view counter

Låna pengar utan fast inkomst

låna pengar utan fast inkomstFör att få låna pengar brukar ett av de första kraven som ställs vara att man skall kunna uppvisa en årlig inkomst. Det här brukar användas av den enkla anledning för att banker som lånar ut pengar också är intresserade av att få tillbaka pengarna någon gång framöver. En person som inte har någon fast inkomst kommer knappast kunna lägga några pengar på att amortera ett lån som de tagit. Därför brukar det vara ett minimikrav att alltid uppvisa en fast inkomst för att få låna pengar.

Det finns undantag för att låna pengar

Förr om åren var det omöjligt att låna pengar utan fast inkomst. Det har emellertid ändrats under främst de senaste åren då det faktiskt är möjligt att låna pengar utan fast inkomst. Eftersom anställningsformer har ändrats på företag så är det många som arbetar under tillfälliga anställningar så som projektanställning eller dylikt vilket på årsbasis inte räknas som fast inkomst. Att möjliggöra lån för dessa personer har blivit allt vanligare. Dock innebär en fast inkomst att man kommer få låna pengar eftersom det finns andra krav som också måste uppfyllas så det är viktigt att tänka på att det inte bara just är fast inkomst som kan komma att sätta käppar i hjulen.

Teckna ett låneskydd

Som låntagare utan fast inkomst gäller det att visa upp så bra ekonomisk situation som möjligt eftersom bankerna bedömer alla individuellt och ser till varje individs ekonomiska situation. Vill man låna pengar utan fast inkomst bör man se över sin ekonomi och göra det bästa för att den skall se anständig ut. Många banker ser ett så kallat låneskydd som något väldigt positivt. Det här är en försäkring som går in och betalar finansiella poster om du skulle hamna i trångmål under tiden som du har exempelvis krediter på dig.

Låna tillsammans med partner

Ytterligare möjligheter att öka på chanserna för att få låna pengar utan fast inkomst kan vara att ta ett lån tillsammans med en annan person, exempelvis din partner, sambo eller respektive. Med två personer som tar ett lån ökar också chanserna att pengarna kommer betalas tillbaka, särskilt om din partner har fast inkomst. Banker ser generellt positivt på två låntagare och det brukar alltid öka på chanserna att få möjlighet att låna pengar.

Låna pengar beroende på livssituation

Det finns alltid tillfällen där det faktiskt är möjligt att låna pengar utan fast inkomst. Ett bra exempel på detta kan vara under tiden som du är student. Här vet bankerna att du studerar för en framtid med högre lön och därför också kan bevilja lån av pengar utan fast inkomst. De här lånen brukar inte vara jättestora utanbrukar röra sig om lån för en dator eller för en cykel vilket normalt sett inte brukar vara några problem. Samma sak gäller om du som ovan nämnt är anställd under former som ger dig sämre referenser än vad de borde eller om du tar lån med en partner. Alla banker har olika krav och vissa kommer inte ge med sig utan har sina krav de håller fast med. Det finns emellertid alternativ av banker som ger möjlighet att låna pengar utan fast inkomst. Det kräver dock att du är införstådd med kraven och vet vilka erbjudanden som finns. Klicka runt bland de banker som presenteras på Allt om Spara så kommer du garanterat hitta någontings om passar just dig och din livssituation.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter