Kompar

Kompar Kompar är en svensk förmedlare av företagslån där entreprenörer enkelt kan hitta de bästa finansieringsvillkoren. Kompar fungerar precis som vanliga låneförmedlare med skillnaden att det är företagslån som jämförs och inte privatlån utan säkerhet. Jämförelsetjänsten är skapad av individer med stor erfarenhet av både entreprenörskap och finansiering. Tjänsten är därmed byggd med dig som företagare i fokus. Behöver du finansiering till ditt företag så har du här en lösning som både är enkel, smart och tidsbesparande. På så vis kan du hitta finansiering utan att det ska behöva ta tid ifrån det du är bäst på. Nämligen att driva ditt företag och få detta att växa. Med Kompars tjänst för jämförelse av företagslån får du flera låneerbjudanden via en och samma låneansökan. Därtill är tjänsten helt kostnadsfri och du binder dig inte till något genom att göra en jämförelse av företagslån hos Kompar. I skrivande stund samarbetar Kompar med 18 olika banker, kreditinstitut och factoringbolag. Bland dessa återfinns toborrow, ferratum business och Froda. De flesta samarbetspartners kan du läsa mer om här på Allt om Spara om du vill vara väl förberedd innan du gör jämförelsen hos Kompar.

Hos Kompar kan du jämföra företagslån upp till 5 miljoner kronor. En jämförelse är möjlig oavsett om du söker som enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller handelsbolag. Det spelar inte heller någon roll hur länge firman varit verksam eller hur mycket företaget omsätter. Med anledning av att Kompar samarbetar med flertalet olika låneinstitut och banker så är inte heller en UC kontroll nödvändig. Om det är viktigt för dig att ingen koll görs i UC så rekommenderar vi dig att säga detta till en rådgivare hos Kompar innan du gör själva lånejämförelsen.

Besök Kompar

Jämför företagslån helt kostnadsfritt

Jämför företagslån Om du inte själv vill lägga tid på att jaga finansiering till ditt företag så har Kompar lösningen för dig. Här kan du alltså enkelt och smidigt jämföra företagslån och finansiering från över 15 olika aktörer. Samtliga lånebolag som finns representerade hos Kompar finns registrerade hos Finansinspektionen. Hela processen sköts helt digitalt vilket såklart gör att hela låneprocessen optimeras. Kompars rådgivare finns med dig i alla led av jämförelsen för att utvärdera vilken finansieringsform som passar ditt bolag bäst. Man ser bland annat över vilken bransch du verkar i samt hur din balans- och resultaträkning ser ut. Detta för att kunna hitta den bästa lösningen för just ditt företag. I och med att rådgivarna är såpass aktiva så tar ansökningsprocessen inte längre tid än nödvändigt. Exempelvis så är det sällan man som företagare behöver komplettera med uppgifter då rådgivaren redan från start ser till att du skickar de dokument som behövs för att samtliga kreditinstitut ska kunna ta ett beslut.

Genom att använda dig av en jämförelsetjänst när du ska ta ett företagslån kan du enkelt komma ner i kostnader. Detta då de olika bankerna får konkurrera om dig som kund. Kompars samarbetspartners får helt enkelt lägga bud och du kan sedan utvärdera samtliga bud för att se vem som erbjuder dig bäst villkor. Således kommer du inte att behöva betala mer än nödvändigt för det lån du slutligen väljer att acceptera. När det gäller räntan på de olika buden så sätts denna bland annat utifrån hur situationen ser ut för ditt företag.

Kompar förmedlar företagslån från 18 olika banker och låneinstitut. Jämför företagslån gratis och få kostnadsfri rådgivning.

