Ikano Bank

Ikano bankIkano Bank är en av de större och mer kända banker som finns idag. De startades av familjen Kamprad redan 1995 och har samma motto som IKEA – att ge de ”många människorna” ett bra alternativ i vardagen. Sedan sin premiär har de växt och växt, tills att idag vara ungefär 600 medarbetare.

De erbjuder ett flertal tjänster så som bank och försäkringar, till både privatpersoner och företag. Du kan bland annat spara, låna, ha ett kreditkort och samla dina lån och krediter hos Ikano och i den här artikeln hittar du mer om just detta. Du hittar också mer om vad de erbjuder, samt mer ingående information om det.

Ikano är uppenbarligen en mycket omtyckt bank av deras kunder. De har under flera år i rad blivit utsedda till att ha Sveriges nöjdaste kunder – 2013, 2014, 2015 och 2016. Undersökningen gjordes av SKI och gällde privatlån – något som Ikano är mycket stolta över. De arbetar ständigt för att upprätthålla sitt rykte som en bra bank för privatlån.

Besök Ikano Bank

Ikano bank

Ikano bank erbjuder flera olika möjligheter för både privatpersoner och företag, bland annat sparande. Främst har de riktat in sig på olika former av sparkonton, där du kan få riktigt bra ränta beroende på de olika kontona. De olika sparkontona har olika villkor och lämpar sig därmed för olika tillfällen. Här nedan berättar vi lite om de olika kontona, men för aktuella räntor och villkor så hänvisar vi till Ikano banks hemsida.

Alla sparkonton innefattas av den svenska insättningsgarantin, som gör att du som kund hos en bank alltid har en trygghet. Ditt sparande omsattas av en garanti som skyddar dig om något skulle hända med dina sparpengar. Mer om detta hittar du i vår artikel om insättningsgarantin, där det står mer om hur den funkar och när den träder in. Du hittar också nyheter från Ikano på Ikano blogg, som skrivs av en familjeekonom som kan hjälpa dig med bra tips. Sjävklart har vi på alltsomspara.se också en hel del nyheter och tips, som du kan ta del av.

Sparkonto

Ett sparkonto för det enkla sparandet, med en lite lägre ränta. Du har helt fria uttag och insättningar, så du kan ta ut eller sätta in pengar precis när du vill. Du har också ränta från första kronan du sätter in, vilket gör att du kan börja spara från dag ett. Det finns inte heller några avgifter som kostar en massa – kontot är helt avgiftsfritt. Dessutom kan du enkelt öppna kontot direkt hos Ikano, med hjälp av BankID. Då slipper du själv fylla i alla uppgifter om dig själv, och du kan fokusera på ditt sparande.

För att börja spara behöver du genomföra tre steg. Först ska du identifiera dig med BankID så att du bekräftar att du är du. Sedan ska du svara på några frågor om ditt sparande och vad du har för plan med detta. Det är något som alla banker ska fråga sina kunder och det tar inte alls lång tid. När du sedan gjort det så har du plötsligt ett konto färdigt att börja spara på! Du kan nu sätta in dina pengar precis som du vill, lite när du kan eller förutbestämt med någon gång i månaden.

Spara hos Ikano

Fix-spar

Om du vill ha en riktigt hög ränta, spara länge och sätta in mycket pengar en gång – då är Fix-spar lämpligt för dig. Detta är kontot för dig som kanske redan har en förmögenhet, som du behöver spara undan. Du gör då en stor insättning en gång, och låter pengarna sköta sig själva efter det. Med Fix-spar kan du inte göra andra uttag eller insättningar under tiden du sparar, då det bara gäller en insättning. Denna sortens sparkonto ger dig den bästa sparräntan möjlig hos Ikano, just eftersom det är under en längre tid.

