Lendo

Lendo Lendo grundades så tidigt som 2007 och är idag en av Sveriges främsta låneförmedlare på nätet. Med Lendos jämförelsetjänst kan du på ett enkelt sätt jämföra långivarnas räntor. Företaget samarbetar med inte mindre än 35 olika långivare och några av dessa är Swedbank, Santander, Ikano Bank och Collector Bank. Tjänsten är tillgänglig för både privatpersoner och företagare och man förmedlar privatlån och företagslån. Den initiala tanken med verksamheten var att förmedla bolån. Något som ändrades strax innan lansering. Lendo står under både Finansinspektionens och Konsumentombudsmannens tillsyn och följer alla de lagar och regler som gäller för förmedling av lån.

Hos Lendo kan du kostnadsfritt jämföra olika lån, samla dyra lån och krediter samt lösa avbetalningar. Lånen som förmedlas är på mellan 5000 kr och 500 000 kr. Du binder dig inte till något genom att göra en jämförelse och är således inte tvungen att acceptera något av de låneerbjudanden du får efter att ha använt dig av tjänsten. Lendo tar alltså inte heller ut någon kostnad utan tjänar sina pengar från bankerna som får in nya kunder tack vare tjänsten som erbjuds.

Besök Lendo

Jämför räntor från 35 olika långivare med Lendos tjänst

Många gånger står man som konsument och betalar alldeles för dyra räntor på sina lån. Genom att använda sig av Lendos jämförelsetjänst kan man enkelt undvika detta. Självklart går det utmärkt att göra detta på egen hand också. Nackdelen med det är att du samlar på dig en massa kreditupplysningar vilket i längden kommer att försvåra dina möjligheter att få lån. Lendo tar enbart en kreditupplysning och denna får sedan de anslutna bankerna dela på. Således kommer du bara att se en förfrågan i din UC. Dessutom sparar du tid på att låta Lendo jämföra räntorna istället för att du själv ska förkovra dig i informationen hos varje enskild långivare.

Tack vare en plattform gjord med den senaste tekniken går det både snabbt och enkelt att jämföra räntor hos Lendo. Du får i regel svar inom 1 minut och att fylla i ansökan går i princip lika fort. Lånelöftet som du sedan får från de olika bankerna är giltigt i trettio dagar. Så oavsett vad anledningen till att du ska ta ett lån är så rekommenderar vi dig att jämföra de olika lånen hos Lendo först. På så sätt kan du både spara pengar och tid!

Lendo erbjuder smidig och kostnadsfri låneförmedling online. Här kan du jämföra räntor från över 35 olika långivare.
10000-600000kr:
2.95-29.95%

Representativt exempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 600 000 kr kostar då 5 677 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 817 408 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Så här använder du Lendos tjänst

Om du tror att du idag betalar högre ränta än du behöver för dina lån så kan du med fördel använda dig av Lendos tjänst. Tjänsten fungerar även bra för dig som vill samla dina dyra krediter och lån i ett större lån med låg ränta. Med endast en UC kommer du att få låneerbjudanden från 35 olika banker och långivare. För att använda tjänsten behöver du bara surfa in på Lendos hemsida. Väl där drar du i reglagen för hur mycket du vill låna samt hur lång återbetalningstid du vill ha på lånet. Är det så att du ska använda lånet till att samla dina befintliga krediter så kryssar du i det här.

Du kommer sedan att få upp en ungefärlig månadskostnad för ditt nya lån. Denna kostnad är baserad på en exempelränta och behöver därför inte stämma med den kostnad du i slutändan kommer att få. För att ansökan ska vara komplett behöver du även fylla i ditt personnummer, ditt telefonnummer och din email adress. Du kan sedan gå vidare till steg två där du behöver fylla i ett par uppgifter om din ekonomiska situation samt verifiera dig med hjälp av ditt BankID.

När allt detta är gjort kommer Lendo att ta en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning får sedan de olika bankerna och långivarna dela på. Därefter kommer låneerbjudandena att börja trilla in. Lendo rekommenderar sina användare att vänta minst 24 timmar innan ett beslut tas. Detta för att ge samtliga långivare en chans att komma in med ett erbjudande. Därefter kan du jämföra erbjudandena och välja det erbjudande som du anser vara bäst. Du kommer då att få ett skuldebrev som du ska signera och returnera innan lånet slutligen kan betalas ut.

Grundkrav för att ta lån via Lendo

Lendo samarbetsbanker har vissa grundkrav som du måste uppfylla för att få lån. Beroende på hur stort lån du tänkt att ta gäller olika krav. Om du bara tänkt att ta ett lån på upp till 30 000kr så gäller det att du är minst 18 år gammal och folkbokförd och skriven i Sverige. Du måste också ha en årsinkomst på minst 100 000kr från antingen arbete eller pension. Du får inte heller ha en skuld hos Kronofogden som är färskare än 6 månader. På lån på upp till 30 000 kr så godtas även inkomst från vikariat eller provanställning.

För dig som tänkt att låna mer än 30 000kr gäller istället en årsinkomst på minst 110 000 kr. I övrigt är grundkraven desamma som ovan nämnda. Om du har betalningsanmärkningar kan du ansöka om lån hos Lendo på upp till 150 000kr men då gäller det att du har en årsinkomst på minst 120 000 kr. Notera att de krav som gäller inte är satta av Lendo utan av de banker som företaget samarbetar med. Därmed kan inte Lendo själva påverka om du blir beviljad lån eller inte.

Ränta och avgifter kopplade till lån

Som vi nämnt tidigare så tar Lendo inte ut någon avgift för de personer som använder sig av tjänsten. Däremot är de lån som erbjuds i sedvanlig ordning kopplade till både lån och avgifter. Den främsta kostnaden utgörs av räntan som sätts individuellt. Bankerna utgår ifrån den kreditupplysning som togs på dig i samband med din ansökan. De bedömer sedan din kreditrisk och återbetalningsförmåga och utifrån dessa parametrar sätts din ränta. Räntan kan också variera beroende på vilken bank som erbjuder dig lån. Det är därför viktigt att du jämför räntor och villkor från varje långivare som du får erbjudande i från. Man kan tjäna mycket pengar på att få en låg ränta på sitt lån. Räntan på de lån som Lendo förmedlar ligger i skrivande stund på mellan 2,95% och 29,95% (2019-02-25).