Skandiabanken

Skandiabanken Skandiabanken är både en svensk bank och ett pensionsbolag som erbjuder helhetslösningar till alla sina kunder. Utöver att lägga grunden för en trygg pension kan du hos Skandiabanken även låna pengar eller öppna upp ett långsiktigt sparande. Skandiabanken ingår i koncernen Skandia som är en av Sveriges ledande bank- och försäkringskoncerner. Koncernen är oberoende av institutioner och livbolaget som ingår i Skandia är helt kundägt. När det gäller koncernens pensionsbolag så förvaltar detta inte mindre än 650 miljarder svenska kronor. Därtill har man två miljoner kunder vilket säger en del om Skandias framgång.

Skandias bankdel erbjuder både privatlån och bolån till låga räntor. Den som har sitt pensionssparande hos Skandia kan dessutom räkna med att få rabatt på sitt bolån hos Skandiabanken. När det gäller sparande så finns det flera olika alternativ för detta hos Skandiabanken. Bland annat kan du spara på ett vanligt sparkonto eller välja att binda dina pengar på ett fasträntekonto. Därtill finns det lösningar för sparande i både ISK och kapitalförsäkringar. Banken erbjuder även sparande i både aktier och fonder. Skandia är dessutom en bank som tar sitt samhällsansvar genom sin stiftelse "Idéer för livet". Stiftelsen grundades 1987 och arbetar för ett mer hållbart samhälle. Detta genom stödja arbete inom både metodutveckling, forskning och lokala samhällsprojekt.
Pensionssparande hos Skandia

Pensionsspara hos Skandia Denna svenska bankoncern är ändå främst känd för sitt pensionsbolag där många svenskar sparar pengar för framtiden. Hos Skandia kan du till skillnad från med det vanliga pensionssystemet få ut mer än 60% av din slutlön när du går i pension. Detta om du tar tag i ditt pensionssparande i tid och börjar lägga undan extra pengar varje månad redan nu. Hos Skandiabanken kan du enkelt räkna ut hur mycket du behöver pensionsspara för att få ut det månatliga belopp du önskar. Du kan hos detta pensionsbolag välja mellan två olika kapitalförsäkringar när det gäller pensionssparande.

Kapitalförsäkring Traditionell

Med Kapitalförsäkring Traditionell låter du Skandia sköta förvaltningen av ditt sparkapital. Förvaltarna hos bolaget placerar då pengarna enligt en strategi som möjliggör bästa avkastning för dig när du går i pension. Fördelen med detta alternativ är att du är garanterad ett lägsta belopp den dagen pensionen är ett faktum. Men det finns självklart möjlighet att få en högre avkastning än så. För närvarande ligger återbäringsräntan i denna kapitalförsäkring på 4% (2019-03-21). Vidare ligger årliga avgiften för kapitalförsäkringen ligger på 0,5%. Detta gäller dock enbart om du tecknar försäkringen via Skandias hemsida. Kapitalförsäkring Traditionell passar dig som tänkt att spara under minst 15år.

Kapitalförsäkring Fond

Det andra alternativet för dig som vill öppna ett pensionssparande hos Skandia är Kapitalförsäkring Fond. Med detta alternativ är det du själv som sköter dina placeringar i fonden. Du kan byta fonder hur ofta du vill och erbjuds kostnadsfria placeringstjänster. Därtill får du välja mellan nästan hundra olika fonder som är särskilt framtagna för pensionssparande. Det kostar ingenting att öppna en Kapitalförsäkring Fond för dig som gör detta på nätet. Du betalar inte heller någon årlig rörlig avgift. Skulle du däremot teckna försäkringen via en rådgivare så får du betala 360kr. Kapitalförsäkring Fond passar dig som eftersöker ett långsiktigt sparande i fonder. Det är du själv som bestämmer om utbetalningen av kapitalet ska ske vid ett enskilt tillfälle eller om du föredrar månatliga utbetalningar.

