Monetise

Monetise Monetise är ett varumärke som ägs av Monetise Capital AB som grundades 2016. Företagets verksamhet går ut på att hjälpa småföretagare med finansiering. Detta genom företagslån som baseras på kundens försäljning. På så sätt kan man erbjuda en rättvis kreditbedömning där återbetalningen sker via den kommande försäljningen i bolaget. Hos Monetise kan du som företagare ta lån av flera olika anledningar. Långivaren erbjuder bland annat företagslån som ska gå till investering. Men det går även utmärkt att låna hos Monetise i syfte att få sitt företag på fötter igen. Monetise finns registrerade hos Finansinspektionen och man samarbetar bland annat med företagarna och Småföretagarnas Riksförbund.

Ägarna bakom detta varumärke har själva erfarenhet från småföretagande och med en sådan bakgrund vet man precis vad företagare letar efter gällande finansiering. Med anledning av detta har man tagit fram företagslån anpassade för dig som kund. Låneprocessen sker helt digitalt och man arbetar med tjänster så som Bisnode, mobilt BankID och Scrive. Vidare har man alltid transparenta villkor och du slipper sitta och leta efter dolda avgifter.

Besök Monetise

Företagslån upp till 1 000 000kr

Monetise företagslånHos Monetise väljer du själv hur stort företagslån du vill ta samt vilken återbetalningstid som passar dig. Du kan låna från 10 000kr upp till 1 000 000kr. Återbetalning sker under fyra till tolv månader beroende på vad du väljer. Vidare sköts denna återbetalning på en daglig basis så att du dag för dag blir mindre belånad. Monetise tar inte ut några extra avgifter för exempelvis kringtjänster, fakturor eller uppläggning. Istället har man ett fast pris på sin utlåning och detta pris får du reda på direkt i samband med ansökan. På så sätt har du redan från början koll på hur mycket lånet kommer att kosta dig i slutändan.

När du ansöker om ett företagslån från Monetise så sker en sedvanlig kreditprövning. Dock gör man inte som många andra och begär bokslut och affärsplan. Istället grundar sig kreditbedömningen i din försäljning. Så länge du kan visa upp försäljningssiffror är chansen alltså stor att du blir beviljad ett lån från Monetise. Man tittar inte heller på dig som privatperson vilket gör att du inte behöver bekymra dig om att privata lån ska stå i vägen. Monetise kräver inga säkerheter för företagslånet som bland annat kan användas till investering, renovering, hantering av oförutsedda utgifter eller för att stärka bolagets likviditet.

Monetise erbjuder företagslån på upp till 1 000 000kr. Lånen baserar sig på din försäljning och betalas av under upp till 12 månader.

Ansök om företagslån hos Monetise

Ansök om företagslånÄr du småföretagare och har ett bolag i behov av likviditet så kan du med fördel vända dig till Monetise. Att ansöka om ett företagslån hos denna långivare är mycket enkelt och sker direkt via bolagets hemsida. Du förbinder dig inte heller till något genom att enbart göra en ansökan. För att ansöka går du helt enkelt in på Monetises hemsida där du anger belopp som du vill låna samt vilken återbetalningstid du önskar. När detta är gjort kommer du att kunna se vad den totala kostnaden för ditt lån blir. Om du känner dig bekväm med denna summa kan du fylla i din email och ditt mobilnummer. Därefter kan du ansöka genom att identifiera dig med ditt BankID.

Efter att du skickat din ansökan kommer det att dröja som längst 24 timmar innan Monetise återkommer med ett svar. Oftast går det dock snabbare än så och en låneoffert skickas till din email inom några timmar. En kreditupplysning kommer att inhämtas från Bisnode. I och med att allt sköts digitalt så slipper du själv allt krångel med papper och dokument. Blir du beviljad lån så återbetalas detta sedan dagligen via autogiro från ditt företagskonto. Skuldebrevet signerar du via den digitala tjänsten Scrive och du behöver då ha tillgång till ditt mobila BankID. Så fort skuldebrevet är undertecknat kommer pengarna att betalas ut.

Kostnader och räntor

Monetise erbjuder rättvisa företagslån vilket gör att du slipper betala massa onödiga avgifter. Räntan utgörs av en fast avgift som du redan vid ansökan får reda på. Denna avgift kommer inte att förändras så du kan enkelt redan från början förutse vilka kostnader som lånet kommer innebära för ditt företag. Hur stor avgift som varje dag dras tillsammans med den dagliga amorteringen varierar mellan låntagare. Bland annat beror det på hur stor summa du lånat samt vilken återbetalningstid du valt. Inga andra avgifter tillkommer. Lånar du exempelvis 500 000kr med en återbetalningstid på 12 månader så är den totala avgiften för lånet 65 760kr. Slår du sedan ut denna summa på varje vardag under ett helt år så blir den dagliga kostnaden inte särskilt stor.

Monetise har alla olika typer av kunder och det spelar ingen roll i vilken bransch du är verksam när du ansöker om företagslån här. Alla företag som ansöker om lån bedöms helt individuellt. Som vi tidigare nämnt är det inte heller företagets företrädares ekonomi som bedöms. Istället ser Monetise enbart på själva företaget samt dess försäljning. Med anledning av detta har alla småföretagare en ärlig chans att få ett företagslån beviljat.