Skandia har ett brett utbud av fonder där du har möjlighet att välja bland deras egna fem ”Skandia Skala”-fonder eller bland 800 andra svenska och utländskt förvaltade fonder. För att handla med fonder måste du först skapa en depå. Då kan du välja mellan ett investeringssparkonto, kapitalförsäkringsdepå eller en värdepappersdepå. Vill du ha en depå utan avgifter eller schablonskatt så väljer du helt enkelt en värdepappersdepå. Har du fonder sedan tidigare men hos en annan bank så hjälper Skandia dig att flytta fonden till dem istället. Skulle detta innebära en avgift från den andra banken så får du en ersättning upp till 500 kronor. För att sedan handla med fonder så loggar du helt enkelt in på Skandias webbplats eller så kan du ringa in per telefon.
Matchmaker hjälper dig att välja rätt sparande
Om du är osäker på vad för typ av sparande som passar din filosofi kan du testa Skandias webbtjänst ”Matchmaker”. Då behöver du helt enkelt bara besvara sex frågor och sedan hjälper Skandia dig att hitta det sparandet som passar just dig.
Skandia Skala – bolagets egna fonder
Skandia har ett eget utbud av med fem fonder som de kallar för ”Skandia Skala”. Fonderna är framtagna med utgångspunkten och fokus på risk. Det innebär att oavsett vilken utav de fem fonderna du väljer så kommer alltid risktagandet i fonden vara densamma. Varje krona som du investerar i en Skandia Skala-fond få en hävstångseffekt på 20 procent. Det innebär möjligheten till en ännu bättre avkastning.
Skandia Selected – för en personlig och aktiv förvaltning
Med tjänsten Skandia Select så får du en personligt och aktiv förvaltning av dina fonder. Du väljer då själv vad för risk du kan tänka dig och vad för inriktning. Sen kommer Skandia att hela tiden arbeta för att följa din filosofi och hitta de bästa fonderna för ditt sparande, beroende på marknadsutvecklingen.
Modellportfölj och Modellportfölj PPM
Skandia har även fem färdiga fondportföljer som du kan välja mellan, för den som vill ha tid över till annat än att behöver sätta sig in i varje fond för att skapa sin egen portfölj. Dessa portföljer har olika risknivåer och inriktning på sitt innehav. Grunden är dock att skapa en god avkastning på längre sikt.
Förutom de ”vanliga” fondportföljerna finns ytterligare fem PPM-portföljer att välja mellan. Perfekt för den som själv inte orkar vara aktiv med sina PPM-fonder och vill att någon annan sköter det åt en.