Andra sparbanker och institut
0.35% - 2.25%
0.20% - 1.15%
0.20% - 1.25%

Sparkonton hos Skandiabanken

Skandiabankens sparkonton Det finns såklart även möjlighet att spara till annat än pensionen hos Skandiabanken. Banken erbjuder dels sparande i både kapitalförsäkringar och ISK-konto men du kan även handla med fonder och aktier hos Skandiabanken. Om du är mer traditionellt lagt och föredrar att spara på vanligt konto så finns det så klart även möjligheter till detta. I skrivande stund erbjuder Skandiabanken tre olika sparkonton. Vilket konto du ska välja beror på vad du har för mål med ditt sparande. Gemensamt för samtliga tre konton är att dessa omfattas av den statliga insättningarantin. Detta innebär att du garanteras upp till 950 000kr tillbaks om koncernen skulle hamna på obestånd.

Sparkonto

Skandiabankens enkla sparkonto passar dig som söker en flexibel lösning till ditt sparande. Detta sparkonto har nämligen fria uttag och är inte kopplad till någon bindningstid. Därtill har man inga uttagsavgifter och inte heller något bestämt belopp som du måste sätta in. Räntan är dock lägre än på de andra kontona och nivån för denna är  baserad på hur stort belopp du satt in. Samma ränta gäller för hela beloppet på kontot.

Fasträntekonto

Ett bättre alternativ för den som söker högre avkastning är ett Fasträntekonto. När du sparar i detta konto så binder du dina pengar under en särskild tid. Du kan välja att binda sparandet i tre månader upp till fem år. Ju längre tid du binder dina pengar desto högre ränta erbjuds du. Om du blir tvungen att göra uttag från detta konto så sker det mot en avgift. Räntan är fast och ändras alltså inte under själva bindningstiden. Den ränta du tjänar betalas ut samma dag som bindningstiden är slut.

Skandiakonto

Det finns även ett tredje sparkonto hos Skandiabanken och detta går under benämningen Skandiakonto. Detta är ett konto som är kopplat till utbetalningar som sker från Skandias försäkringar. Med andra ord bör du enbart öppna upp detta konto om du även har försäkringar tecknade hos Skandia. Med ett Skandiakonto får du ränta från första kronan som kommer in på kontot. Du har alltid rätt att göra fria uttag och kan enkelt föra över pengar från kontot till dina övriga konton hos Skandiabanken. Precis som de övriga sparkontona hos Skandia så omfattas Skandiakontot av den statliga insättningsgarantin.

Låna pengar hos Skandiabanken

Hos Skandiabanken erbjuder man även många tjänster för dig som behöver låna pengar. Dels har man ett privatlån där du enkelt och smidigt kan låna upp till 300 000kr utan säkerhet. Du har även möjlighet att ta ett bolån hos Skandiabanken och dessutom få rabatt om du har andra tjänster tecknade hos banken. Därtill kan du ansöka om ett lånelöfte direkt via bankens hemsida och få svar inom fem minuter. Detta är en helt kostnadsfri tjänst och ansöker du om ett lånelöfte hos Skandiabanken så gäller detta i sex månader. På så sätt är du alltid redo när det är dags för visning! Vidare erbjuder banken även en kontokredit på mellan 5000kr och 100 000kr. Med en kontokredit betalar du enbart ränta för den kredit du nyttjar.

Privatlån utan säkerhet

För att ansöka om ett privatlån utan säkerhet hos Skandiabanken måste du vara kund. Du kan enkelt bli detta genom att ansöka direkt på bankens hemsida. När du väl blivit kund så kan du ansöka om ett privatlån på mellan 20 000kr och 300 000kr. Pengarna kan du använda till vad du vill men det kan vara bra att veta att du max får låna 30% av din årslön. Lånen har en löptid på 1-10 år men du har när som helst rätt att lösa hela lånet helt utan kostnad. Vilken återbetalningstid lånet ska ha väljer du själv så länge du håller dig inom det förbestämda tidsspannet.

För att få låna utan säkerhet hos denna bank krävs det att du är myndig samt har en fast inkomst på minst 300 000kr per år. Den rörliga räntan på dessa lån är samma för samtliga låntagare och ligger i skrivande stund på 6,79% (2019-03-21). Hos Skandiabanken betalar du ingen uppläggningsavgift när du tar ett privatlån.

Bolån utan förhandling

Hos Skandiabanken kan du även låna till din bostad med bankens bolån. Bolånet som erbjuds hos Skandia är redan förhandlat och klart. Man erbjuder just nu en otroligt låg boränta från 1,09% (2019-03-21). Hur låg boränta du får beror på hur mycket du lånar samt hur stort värde det är på den bostad du ska köpa. Räntan sätts också utifrån om du har något sparande hos banken. Har du exempelvis din tjänstepension hos Skandia så är du garanterad en rabatt på ditt bolån. Det lägsta beloppet att låna till din bostad är 200 000kr och du kan låna till både villa, fritidshus och bostadsrätt.

Som hos alla övriga banker i Sverige har du bara möjlighet att låna upp till 85% av bostadens värde. Om du ännu inte har en bostad men söker en så kan det vara lämpligt att först ansöka om ett lånelöfte hos Skandiabanken. För dig som har en bostad men har ditt bolån i annan bank så finns det möjlighet att flytta över detta till Skandiabanken.

Kontokredit

Slutligen har du även möjlighet att ansöka om en kontokredit hos Skandiabanken. En kontokredit kan vara en trygghet i de fall det uppstår en oförutsedd händelse. Med en kontokredit hos Skandiabanken har du alltid en buffert ifall det skulle uppstå en kostnad som du inte är beredd på. När du ansöker om en kontokredit hos denna bank så kan du välja mellan ett kreditutrymme på 5000kr upp till 100 000kr. Du behöver ingen säkerhet för krediten och betalar enbart ränta på den kredit du använder. Den aktuella räntan för Skandiabankens kontokredit ligger på 7,54%. Inga övriga avgifter tillkommer så länge du sköter återbetalningen. För att bli beviljad en kontokredit krävs det att du är över 18år samt har en årsinkomst på minst 150 000kr.

Andra lånebanker och institut
4.99% - 22.99%
2.95% - 29.95%
9.84% - 21.60%

Försäkringar hos Skandia

Skandiakoncernen innefattar inte bara den bank vars tjänster vi nu gått igenom. Skandia är även ett försäkringsbolag där du kan teckna alla typer av försäkringar för ett tryggare liv. Bland de försäkringar som Skandia erbjuder återfinns:

✔ Privat sjukvårdsförsäkring
✔ Livförsäkring
✔ Gruppförsäkring
✔ Olycksfallsförsäkring
✔ Gravidförsäkring
✔ Barnförsäkring

När du tecknar en försäkring hos Skandia så kan du koppla denna till ett Skandiakonto. På så sätt får du alltid din ersättning direkt utbetald till ditt sparkonto och kan tjäna ränta på pengarna. Oavsett vad för sorts försäkring du tecknar hos detta försäkringsbolag ger denna dig en trygghet i vardagen. För vissa av försäkringarna krävs det att du skickar in en hälsodeklaration. I denna deklaration lämnar du uppgifter om din hälsa och historiska besök hos läkare. Detta gäller både när du ansöker om en ny försäkring samt när du vill göra ändringar i de försäkringar du redan har. Du kan alltid känna dig trygg med att uppgifterna som du lämnar till Skandia är sekretessbelagda.

Vill du läsa mer om en enskild försäkring som vi listat ovan så finns komplett information att tillgå på Skandias hemsida. Där får du även reda på vilka försäkringspremier du får betala samt vad varje försäkring täcker.