Bankmöte

Har du stora beslut framför dig rent privatekonomiskt? Då är det dags att lägga upp en plan för hur du hittar de bästa villkoren för just din situation. Det som är viktigt att tänka på är att det inte är du som skall komma till banken utan det är bankerna som skall komma till dig. Det handlar om att bli attraktiv för banken och att få dem vilja ha dig som kund. Hur gör man då det? Det är enklare än vad du tror.

Välj ut ett fåtal banker

Idag har flera banker helhetslösningar för sina bankkunder där man kan få försäkringar, lån, sparande och pension på ett och samma ställe. Det kan sägas vara alla bankers stora mål med alla sina kunder, att få dem att bli en helheltskund med hela sin privatekonomi placerad hos banken. Med de i åtanke kan du alltså skapa en intressant perspektiv på ditt eget ego. Börja med att välja ut ett par banker som du själv tycker verkar intressanta. Det här görs enklast genom att söka information på Internet och fråga runt bland vänner och bekanta som kanske redan är kunder hos banken. När det väl är gjort så bokar du in ett möte med en privatrådgivare för respektive bank och med låt de få reda på att du är intresserad av att bli kund hos dem och är intresserad vilka möjligheter som ges.
Utvalda banker du kan besöka
0.35% - 2.25%
0.50% - 0.50%

Fundera på vilka tjänster du har och vilka tjänster du behöver

Ett enkelt sätt att få kontroll på hur din privatekonomi ser ut idag är att göra en mycket enkel inventering. Ta fram dina bank- och försäkringspapper för att se vilka tjänster du använder idag. Lista också upp vilka olika behov du har som kund och skulle kunna tänka dig att teckna avtal för. Du kanske är sambo och behöver ett delat konto eller vill ha ett lån som båda två tecknar tillsammans och så vidare. Alla möjliga scenarion som kan tänkas vara intressanta för banken att veta är viktiga att lista.

Besök Bank Norwegian

Bankmötet

Under själva mötet handlar mycket om dig som person och hur du för dig under själva mötet. Många vill gärna klä upp sig när man är på bankmöte och det är ingenting som är negativt, snarare tvärtom. Kommer du i kavaj och slips så kommer du bli tagen mer seriös än om du har en sliten t-shirt. Det handlar också mycket om din närvaro och aktivitet under mötet. Ju mer frågor och påståenden du kan komma med, desto bättre är det. Säg inte bara ja om du är tveksam om vad som menas utan be tjänstemannen att förklara en gång till istället. Det gynnar dig betydligt mer än om du bara nickar och verkar som att du förstår.

Avvakta och tänk efter innan beslut tas

När det handlar om pengar och privatekonomi är det viktigt att inga förhastade beslut tas. Det är svåra och tunga beslut som ofta skall göras och därför är det väldigt viktigt att det blir rätt från början. Tänk och gå igenom de förslag du fått från banken. Har du varit på flera olika möten så skall du också jämföra de olika förslagen med varandra. Det är alltid bra att vara svårfångad på ett bankmöte och därför skall du aldrig tacka ja till något på stående fot. Sätt upp fördelar och nackdelar för varje förslag och jämför för att hitta det som passar just din situation bäst.

Efter att beslut om flytt har tagits

Det kan vara enkelt att missa väldigt enkla saker när man väl beslutat sig för att flytta över sina bankärenden. Det är viktigt att du behåller din kreditvärdighet även hos den nya banken om du har lån med dig. Även villkor kring lån kan skilja sig åt och därför måste man verkligen se till att man får ta med sig de villkor man en gång tagit lånen på, alternativt få dem ännu bättre på den nya banken. Räntor kan skilja sig från bank till bank och därför kan bindningstider och annat vara en fallgrop om man inte är uppmärksam.