Ju längre tid du binder kontot på, desto högra ränta får du. Du kan binda det på ett, två eller fem år och fem år ger såklart bäst ränta. Räntan är dagsaktuell och bestäms dagen du öppnar ditt konto. Eftersom den ändras är det bäst att själv kika in på Ikanos hemsida, för att se vad sparräntan är. Precis som de andra sparkontona så öppnar du ett Fix-spar genom att identifiera dig, svara på frågor och sätta in pengar. Med Fix-spar är det bara en insättning som gäller, så du tänker på det. Dock blir sparkonto räntan betydligt bättre än till exempel med Sparkontot, eftersom det är andra villkor.

Plus-spar

Sparkontot Plus-spar är kontot för dig som vill ha lite högre ränta och kan tänka dig att hänga med i svängarna. Räntan på detta kontot är nämligen rörlig och kan därmed både höjas och sänkas. Du har också fyra fria uttag per år, men du kan ta ut pengar fler gånger mot en mindre avgift. Plus-spar ger dig också en bättre ränta än ett vanligt Sparkonto, om du sparar minst 100 000 kronor. Den rörliga räntan justeras veckovis, för att hela tiden följa med i svängarna.

Även detta konto startar du enkelt i tre steg:

ikanoIdentifiera dig.

ikanoSvara på frågorna.

ikanoBörja spara!

Du har sedan fria insättningar, precis hur många gånger du vill. Spara när du kan, sätt in en månadsbetalning eller låt det gå en månad – du sätter in så mycket du vill precis när du vill

Andra sparinstitut
4.50% - 9.50%
5.50% - 8.10%
0.60% - 0.60%

Barnsparkonto

Ikano bank erbjuder också ett sparkonto för barn. Här är sparkonto räntan olika beroende på vilket konto du väljer, eftersom dessa också är uppdelade i tre. Det finns barnsparkonto, Barnsparkonto Plus och Barnsparkonto Fix. Dessa konton fungerar likadant som de ovan nämnda kontona och erbjuder olika villkor beroende på vad du vill ha.

Att spara pengar till dina barn i framtiden är en klok investering. Det ger dina barn en bra start i vuxenlivet och ger dem en möjlighet att kunna köpa en bostad, bil eller liknande. Det blir mer och mer vanligt att man sparar till sina barns framtid och det har Ikano uppmärksammat. Just därför erbjuder de denna möjligheten, som du själv kan välja efter de önskemål och den sparränta du själv söker

Ikano bostad

Utöver IKEA och Ikano Bank så har Kamprad-familjen också ett företag som sysslar med bostäder. Detta är Ikano Bostad, som äger och investerar i bostäder runt om i landet. Framförallt är de verskamma i Malmö, Göteborg och Stockholm, men deras projekt växer hela tiden. Ikano Bostad erbjuder både hyresrätter och bostadsrätter i flera områden, och de söker alltid efter ny mark för sina nybyggen.

Ikano Bostad har framför allt tre värderingar i huvudfokus – Arbeta tillsammans, våga gå sin egen väg, samt sunt förnuft och enkelhet. Allt detta ska göras på schyssta villkor, och tillsammans blir det schyssta villkor. De är noggranna med att vara en bra fastighetsägare och investerare och tänka på alla steg i leden – från bygge till boende. Hos Ikano Bostads hemsida kan du läsa mer om vad de har för bostäder och byggen på gång, samt mer om vad de arbetar med. Där kan du också läsa mer om de bostadsprojekt de håller på med, där de bygger specialdesignade lägenheter.

Ikano lån

Hos Ikano kan du låna på flera olika sätt, till flera olika tillfällen. De är noggranna med att alltid ge bästa möjliga service och det gör de bra. De har en mycket trevlig webbsida för just deras lån, där du enkelt kan få inspiration vilket lån som kan passa dig. Det står också mycket matnyttig information om just lån, så du som kund ska kunna läsa på innan du ansöker om ditt lån. Självklart är kundtjänsten också mycket bemötande och svarar på alla frågor du kan tänkas ha. Här nedan berättar vi kort om de lån som finns att ta hos Ikano. Mer information, villkor och aktuella räntor hittar du på deras hemsida.