Så använder du Kompars jämförelsetjänst

När du väl bestämt dig för att använda dig av den jämförelsetjänst som Kompar erbjuder så är processen enkel. Gå bara in på Kompars hemsida och ange ditt företags namn, ditt egna namn samt kontaktuppgifter till dig. Gå därefter vidare och fyll i den korta ansökan som dyker upp på skärmen. I ansökan ska du bland annat uppge information om ditt företags lånebehov samt ange diverse uppgifter som kreditgivarna i fråga vill ha in. Du kan ansöka om ett företagslån upp till 5 miljoner kronor. Själva ansökan tar inte mer än någon minut att fylla i och är helt kostnadsfri att göra. När du identifierat dig med BankID är du redo att skicka in din ansökan. När detta är gjort kommer Kompar att gå igenom din ansökan samt inhämta en kreditupplysning om ditt företag. Inom 24 timmar kommer du att få ett flertal låneerbjudanden från olika banker och låneinstitut som Kompar samarbetar med. Du kan då själv i lugn och ro gå igenom dessa erbjudanden samt jämföra viket erbjudande som är bäst för dig och ditt företag.

I samband med att Kompar presenterar erbjudandena för dig kommer du även få möjlighet att ställa frågor till en rådgivare om du har behov av detta. Därefter kanske du är redo att välja vilket låneerbjudande du ska acceptera. När du väl gjort ditt val är det dags att signera lånehandlingarna. Därefter tar det enbart 24 timmar innan utbetalningen av ditt företagslån genomförs.

Ränta och avgifter på företagslån

ränta och avgifter kompar Eftersom det inte är Kompar själva som lånar ut pengar så finns det ingen fast ränta som du kan förvänta dig. Istället är det varje enskild kreditgivare som bestämmer ränta och avgifter. Du får sedan ta ställning till uppgifterna innan du accepterar eller nekar låneerbjudandet. Vanligtvis när det handlar om företagslån så är räntan som erbjuds fast. Med andra ord kommer denna inte att förändras under löptidens gång. Räntan som ditt företag erbjuds grundas i en kreditbedömning som låneinstitutet gjort på ditt företag. I kreditbedömning ser man ibland även över ägarnas förutsättningar och en del lånebolag kan kräva att man går i personlig borgen för lånet. Detta innebär att du och ytterligare ägare lovar att återbetalar skulden om företaget inte skulle ha möjlighet att göra detta. Att gå i borgen kan även innebära att man kan erbjudas en lägre ränta på företagslånet.

Många av de aktörer på marknaden som erbjuder företagslån har bytt ut termen ränta till avgift istället. Man uppger alltså ingen fast ränta utan bakar in alla lånets kostnader i en månadsavgift. Denna avgift är sedan densamma under hela lånets löptid under förutsättning att skulden återbetalas i tid. Fördelen med detta är att du slipper hålla koll på räntor och olika avgifter. Det som är viktigt om du jämför lån med en fast avgift är att du ser vad totalkostnaden för lånet blir. Se även över så att det inte tillkommer ytterligare avgifter så som faktureringskostnader och uppläggningsavgift. Har du några frågor kring långivarnas ränta eller avgifter så kan du med fördel ta hjälp av Kompars kunniga medarbetare.

Kontakta Kompar

Fördelen med att jämföra företagslån hos Kompar är att du alltid kan ta hjälp av bolagets medarbetare. När som helst under låneprocessen så kan du ringa in till kundsupport på 010-750 28 99 och få hjälp via telefon. Du kan även fylla i företagets telefonnummer direkt på Kompars hemsida så ringer någon upp dig omgående. Har du några övriga frågor så kan du använda dig av kontaktformuläret som finns på Kompars hemsida. Du kan även maila direkt till info@kompar.se. På låneförmedlarens hemsida finns det även bra information och guider om alltifrån företagslån till factoring och leasing. Du kan även ta del av gratis verktyg och mallar för exempelvis affärsplaner, likviditetsbudget och resultatbudget.

Du kan när som helst på dygnet skicka in en låneansökan till Kompar. Ansökningar behandlas sedan under företagets öppettider som är måndag till fredag mellan 08:00 och 19:00. Dessvärre håller Kompars kundtjänst inte öppet under helger eller andra röda dagar.