view counter

Spara pengar under julen

JulklapparDet behöver inte vara tråkigt och snålt att försöka spara pengar kring jul. Vem vill egentligen kasta pengar på fel och onödiga saker? I god tid ger Allt om Spara dig 8 enkla spartips till jul.

1. Gör en budget
Gör i ett tidigt skede en budget för julklappar, mat och aktiviteter runt julen. Ange hur mycket julklapparna får kosta för respektive person och håll dig sedan till det här. Gör detsamma med julmat, aktiviteter, adventskalendrar och andra händelser kring jul.

2. Handla genomtänkt - strunta i överflöd
Tänk igenom dina köp. Lyssna in under resten av året vad nära och kära önskar sig. På det sättet slipper du spendera pengar på onödiga julklappar. Strunta också i att handla för mycket. 

3. Ha en nykter jul
Skippa alkoholen och dun sparar snabbt in en ganska stor summa.

4. Handla på nätet
Handla både julmat och julklappar online och du kan enkelt jämföra olika aktörers alternativ för att hitta det bästa priset.

5. Knytkalas
Klart man ska hjälpas åt med julmaten! På det sättet blir det godast också, när alla får bidra med sina favoriter till julbordet.

6. Julklappsleken
Kanske behövs inte julklappar i överflöd till alla? Spela istället julklappsleken. Alla köper varsitt paket för valfri summa som man sedan spelar om. Bestäm regler i förväg och hur ni ska gå tillväga. Finns flera olika varianter på julklappslek.

7. Köp inte på kredit
Att betala av krediterna i januari kommer inte vara kul alls. Det du vill köpa är troligtvis inte så pass viktigt. Håll dig till din budget.

8. Handla begagnat
Det funkar lika bra att handla julklappar begagnat som nytt. Det finns flera nätsajter med allt från leksaker till kläder och teknikprodukter. Kanske har du även lokala alternativ på second hand.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter