EasyCredit

Easycredit Easycredit är ett svenskt varumärke som erbjuder smslån och kontokrediter online. Varumärket ägs och drivs av Northmill som innehar tillstånd från Finansinspektionen. Med anledning av detta får man enligt lag ge ut konsumentkrediter och bolaget följer alla de regler som finns kring utgivning av dessa krediter. Bolaget grundades 2006 och har sedan dess rönt stor framgång på marknaden för snabblån. Man erbjuder trygga och användarvänliga finanstjänster som lämpar sig för de allra flesta. Vidare står EasyCredit för innovation och smidiga betalningslösningar som uppskattas av många svenska låntagare.

Med en användarvänlighet som få andra utgivare av smslån kan mäta sig med har EasyCredit blivit en ledande aktör i branschen. Sedan starten har över 400 000 kunder lånat pengar av EasyCredit och bolaget har tilldelats det högsta kreditbetyget från Soliditet (Bisnode). Hos Easycredit kan du både enkelt och tryggt ansöka om smslån på upp till 30 000 kr.

Ta ett smslån utan UC hos Easycredit

Om du väl ska ta ett smslån så finns det många fördelar med att göra detta hos just Easycredit. För det första inhämtar inte denna långivare sina kreditupplysningar från UC. Istället använder Easycredit sig av kreditupplysningsföretaget Creditsafe för inhämtning av samtliga upplysningar. Därmed kommer du inte att få en förfrågan i UC om du ansöker om ett SMS lån här. Dessutom erbjuder Easycredit dig ett av de mest diskreta sätten att låna. Har du ett konto hos den digitala brevlådan Kivra så skickas nämligen omfrågekopian dit istället för hem till din brevlåda. På så sätt får ingen utomstående reda på att du har lånat.

Andra saker som gör Easycredit till en populär långivare är att kunder får lånebesked direkt på skärmen. Så fort du skickat in din ansökan tar Easycredit en kreditupplysning från Creditsafe för att därefter omedelbart ge dig besked om huruvida du blivit beviljat lånet eller inte. Utbetalningarna sköts på daglig basis vilket innebär att du aldrig behöver vänta länge på dina pengar. Har du ett konto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB så har du pengarna på kontot inom en timme. Detta gäller även under helger. Vidare accepterar Easycredit betalningsanmärkningar vilket gör att de allra flesta har möjlighet att få ett SMS lån hos denna långivare.

Så ansöker du om ett smslån hos Easycredit

Hos Easycredit kan du både ansöka om smslån och kontokredit helt gratis. Du förblir alltid anonym när du ansöker om lån och kan känna dig trygg med att alla dina uppgifter krypteras och behandlas i enlighet med GDPR. För att påbörja en ansökan hos Easycredit behöver du bara följa länkarna här på Alltomspara.se. Du kommer då direkt till verksamhetens startsida där du får börja med att välja hur stort belopp du ska låna. Dra i reglaget för att nå den summa du vill låna. Du kan ansöka om alltifrån 1000kr till 20 000kr beroende på hur stort ditt likviditetsbehov är. Klicka sedan på "Ansök gratis" så kommer du vidare till ett ansökningsformulär.

I detta formulär får du även se det minsta beloppet du kommer att behöva återbetala varje månad. Om du känner dig bekväm med detta belopp så kan du fortsätta ansökningsprocessen genom att uppge dina uppgifter. Det handlar bland annat om personnummer, email och telefonnummer. Easycredit behöver även få in information om din inkomst, din boendeform samt om du har några skulder. Vidare vill man veta vilken anställningsform du har samt om du har några övriga tillgångar. Därefter får du godkänna de allmänna villkoren samt försäkra att alla uppgifter stämmer. När detta är gjort får du skicka iväg din ansökan till Easycredit. En kreditupplysning kommer att tas innan du får besked om huruvida du blivit godkänd för lånet eller inte. Du som blivit godkänd kommer att få in pengarna på ditt bankkonto inom en timma.

Easycredits krav på låntagare

Easycredit är ett av de smslåneföretag som är mest flexibla i sin utgivning av lån. Här fokuserar man inte på låntagarens ekonomiska historik. Istället blickar man framåt och ser vilka förutsättningar den som lånar har vid det aktuella lånetillfället. Med anledning av detta kan även du som har betalningsanmärkningar bli beviljad ett lån hos Easycredit. Har du anmärkningar men klarar den sedvanliga kreditprövningen så är chansen stor att du blir godkänd för ett lån på upp till 30 000 kr.

Det enda kravet som man specificerar på sin hemsida är att den sökande ska vara 18år eller äldre för att få låna. Dock innebär inte detta att Easycredit beviljar alla som söker ett lån. Långivaren gör en samlad bedömning utifrån den sökandes ålder, inkomst, tillgångar och skulder. Men har du en stabil ekonomisk situation så bör det alltså inte vara några problem att få ett lån beviljat här.

Räntor och avgifter för snabblån och kontokredit

De lån som erbjuds hos Easycredit räknas som högkostnadskrediter. Detta innebär att lånet är kopplat till högre ränta och avgifter än om du exempelvis tar ett privatlån utan säkerhet hos en bank. Däremot är man väldigt transparenta med sina priser vilket gör att du alltid lätt för en överblick över vad lånet kommer att kosta dig. Till skillnad mot många andra liknande bolag i branschen tar Easycredit utöver ränta enbart ut en uttagsavgift. Denna uttagsavgift ligger på 295kr. Årsräntan på de kontokrediter och smslån som beviljas ligger på mellan 14,90-23,90% (2020-02-25). Man tar alltså inte ut vare sig aviavgifter eller årsavgifter hos Easycredit vilket alltid är uppskattat.

När det gäller räntan du betalar på de lån du tar så får du tillbaks 30% av kostnaden via din årliga deklaration. När du ansöker om ett lån hos Easycredit så får du automatiskt ett kreditkonto som är helt kostnadsfritt. Du betalar bara ränta på den kredit du nyttjar och kan när som helst göra egna uttag från kontot. Allt sköts via dina sidor som du får tillgång till genom att identifiera dig med ditt BankID. Vid lånande via ett sådant konto betalar du från 1,24% i månadsränta.