Skandiabanken

Skandiabanken erbjuder det mesta inom sparande. Här kan du precis som på alla stora banker få spara i vanliga sparkonton. Det finns ett par olika som erbjuds och däribland fasträntekonto eller allt-i-ett-konto.

De erbjuder också sparande i flertalet av våra kända fonder och aktier. Det är upp till dig själv att avgöra om hur du vill placera men det rekommenderas alltid att gå via en banktjänsteman för att få ut det bästa av placeringen. Kapitalförsäkringar är också en modell som erbjuds av Skandiabanken för en tryggare placering än exempelvis en aktie

Räntor

Sparräntor Skandiabanken
Sparbank / SparkontoTidInsättn. garantiRänta
Skandiabanken sparkontoSkandiabankenFasträntekonto 5 år5 årJa0.84% Besök
Skandiabanken sparkontoSkandiabankenFasträntekonto 4 år4 årJa0.55% Besök
Skandiabanken sparkontoSkandiabankenFasträntekonto 3 år3 årJa0.40% Besök
Skandiabanken sparkontoSkandiabankenFasträntekonto 2 år2 årJa0.20% Besök
Skandiabanken sparkontoSkandiabankenFasträntekonto 1 år1 årJa0.15% Besök
Skandiabanken sparkontoSkandiabankenAllt i Ett-konto8 årJa0.00% Besök
Skandiabanken sparkontoSkandiabankenFasträntekonto 3 mån3 årJa0.00% Besök
Skandiabanken sparkontoSkandiabankenSparkonto8 årJa0.00% Besök
Skandiabanken sparkontoSkandiabankenFasträntekonto 6 mån6 årJa0.00% Besök

Skandiabanken i mobilen

Även Skandiabanken har tagit klivet ut i den mobila världen genom att släppa möjligheter att administrera sina bankärenden via mobiltelefonen. Framförallt är det den så kallade applikationen för iPhone som är ett riktigt matnyttigt hjälpmedel. Banken erbjuder inga möjligheter till att föra pengar mellan konton men däremot kan du enkelt och tydligt se ditt saldo på respektive konton. Du kan också prenumerera på ditt kontosaldo via sms eller få bevakning via sms för dina korttransaktioner. Skandiabanken har också lagt in funktioner där du kan ladda kontantkort, hitta kontor och få information om övriga mobila tjänster. Bank i mobilen är här för att stanna och det visar även Skandiabanken som också hoppat på trenden att nå sina kunder via mobiltelefonen.

Låna hos Skandiabanken.

Bolån

Skandiabanken har inga avgifter till sina lån och marknadsför sig också som banken som erbjuder volymrabatt. Det innebär att ju mer du väljer att låna, destå mer rabatt får du. Ju högre lån, ju mindre ränta efter ett förutbestämt mönster. Det lägsta beloppet som går att knyta som ett bolån är 100 000 kronor. Alla bolån som tecknas, oavsatt fritidshus, villa eller bostadsrätt har en belåningsgrad på maximalt 85 procent av marknadsvärdet. En kontantinsats på minst 15 procent är alltså alltid nödvändig. Amorteringen görs rak och görs på högst 40 år. Amorteringsfria lån går att få i femårsperioder med separata ansökningar.

Privatlån

Skandiabanken har privatlån till kunder från 20 000 kronor upp till 200 000 kronor utan avgift och utan säkerhet. Alla människor får samma räntor oavsätt om man har olika bakgrund eller inkomst. Du måste vara myndig och ha en årsinkomst på minst 90 000 kronor samt inte ha några betalningsanmärkningar. Amorteringen görs på maximalt 10 år och det går att lösa in lånet närhelst du önskar. Inga avgifter tas ut.