Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank Santander Consumer Bank tillhör Banco Santander som är en av världens största bankkoncerner. Banco Santander grundades redan 1857 och man har med andra ord enorm erfarenhet inom branschen. Santander är verksamma i över 45 olika länder med mer än 193 000 anställda och 102 miljoner kunder. Santander är Europas största bank och världens femte största bank. Banken har utsetts till världens bästa bank inte mindre än tre gånger av den erkända tidskriften Euromoney. Senast det skedde var  2012. En av anledningarna till att banken är så populär är deras lokala närvaro. Man har inte mindre än 15 000 bankkontor världen över vilket är mer än någon annan bank kan stoltsera med.

Denna välkända nischbank står under tillsyn av Finansinspektionen. Med anledning av detta kan du alltid känna dig trygg när du sköter dina bankärenden hos Santander Consumer Bank.

Hos Santander kan du både spara och låna pengar

Spara pengar Santander Santander finns sedan ett par år även på den svenska marknaden och man erbjuder i dag en mängd olika låneprodukter. Med andra ord finns det bra möjligheter att spara pengar till en förmånlig ränta här. Hos Santander kan du ansöka om alltifrån privatlån, billån och MC-lån men även lite mer udda lån så som husvagnslån, husbilslån, skoterlån och atv-lån. Du har även möjlighet att spara pengar hos Santander till en hög sparränta på konton som omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Utöver de olika spar- och låneprodukterna så erbjuder Santander Consumer Bank även ett kreditkort. Detta kreditkort går under namnet Santander Mitt kort+ och är kopplat till många olika förmåner. Kreditkortet är ett väl använt kort bland resenärer då Santander Mitt kort+ är kopplat till både reseförsäkringar och avbeställningsskydd. Därtill tar man inte ut något valutapåslag vilket de flesta andra kreditkort på marknaden gör.

Lendo

Spara pengar med insättningsgaranti

Hos Santander kan du även spara pengar till en förmånlig ränta genom ett sparkonto som banken kallar för BuffertKonto. BuffertKontot erbjuder ett fritt sparande till en förmånlig ränta. Alla insättning och uttag är helt fria vilket innebär att inga extra avgifter tillkommer. BuffertKontot omfattas också av den statliga insättningsgarantin vilket ger en extra trygghet åt dig.

Att öppna ett sparkonto hos Santander är enkelt och du kan du göra det direkt på bankens hemsida. Allt du behöver är ett BankID samt ett konto i en annan bank. Detta då du behöver kunna göra överföringar till och från ditt konto hos Santander.

För att öppna ett BuffertKonto hos Santander måste du vara över 18 år. Du ska också vara folkbokförd i Sverige samt ha ett svenskt personnummer.

Låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet

Är du intresserad av ett vanligt privatlån utan säkerhet så finns det möjlighet att ansöka om ett sådant hos Santander. Man erbjuder för närvarande blancolån på mellan 10 000kr och 350 000kr. Återbetalningstiden väljer du själv och du kan välja mellan löptider på mellan två och tolv år. Räntan på lånen är rörlig och sätts utifrån dina individuella förutsättningar. I skrivande stund erbjuder Santander en låneränta på mellan

Har du många smålån och krediter så betalar du med största sannolikhet en hög ränta och dyra avgifter i nuläget. Kontaktar du Santander så kan du lösa in dessa lån och ersätta krediterna mot ett större privatlån hos Santander istället. På så sätt kan du få ner dina lånekostnader samtidigt som du får en bättre överblick över dina skulder. Räntan är rörlig 3,95 -12,95 % (effektiv ränta 4,02-13,75 %) och sätts individuellt efter en kreditbedömning.

Försäkra dig med låneskyddet

Du kan även välja ett låneskydd som försäkring till ditt lån hos Santander. Låneskyddet går in och täcker upp amorteringen om du exempelvis skulle bli arbetslös eller heltidssjukskriven. Dessutom kommer försäkringen täcka en del av lånekostnaden vid ett eventuellt dödsfall.

Så ansöker du om ett lån hos Santander Bank

Är du intresserad av att ansöka om ett lån hos Santander Bank så kan du göra det direkt via bankens hemsida. Du kan även ringa till banken om du föredrar att prata med en handläggare. Oavsett hur du väljer att ta kontakt så får du alltid ett besked redan samma dag. Efter att du beviljats lånet måste du skriva på lånehandlingar som du sedan skickar tillbaka till banken. När banken väl mottagit dessa lånehandlingar så har du pengarna på kontot inom 2-3 bankdagar.

För att banken ska godkänna ditt lån måste du vara över 20 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Du får inte heller ha några skulder hos kronofogden. Utöver detta måste du ha en fast månadsinkomst på minst 12 500kr samt varit bosatt i Sverige i minst tre år.