Låna pengar utan avgifter och ränta
Låna 5000 kronor räntefritt hos FolkiaLåna 5000 kr räntefritt» Ansök
Låna upp till 4000 kr räntefritt hos FerratumLåna 4000 kr räntefritt» Ansök
Räkna ut effektiv ränta
En årsränta visar på vad lånets kostnad är utifrån den procent som kunden får betala för att inneha lånet. En effektiv ränta tar hänsyn till alla övriga kostnader så som uppläggningsavgift och avikostnader, inklusive årsräntan. Använd vår kalkylator för effektiv ränta för att se vad din lån verkligen kostar.
Om låna pengar

Låna pengar - information och råd

Låna pengarAtt låna pengar har länge varit en möjlighet för människor runt om i världen. Ett lån innebär precis som det gör i dagligt tal, att du får nyttja någonting som inte tillhör dig själv. När det gäller lån kopplat till ekonomi handlar det allt som oftast om att du som privatperson får möjlighet att låna pengar för att utföra ett visst köp som du planerat. Det som är vanligt när det handlar om lån är just den företeelsen att personen eller organisationen som låter dig ta del av deras ting eller monetära medel ofta kräver någonting i utbyte. I ekonomin är det termen ränta som brukar illustrera den här avgiften som tas ut.

Att låna pengar sätter krav

Att låna pengar innbär som ovan nämnt, att du nyttjar någonting som inte är ditt, och därför är det högst troligt att du också förväntas lämna tillbaka det du en gång lånat. Ekonomin talar om amortering som innebär just återbetalning av det som du lånat. När allt är återställt som det var från den ursprungliga situationen är du klar med din avbetalning och du står då heller inte i skuld till någon för det som du lånat.

Skaffa dig information om lån

Det finns emellertid ganska mycket mer att lära sig om att låna pengar och om de saker som kan hända på vägen. Det är därför viktigt att du dels är påläst om den allmänna informationen som finns om lån men också i de avtal som reglerar hur just ditt lån kommer se ut och fungera. För att du skall förstå vad som står i de här avtalen är det viktigt att du har en grundinformation om just lånebegreppet. Det är den informationen som du finner här hos oss. Tänk också på att alla lånekostnader är helt individuella och varje lån som tecknas är personligt. Därför kan det vara bra att göra en kontroll om vilka lånekostnader som gäller för just dina lån. Använd gärna vår egen kalkylator för att beräkna lånekostnad för att testa om hur mycket just ditt lån kommer att kosta.

En guide för dig som skall låna pengar

Den här delen av sidan presenterar information om begrepp och ord som ofta finns och förekommer när människor skall låna pengar. Du skaffar dig bland annat kunskap inom begreppen ränta, amortering och säkerhet som gör att du faktiskt förstår vad de innebär. Allt om Spara skall fungera som en hjälpande hand för människor som är i behov av att låna pengar. Det är inte alltid helt enkelt att veta hur alla begrepp och företeelser fungerar och det kan vara skönt att komma till banken något påläst än att sitta helt tom när banktjänstemannen börjar prata. Här hittar du de områden du bör känna till och mer där till, allt för att du som besökare skall få så mycket information som möjligt inför ditt bankmöte om att låna pengar.

Omröstning
Hur tror du att bopriserna kommer att utveckla sig under hösten? :
Nyhetsbrev

Vill du få sammanfattningar av ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!


view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter