Atlantica Båtförsäkring

Atlantica Båtförsäkringar är ett nischat försäkringsbolag som ingår i det större bolaget Moderna Försäkringar. Det sistnämnda ägs av den stora försäkringskoncernen TryggVesta. Hos Atlantica Båtförsäkringar har man specialiserat sig på försäkringar som gäller båtar och andra sjöfordon. Hos detta försäkringsbolag kan du exempelvis teckna en försäkring för din båt eller din skoter. Därtill erbjuder man diverse märkesförsäkringar för dig som vill ha ett optimalt skydd för just din specifika båt. Vad som utmärker detta bolag är att man har stor kunskap inom området. Därtill har man riktigt bra service och kommer gärna med tips och råd för ett säkrare båtliv. Hos Atlantica Försäkringar kan du räkna med snabb och professionell skadereglering och ett trevligt bemötande.

Detta nischade försäkringsbolag har anor från tidigt 1900-tal så vid det här laget är man en etablerad aktör på båtmarknaden. Att man dessutom ingår i en större försäkringskoncern ger ännu mer tyngd åt Atlantica Båtförsäkringar. För många båtägare är detta det naturliga valet av bolag när man ska teckna en försäkring för sin båt.

Räkna på båtförsäkring hos Atlantica

Om du tänkt försäkra din båt eller skoter så kan det vara bra att först jämföra priser mellan de olika försäkringsbolagen. Hos Atlantica Båtförsäkringar kan du enkelt räkna och få pris på de olika försäkringarna. Gå bara till Atlanticas hemsida så kan du omedelbart göra en sökning på din båt för att sedan få en offert. I sökningen behöver du bara skriva in vilket fabrikat och vilken modell det gäller. Du får sedan ange ett uppskattat värde på din båt inklusive motorn. Därefter räcker det med att skriva in ditt personnummer. Anledningen till varför Atlantica behöver detta är för att man vill kunna beräkna ett korrekt pris. Detta gör man bland annat genom att se om du kan få samlingsrabatter samt se vilket som är ditt hemmavatten. Du får sedan ett pris och kan välja att teckna en försäkring eller helt enkelt vända dig till ett annat försäkringsbolag istället.

Märkesförsäkringar hos Atlantica

Utbudet av båtförsäkringar hos Atlantica är väldigt stort vilket gör detta försäkringsbolag ledande inom sin nisch. Särskilt populära är det så kallade märkesförsäkringarna som framtagits av Atlantica tillsammans med de olika tillverkarna. De tillverkare som i skrivande stund har ett samarbete med Atlantica Båtförsäkringar är:

  • Honda
  • Evinrude
  • Mercury
  • Suzuki
  • Yahama

Är din båt från någon av ovanstående tillverkare så kan du med fördel teckna en märkesförsäkring hos Atlantica. Gå då bara in på den sida som gäller för just din tillverkare så kan du se vad den specifika försäkringen innehåller för skydd. Försäkringarna gäller i regel både nya och begagnade båtar och många av dessa ger dig även en lägre premie. I vissa fall så gäller det att din båt uppfyller vissa krav för att du ska kunna teckna märkesförsäkringen. Gör den detta så är det fritt fram att teckna försäkringen och du har även möjlighet att lägga till olika tilläggspaket för att få ett optimalt skydd.

Atlanticas egna båtförsäkringar

För dig som inte vill ha en märkesspecifik försäkring finns det många andra heltäckande försäkringar att välja mellan hos Atlantica. Det finns många fördelar med att teckna en sådan då du dels kan påverka din premie genom att välja mellan olika självrisknivåer. Men du kan även utföra stöldförebyggande åtgärder och få rabatt på din premie. I Atlanticas allmänna försäkringar ingår dessutom Atlantica Assistans. Detta innebär att du kan få nödhjälp till havs oavsett vilken tid på dygnet det är. Nedan får du lite kortfattad information om respektive försäkring som erbjuds hos Atlantica Båtförsäkringar.

Atlantica Båtförsäkring

I Atlanticas helt egna båtförsäkring får du ett helt koncept som bland annat innehåller skydd, stöd och service. Detta är en helförsäkring som passar dig oavsett om du har en segelbåt eller en motorbåt. Båten är skyddad oavsett om den står på land eller är i sjö. Har du en båt och motor som inte är äldre en två år så får du nyvärdesersättning av Atlantica om något skulle hända. Försäkringen gäller året om men du betalar dubbel självrisk under vissa perioder av året. Lyckas du hålla dig skadefri ger Atlantica dig rabatt på premien och du får ersättning för lösöre upp till 25 000kr. Utöver det heltäckande skyddet som ingår i helförsäkringen så som exempelvis ansvarsförsäkring och ersättning vid glasskada och brand så kan du även teckna tilläggsförsäkringar. Det handlar bland annat om utökat skydd för personlig lösegendom samt skydd vid uthyrning.

Vattenskoterförsäkring

Har du en vattenskoter så kan du med fördel skydda denna genom att teckna en försäkring hos Atlantica. Med den specifika försäkringen för vattenskoter kan du behålla körglädjen på sjön samtidigt som du kan känna dig trygg. För att teckna en vattenskoterförsäkring måste din skoter vara av märket Sea-Doo, Kawasaki eller Yamaha. Du väljer själv priset på din premie genom att välja vilken självrisknivå du vill ha. Har du varit skadefri under ett år så ger Atlantica dig 10% rabatt på premien. Försäkringen gäller både på land och i sjö och fungerar som en vanlig helförsäkring oavsett tid på året. Du bör dock vara medveten att du får betala dubbel självrisk om något händer i sjön mellan 1 november och 31 mars.

Sportfiskeförsäkring

Atlantica Båtförsäkringar erbjuder även försäkringar för dig som sysslar med sportfiske. Man har en skräddarsydd båtförsäkring för sportfiskare som skyddar både din utrustning och din fiskebåt. Precis som det andra försäkringarna så gäller denna oavsett om båten är på land eller ute till sjös. Det handlar om en helförsäkring som du kan teckna genom att kontakta Atlanticas kundtjänst. Du kommer då först få en offert som du får ta ställning till innan du väljer att ingå avtal. I denna specifika försäkring har man utökat skydd för lösöre och du kan få upp till 40 000kr i ersättning. Därtill får du rabatterad premie om du håller dig skadefri under ett år. Behöver du utökat skydd för din fiskebåt eller din utrustning så kan du teckna någon av Atlanticas tilläggsförsäkringar.

Entusiastbåtsförsäkring

Har du en klassisk träbåt eller kanske en extrem powerboat så är det Atlanticas Entusiastbåtsförsäkring som du ska teckna. Denna försäkring är speciellt utformad för entusiastbåtar samt de krav som ägarna ställer på en båtförsäkring. För att teckna en Entusiastbåtförsäkring behöver du ha antingen en Klassiker, en Powerboat eller en Svera. Försäkringen har Atlantica tagit fram i samarbete med AB Sjöexpress och du får därför kontakta det bolaget för mer information om denna unika båtförsäkring.

Övriga försäkringar

Utöver Atlanticas märkesförsäkringar samt de allmänna försäkringarna erbjuder man ytterligare skydd. Hos detta försäkringsbolag kan du exempelvis teckna en separat ansvarsförsäkring. Denna försäkring skyddar dig ekonomiskt om du exempelvis skulle få ett skadeståndskrav på dig. Försäkringen gäller både båtens ägare, den försäkrade båten samt förare och besättning. Ersättningen som utgår är enligt Sjölagens ansvarsgränser (1994:1009). För att teckna försäkringen måste du kontakta Atlantica Båtförsäkringar och begära en offert.

Man har även en helförsäkring för småbåt som passar dig som har en mindre båt. Det kan handla om en kanot eller en roddbåt. Så länge båten inte har en större utombordsmotor än 8 hk så har du möjlighet att teckna Helförsäkring Småbåt. Detta gör du genom att kontakta kundtjänsten hos försäkringsbolaget. Försäkringen är en helförsäkring som gäller året om. Slutligen erbjuder Atlantica även Helförsäkring på land som är en helförsäkring som lämpar sig för dig som inte tänkt att sjösätta din båt under snar framtid. Genom att teckna denna försäkring är båten skyddad under exempelvis byggnation.