Ferratum

Ferratum Ferratum är ett av de större bolagen i branschen för smslån och andra högkostnadskrediter. Men man erbjuder även utlåning till mindre företag som är i behov av likvider. Ferratum ägs och drivs av Ferratum Group som finns noterat på Frankfurtbörsen. Bolaget har gjort kometsuccé på kort tid och finns nu representerat i inte mindre än 25 länder runtom i världen.

Utöver utlåning levererar Ferratum numera även mobila banktjänster. Detta innebär att du som har en kredit tillgänglig hos Ferratum kan sköta allt som har med denna att göra på en användarsida. Självklart fungerar denna sida både via dator, mobil och surfplatta. Tjänsten är helt gratis att använda och alla uppgifter som finns där är skyddade via en säker anslutning. Om du föredrar att sköta dina ärenden via mobilen så rekommenderar vi dig att ladda ner Ferratums egna app.

Ansök om lån hos Ferratum

Låna pengar hos Ferratum

Fyll i låneansökan Oavsett om du är i behov av en mindre kredit eller ett medelstort lån så kan du med fördel vända dig till Ferratum. Det enda som krävs för att du ska bli beviljad ett lån här är att du är minst 21 år gammal samt är kreditvärdig. Du har möjlighet att låna mellan 1000kr till 45 000kr och du väljer själv hur lång löptid du vill ha på lånet. Dock är minsta återbetalningstid som du kan välja fyra månader. Maximal återbetalningstid på ditt lån är 46 månader. Men självklart har du rätt att återbetala det fullständiga lånet när du vill.

När du lånar pengar hos Ferratum måste du betala av minst 4% av den återstående krediten varje månad. Alternativt 300kr beroende på vilket av de två alternativen som blir högst. Den effektiva räntan på lånet är 47,64% vilken inkluderar både ränta och avgifter. Detta är en väldigt hög ränta och det är också därför dessa typ av lån går under benämningen högkostnadskrediter. Är du ute efter att låna en större summa pengar eller har en säkerhet för ditt lån så rekommenderar vi dig att du vänder dig till en etablerad lånebank istället. Tänk på att alla typer av högkostnadskrediter kan leda till skuldsättning. Det är därför viktigt att du tänker igenom ditt beslut noga innan du väljer att ansöka om ett lån hos Ferratum.

Ferratum erbjuder smslån på upp till 45 000kr. Ingen UC tas och man betalar i regel ut pengarna samma dag.

Ferratum tar ingen kreditupplysning från UC

Något som många uppskattar med just Ferratum är att bolaget inte hämtar någon kreditupplysning från UC. Detta innebär att din låneansökan inte kommer att redovisas som en förfrågan i din UC. Ämnar du att ta ett större banklån så som exempelvis ett bolån inom snar framtid så kommer alltså inte banken kunna se att du gjort en ansökan hos Ferratum. Istället använder Ferratum sig av kreditupplysningsbolaget Creditsafe. Enkelt förklarat så innebär detta att det enbart är andra kreditföretag och långivare som också hämtar in upplysningar från Creditsafe som kommer kunna se din förfrågan.

En betalningsanmärkning behöver inte innebära ett nekande

En annan sak som skiljer Ferratum från många andra kreditgivare är att även kunder med betalningsanmärkning har chans att få lån. Dock får dina anmärkningar inte vara nyare än sex månader. Är de inte detta så är du välkommen att ansöka om ett lån hos Ferratum. Ferratum kommer då under vissa förutsättningar att kunna godkänna ditt lån. Däremot kan du inte ha fler än sex betalningsanmärkningar om du vill få ett lån beviljat här.

Du som har betalningsanmärkningar bör fundera igenom ditt beslut en extra gång. Kommer ytterligare ett lån eller kredit verkligen hjälpa dig i den situation du befinner dig i. Risken finns att du faller ännu längre ner i skuldfällan och riskerar nya anmärkningar.

Europeiskt bankkonto med FerratumBank

FerratumBankNär det gäller de smslån och snabblån som Ferratum erbjuder så är det bolaget Ferratum Money som står för dessa. Men Ferratum består av fler delar och nu har du som privatperson även möjlighet att skaffa ett bankkonto via FerratumBank. Här kan du skaffa dig ett konto helt utan gränser och du kan när du vill flytta pengar mellan olika länder helt kostnadsfritt. Med ett Europeiskt bankkonto från FerratumBank har du alltid med dig din bank var än i världen du är. Du har dessutom fullständig åtkomst till dina pengar i alla större valutor inom Europa.

Är du intresserad av att skaffa dig ett Europeiskt bankkonto så kan vi glädja dig åt att det är en enkel process. Det enda du behöver ha tillgängligt är din smartphone samt ditt pass. På så sätt verifierar du din identitet. När du verifierat dig, registrerat dig och varit i kontakt med kundtjänst så kommer du att ha ett nytt bankkonto inom några minuter.

När du införskaffat dig ett bankkonto hos FerratumBank så ingår det även ett MasterCard. Varje gång du använder detta kort så kommer du att bli aviserad om transaktionen via din app.