Låneräntor IKANO Bank
KreditinstitutRäntaÅterbet. tidUppl. avg.Lånebelopp
IKANO Bank3.75 - 11.95 %3 - 12 år0 kr10000 - 350000 kr Besök

Banklån

Du kan snabbt och enkelt ta ett banklån utan säkerhet, om du skulle behöva låna pengar snabbt. Beskedet får du direkt och kan låna upp till 350 000 kronor. Du kan låna till låg ränta, med schyssta villkor, som du hittar på Ikanos hemsida. Med deras verktyg kan du räkna på räntan – hur mycket lånar du och hur lång återbetalningstid vill du ha! Med detta verktyg får du hjälp att jämföra räntor och du ser snabbt vilken den bästa räntan är.

Som tidigare nämnt så har Ikano lån som ger privatpersoner de bästa möjliga förutsättningarna. Detta har de blivit uppmärksammade för och de har blivit utsedda till den bank som har Sveriges nöjdaste kunder flera år i rad. Undersökningen var gjord av Svenskt Kund Index (SKI) och gällde just privatlån. Ikano är mycket stolta över detta och arbetar ständigt för att alltid var de bästa.

För att ta ett banklån ska du vara över 18 år, ha en fast inkomst på minst 125 000 kronor/år och vara fri från betalningsanmärkningar. Om du ska låna över 200 000 kronor behöver du en medsökande, som tar lånet med dig. Du ska också godkänna Ikano lånevillkor, för att lånet ska gå igenom. Pengarna får du insatta på det konto du angav, inom tre bankdagar efter att du signerat avtalet. Skulle du vilja förändra din avbetalningsplan går detta att göra under tiden, om det skulle ske några förändringar i ekonomin.

Läs mer om att låna pengar

Andra lånebanker
4.45% - 29.50%
6.90% - 25.95%
6.99% - 22.99%

Bolån

Precis som att köpa bil kan vara en stor affär i livet, så är ett husköp en ännu större händelse. Vid en så stor affär är man ofta i behov av ett lån och det är just därför som bolån finns. Ikano bolån är även detta ett tryggt och säkert lån, som kommer ge dig möjlighet att förverkliga dina husdrömmar. Innan du ansöker om lån behöver du dock ett lånelöfte. Lånelöftet kostar inget och det är riktigt bra att ha redan innan husköpet sker.

Börja därför med att skaffa ett lånelöfte innan du går vidare med dina bodrömmar. När det sedan är klart och du bestämt dig för vilket hus du ska ha, så kan du sedan ansöka om ett bolån. Beroende på hur lång tid du binder lånet på så får du också olika räntor. De aktuella räntorna hittar du på hemsidan hos Ikano, där du också kan ansöka om bolån och lånelöfte. Du hittar också de äldre räntorna, vad det var för ränta för några månader sedan. Detta har Ikano kvar, för att du ska kunna gå tillbaka i tiden och jämföra räntor.

På Ikanos hemsida hittar du, utöver de aktuella räntorna, också mer information om deras bolån och lånelöfte, hur du ansöker om dem och mer som kan vara bra att veta. Vi på alltomspara.se har också informativa och lättförståeliga artiklar, bland annat om just bolån. Om du vill veta mer om till exempel lånelöfte, så hittar du det i vår ordlista. Där finns också många andra knepiga ord, som är bra att kunna.

Läs mer om bolån

Billån

En bil ger många friheter i livet och det kan underlätta mycket i vardagen. Men de kan också kosta en hel del, beroende på om man siktat in sig på en ny eller begagnad. Då kan ett billån underlätta, så man kan köpa sin drömbil och kunna ta sig fram mycket lättare. Ikano billån finns av just denna anledningen, att man ska kunna skaffa sig en bil. När du ska låna pengar till en bil behöver du ingen kontantinsats, det är ingen uppläggningsavgift och du får garanterat bra service. Det är samma ränta oavsett vem du är och hur mycket du lånar, men exakt hur stor räntan är beror förstås på när du lånar. Kika in på deras hemsida och läs mer under rubriken Ikano lån.

