view counter
Låna pengar hos ICA Banken

Låna pengar hos ICA BankenICA Banken är en av Sveriges populäraste banker och som erbjuder möjligheten att låna upp till 350 000 kronor, utan säkerhet, med en återbetalningstid på upp till 12 år.

Räkna ut effektiv ränta
En årsränta visar på vad lånets kostnad är utifrån den procent som kunden får betala för att inneha lånet. En effektiv ränta tar hänsyn till alla övriga kostnader så som uppläggningsavgift och avikostnader, inklusive årsräntan. Använd vår kalkylator för effektiv ränta för att se vad din lån verkligen kostar.

Låna pengar - enkel och snabb information

Ska du låna pengar?

Vi vill ge dig enkel och smart information om att låna pengar och få bästa lånet. Guide till de bästa lånen hittar du här hos oss. Att låna pengar är idag ett vanligt sätt för oss att kunna bekosta milstolpar i livet och det är något som de allra flesta av oss någon gång i livet kommer göra. Det kan handla om att ta ett lån för att ha råd att studera eller att låna pengar för att ha råd att köpa en bostad. Att låna pengar är en stor händelse och för att göra ett så smart val som möjligt bör man vara medveten och informerad om sitt lån och vad det innebär. Vad ska jag tänka på? Hur går jag tillväga? Vilka ord bör jag känna till? Det är inte alltid lätt att sätta sig in i alla delar men Allt om spara kan hjälpa dig – att på ett enkelt sätt få en bra guide till att låna pengar.

Räkna ut lånekostnad >
Ansök om privatlån >
Jämför olika låneräntor >

Vad är att låna pengar?

Att låna pengar som företeelse har funnits länge. Ett lån innebär precis som låter, att du nyttjar någonting som inte tillhör dig själv. När det gäller ekonomiska lån handlar det nästan alltid om att du som privatperson eller företag får möjlighet att låna pengar för att utföra ett visst köp som du själv inte har pengar till. Ofta går du till en bank eller kreditinstitut för att få hjälp med ditt lån. Det kan handla om att låna pengar till en bostad, en bil, en båt, studier eller liknande. Idag är det väldigt vanligt att som privatperson ta lån från bank. Men det är inget man bör ta lätt på bara för det. Ditt lån kommer påverka din privatekonomi och omvärlden påverkar dina lånekostnader i allra högsta grad. När du bestämt dig för att låna pengar kommer du ställas inför många beslut och valmöjligheter. Det är därför viktigt att du dels är påläst om den allmänna informationen som finns om lån men också i de avtal som reglerar hur just ditt lån kommer se ut och fungera. För att du skall förstå vad som står i de här avtalen är det viktigt att du har en grundinformation om just lånebegreppet. Det är den informationen som du hittar här hos oss på Allt om spara.

Lär dig grunderna

Det är många nya begrepp och ord som ofta finns och förekommer i samband med att vi ska låna pengar. Och det kan kännas skrämmande att ta sig in i en ny begreppsvärld där man inte förstår allt. Samtidigt är det viktigt att vi lär oss detta, för i slutändan är det bara du själv som kan ta ansvar för din privatekonomi. Vid ett första lån får man ta del av ny kunskap kring ord som till exempel ränta och amortering och vi kan hjälpa dig förstå vad de orden faktiskt innebär. Vanligt när det handlar om lån är just det att företaget/personen som låter dig ta del av deras pengar/medel ofta kräver någonting i utbyte. När det gäller ekonomiska lån pratar man om ränta som avgiften som tas ut när du lånar pengar. Att låna pengar innebär att du lånar från någon annan och att pengarna du lånar också ska betalas tillbaka. Vid ekonomiska lån talar man om amortering som är just återbetalningen av det du har lånat. När allt är återbetalt dvs när allt är amorterat är du utan skuld. Använd gärna vår egen kalkylator för att beräkna lånekostnader och testa hur mycket just ditt lån kommer att kosta. Ta hjälp av oss eller fråga din banktjänsteman. Inga frågor är dumma.

Några viktiga saker att tänka på:

- När du står inför ett lån är det flera saker du måste tänka på. Först behöver du bestämma hos vilken bank eller vilket kreditinstitut du ska välja att lägga ditt lån hos. Då är det viktigt att göra bakgrundskoll. Olika aktörer kan nämligen ge dig olika avtal och villkor. Du bör till exempel jämföra räntan och hur mycket företaget vill att du ska amortera. Här kan du se och jämföra olika boräntor.

- Företaget ställer också krav på låntagaren. Oftast krävs det att du har en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar. Sedan skiljer sig villkoren åt, är det ett större bostadslån du tar krävs ofta att du själv betalar in en del av summan som kontantinsats. Vid mindre lån kan villkoren vara annorlunda. Jämför mellan olika aktörers lånevillkor för att hitta det avtal som passar dig och din situation bäst.

- Tänk alltid över ditt lån och vilken aktör du lånar hos. Kan du spara ihop pengar själv är det självklart bäst men för större lån där det inte går bör du vara extra noggrann och se över lånevillkoren. En del aktörer på marknaden erbjuder dig att snabbt låna 500 kr eller låna 1000 kr. Tänk på att ofta har stora banker bättre ränta och villkor än företag som ger till exempel sms-lån. Var källkritisk och ta hjälp i de fall du har svårt att förstå det finstilta. Tänk på att större lån kan komma att påverka hela din framtida privatekonomi.

- Lär dig begreppen. Är ord som ränta, amortering, kredit och borgenär nya för dig? Ta hjälp av vår ordlista och få kunskapen du behöver inför att låna pengar.

Ta hjälp av vår ordlista för att lära dig mer om att låna pengar >

Allt om Spara hjälper dig!

Allt om Spara vill fungera som en hjälpande hand till dig som har frågor kring att låna pengar. Det är inte alltid helt enkelt att veta hur alla begrepp och företeelser fungerar och det kan vara skönt att komma till banken något mer påläst än att sitta helt tom när banktjänstemannen börjar prata. Här hittar du de områden du bör känna till och mer där till, allt för att du som låntagare ska få så mycket information som möjligt inför ditt bankmöte om att låna pengar eller om du har andra frågor kopplat till ämnet. Vi är guiden som enkelt lär dig mer om din privatekonomi, ger dig ekonominyheter, spartips och kunskap om att låna och spara pengar.

Allt om spara

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter