslånet och du kan välja mellan 3, 6, 12, 24 och 36 månader. När du dragit reglagen så att allt ser ut som du vill får du uppge ditt företags organisationsnummer. Detta tillsammans med telefonnummer, email adress samt ditt personnummer. När du sedan godkänt de allmänna villkoren får du identifiera dig med antingen BankID på fil eller med mobilt BankID. I ansökningsprocessen ingår det även att du beskriver ditt företag kort samt uppger vad ni ska använda lånet till.

Så fort din låneansökan är komplett kan du skicka in denna till Toborrow. Toborrow kommer gå igenom din ansökan samt göra en kreditbedömning av dig och ditt företag. Kreditbedömningen består bland annat av en kreditupplysning som tas på både företaget och personerna bakom detta. Man ser även över om storleken på lånet står i paritet till de säkerheter som erbjuds samt det lånebelopp som önskas. Får du företagslånet beviljat så kommer detta finansieras av investerare som får buda på ditt lån och du erbjuds en ränta. Accepterar du ränta och villkor så betalas pengarna ut till ditt företag inom ett par dagar.

Krav och säkerheter för att få låna hos Toborrow

För att kunna ansöka om ett företagslån hos Toborrow måste ditt bolag vara ett aktiebolag. Har du ett ett handelsbolag, enskild firma eller kommanditbolag rekommenderar vi dig att vända dig till en annan långivare så som Monetise. Ett annat grundkrav som Toborrow har är att ditt företag måste ha en omsättning på minst en miljon kronor per år. Uppfyller du dessa grundkrav är du välkommen att ansöka om ett företagslån hos denna långivare. Du bör dock vara medveten om att det krävs säkerhet för lånet. Detta dels för att Toborrow ska kunna erbjuda lägre räntor men även för att man ska få ett högre intresse från investerare. Huruvida det krävs en eller flera säkerheter för lånet får du reda på i samband med ansökan. Säkerheten kan antingen vara att du som ägare går i personlig borgen eller att moderbolaget gör detta. Du kan även behöva pantsätta fastigheter eller företagshypotek.

Investera i företag via Toborrow

Investera hos Toborrow Om du är mer intresserad av att investera pengar så finns det bra möjligheter för detta hos Toborrow. Du kan investera både som privatperson och via ditt företag eller organisation. För att börja låna ut pengar till företag behöver du först bli medlem hos Toborrow. Detta blir du enkelt genom att följa några steg som bland annat innefattar att du identifierar dig med ditt BankID och anger din emailadress. När du väl blivit medlem kan du buda på olika företagslån antingen manuellt eller via Autobud. Det enda du behöver göra är att sätta dina kriterier för vilka företag du kan tänka dig låna ut pengar till. Tjänsten är helt gratis och det kostar inte heller någonting att bli medlem.

Man kan jämföra utlåningen hos Toborrow med företagsobligationer. Du bidrar till att hjälpa svenska företag att växa samtidigt som du får en bra avkastning. Du får själv ta del av informationen om de olika företagen på projektsidorna inne hos Toborrow. Sedan budar du helt enkelt enbart på de företag och lån som intresserar dig. Allt det administrativa tas hand om av Toborrow medan du kan ägna dig åt viktigare saker. Du kan investera från 100kr och uppåt och kan se fram emot en årsränta på upp till 15% (2019-04-02). Innan du lånar ut pengar bör du dock ta del av information om vilka risker som ett utlånande innebär.