Aktsam

Aktsam Aktsam är ett försäkringsbolag som ingår i den större försäkringskoncernen RSA. Varumärket ägs av Trygg Hansa vilket gör att man har stor erfarenhet av försäkringar i ryggen. Trygg Hansa i sin tur är en filial till Codan som är en dansk försäkringsgivare. I Sverige är Aktsam inte direkt känt för den stora massan. Man är ett nischat försäkringsbolag och utbudet av försäkringar är inte särskilt stort. Främst har man riktat in sig på bilförsäkringar och hemförsäkringar. Man vänder sig till personer som anses vara mer försiktiga och kan genom detta erbjuda lägre premier och självrisker. Detta innebär också att man ställer högre krav på sina försäkringstagare. Därmed är det inte helt självklart att du kommer att kunna teckna en försäkring hos detta bolag.

Välkomnas du som försäkringstagare hos Aktsam så kan du räkna med några av branschens bästa villkor. Därtill behöver du aldrig oroa dig över att du betalar mer än du måste. Men då gäller det exempelvis att du bor i ett lugnt område utan någon större inbrottsrisk eller att du är en lugn bilförare. Enligt oberoende undersökningar som årligen görs av Svenskt Kvalitetsindex så ligger Aktsam alltid i topp när det gäller andelen nöjda kunder.
Krav på Aktsams kunder

Krav Aktsam Det är alltså inte helt självklart att bli kund hos Aktsam. Istället krävs det att du är aktsam i din vardag för att du ska kunna teckna en försäkring hos detta försäkringsbolag. Detta är hela affärskonceptet för Aktsam. Genom att enbart erbjuda försäkringar till försiktiga människor kan man hålla nere premierna. När det gäller bilförsäkringen som erbjuds måste ägaren exempelvis vara över 24 år för att få försäkra sin bil här. Anledningen till detta är enkel och beror såklart att det visat sig att unga människor är mer riskbenägna i trafiken. Hos Aktsam kan man inte heller försäkra mer ovanliga bilar utan det är det traditionella bilmärkena som gäller.

När det gäller Aktsams hemförsäkringar så finns det kriterier på kunden även här. Bland annat får du som har en villa enbart teckna en försäkring om villan är byggd 1920 eller senare. Därtill får boytan som högst vara 200 kvm och när det gäller lägenhet får den inte vara större än 130 kvm. Slutligen får lösöret uppgå till max en miljon kronor.

Försäkringsutbud hos Aktsam

Utbudet hos Aktsam är alltså inte särskilt imponerande. Däremot är de försäkringar man erbjuder väldigt bra och prisvärda. Når du upp till de kriterier som detta försäkringsbolag ställer på kunder så kan du med fördel teckna en bilförsäkring, en hemförsäkring eller en villaförsäkring. När det gäller bilförsäkringen så kan du räkna ut pris direkt på Aktsams hemsida där det också går bra att teckna försäkringen. Hemförsäkringarna tecknas istället genom att du ringer in till Aktsams kundtjänst. Nedan kan du läsa mer om varje specifik försäkring som Aktsam erbjuder i dagsläget.

Bilförsäkring

Aktsam har en av marknadens billigaste bilförsäkringar och här kan du dessutom glädja dig åt låga självrisker. Bland annat är självrisken för Aktsams trafikförsäkring 0kr. Du räknar ut pris för din specifika bil direkt på försäkringsbolagets hemsida. När du gör detta får du bland annat uppge personnummer, registreringsnummer samt körsträcka. Tecknar du din bilförsäkring hos Aktsam online så får du just nu 5% rabatt. När det gäller de bilförsäkringar som erbjuds så kan du välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkring är det minsta skyddet du måste ha på din bil enligt lag. Aktsams helförsäkring är som en halvförsäkring fast med skydd för vagnskada.

Råkar du ut för en olycka så får du effektiv och snabb skadereglering som sker direkt via telefon. Vill du ha ett utökat skydd till din bilförsäkring så kan du teckna en tilläggsförsäkring. I skrivande stund erbjuder Aktsam bland annat en X-traförsäkring för dig som kör mycket. Detta tillägg ger dig ersättning för hyrbil under 45 dagar. I tillägget ingår det även en ersättning som du kan få ut om du kolliderar med ett djur. Den andra tilläggsförsäkringen hos Aktsam är Assistansförsäkring. Detta tillägg är aktuellt för dig som har en bil som är högst femton år gammal. Tillägget ger dig bland annat slopad självrisk vid bärgning.

Hemförsäkring

Aktsam erbjuder även en prisvärd hemförsäkring som ger dig, dina saker och ditt hem ett rejält skydd. Utöver detta gäller hemförsäkringen även när du är på resande fot. Hemförsäkringen tecknas via telefon med Aktsams kundtjänst. I denna försäkring ingår bland annat ersättning för skadegörelse, stöld, läckage och överfall. Skaderegleringen är alltid effektiv och sker direkt över telefon. Du kan se en komplett lista över vad försäkringen täcker på Aktsams hemsida innan du skriver på några avtal. Du som har ett godkänt larm eller låsenhet kopplat till ditt hem kan få minskad självrisk vid inbrott.

Tecknar du en hemförsäkring hos Aktsam så har du möjlighet att utöka ditt skydd genom att teckna tilläggsförsäkringar. Aktsam har bland annat specifika tilläggsförsäkringar för golfaren, resenären och småbåten. Tänk dock på att hemförsäkringen enbart kan tecknas av de som uppfyller Aktsams kriterier. Det gäller då bland annat boyta och byggnadsår.

Villahemförsäkring

Har du en villa så kan du teckna Aktsams villahemförsäkring. Denna försäkring gäller bland annat lös egendom och skyddet omfattar även tillhörande byggnader på tomten. I övrigt är försäkringen väldigt lik den sedvanliga hemförsäkring som erbjuds. Även vid tecknande av denna försäkring kan du få reducering på självrisken om du har ett installerat larm kopplat till din villa. En lämplig tilläggsförsäkring till denna försäkring är Allrisk Villa. För att se komplett information om vad villahemförsäkringen innehåller för skydd hänvisar vi dig till Aktsams hemsida.

Så fungerar skadeanmälan

En funktion vi på Alltomspara.se saknar hos Aktsam är möjligheten att kunna göra en skadeanmälan online. I nuläget är detta ingenting man erbjuder och du som kund får istället ringa in till Aktsams skadereglerare. Öppettiderna som gäller för detta är måndag till fredag mellan 8:00 och 17:00. Skaderegleringen är däremot effektiv och behandlas alltid så snabbt som möjligt. Du som blivit utsatt för stöld behöver först göra en polisanmälan innan du kontaktar Aktsam. Du skickar sedan anmälan du gjort till försäkringsbolaget för att en skadereglering ska kunna göras. Därtill behöver du skicka med kvitto och andra handlingar som kan styrka att du ägt det du blivit bestulet på.

Du med bilförsäkring hos Aktsam som fått en skada på bilen kan skadereglera detta genom att ringa till 0771- 31 10 00. Samma nummer gäller för dig som fått en skada på ditt hus eller din villa. Behöver du bilbärgning så är det SOS du ska ringa på 08- 505 140 69. Du som har andra frågor eller försäkringsärenden kan ringa kundservice på 0771- 31 10 20. Kundservice svarar på dina frågor inom ordinarie öppettider.