För att du ska kunna ta ett billån hos Ikano behöver du uppfylla vissa krav:

ikano Bilen ska vara registrerad i Sverige.

lånDu ska ha medsökande om du lånar över 200 000 kronor och du behöver godkänna lånevillkoren.

ikanoDu ska vara över 20 år gammal.

lånDu ska ha en fast årsinkomst på minst 125 000 kronor.

ikanoDu ska vara fri från betalningsanmärkningar.

Om du ska köpa en begagnad bil så finns det också en del tips att ta del av på Ikano Banks egna hemsida, likväl som här på vår site. 

Läs mer om billån

Kreditkort med rabatt

Ikano banken visakortFör dig som vill ha lite extra rabatter när du handlar så kan vi rekommendera Ikanos kreditkort med rabatter. Det är fullt av fördelaktiga erbjudanden som man inte vill gå miste om. Du får bland annat en hel del rabatt på drivmedel och hos restauranger, när du betalar med ditt kreditkort.

Varje månad får du dessutom ett antal nya rabatter inom olika branscher. Vilka branscher det är varierar från månad till månad, så du har alltid något nytt och spännande att vänta dig. Dessa rabatter presenteras alltid så du kan se vad som komma skall, till exempel vad som kommer om en eller två månader. Några exempel på var du kan få rabatter är bland annat elektronikbutiker, hotell, bokhandlare, florister och resebyråer. Det är ofta en procentsats rabatt, som 10, 15 eller 25% rabatt på hela ditt köp. Hur mycket du maximalt kan få i rabatt är lite olika, men i skrivande stund kan du få upp till 1000 kronor i rabatt per månad och maximalt 5 000 kronor per år. Detta innefattar månadsrabatten samt den stående rabatten
på bensin och restaurangbesök.

Även om butiken du handlar i redan har rea på sina saker, så får du rabatt på ditt köp. Du får alltså rabatt även på en redan rabatterad vara. Du ser på dina faktura hur mycket rabatt som dragits på dina köp, eftersom rabatten läggs på automatiskt. Detta sker genom att butikerna registrerar sig mot Visa, som då håller koll på vilken bransch butiken ligger under. Rabatten dras sedan av detta, så du behöver inte själv hålla koll på något annat än ditt kort.

Ansök om Ikano Kreditkort

Flexibelt kreditbelopp

Utöver dessa rabatter på kortet, så erbjuds också ett generöst kreditbelopp. Detta är för närvarande 1000 kronor till 60 000 kronor, men det kan ändras med tiden. Det finns inte heller någon årsavgift för kortet och den enda avgift du kan tänkas få utöver räntan är aviavgiften för fakturan. Denna får du dock bara den månad du använt kortet, så om du inte använder det på ett par månader, så har du inte heller någon kostnad för det. Räntan får du bara om du inte betalar hela din summa samma månad, men betalar du allt inom en månad så har du inte heller någon ränta.

För att kunna få Ikano kreditkort så ska du vara över 18 år och ha en fast inkomst med en lägsta årsinkomst bestämt av banken. Du ska också ha tagit del av de villkor som Ikano Bank har satt för sitt kreditkort, och vara fri från betalningsanmärkningar. Uppfyller du allt detta kan du också skaffa dig ett kreditkort och börja ta del av alla de rabatter som finns.

Fler förmåner

Självklart har du också en hel del andra förmåner utöver rabatterna och krediten. Du har gratis reseförsäkring för alla resor du betalar med kortet och möjlighet att spärra ditt kort dygnet runt. Dessutom får du tjänsten Betalo helt gratis, så du kan betala dina räkningar enkelt och smidigt med betaltjänsten. Vill du hjälpa till och minska klimatpåverkan så kan du också använda tjänsten Kivra, så du samlar alla dina fakturor i telefonen istället.

Dessutom får du också en betryggande och fördelaktig försäkring med Ikano kreditkort. Om du till exempel inte kan jobba mer eller blir arbetslös, så täcker försäkringen dina månadsbetalningar, upp till 8 333 kronor, i upp till 11 månader. Den täcker också upp till 100 000 kronor av din utestående skuld vid dödsfall. Med dessa försäkringarna blir din ekonomi ännu lite tryggare, vilket även det kan vara en anledning att ha det i åtanke.