Atlantica båtförsäkring

Om man endast tittar till omsättningen så är Atlantica Båtförsäkring Sveriges största båtförsäkringsbolag. Atlantica är en del av Moderna försäkringar som i sin tur ägs av den danska försäkringskoncernen TryggVesta. Atlantica har fått uppgiften att endast fokusera på försäkringar kring båtar och sjöfart och har naturligtvis utvecklat en enorm spetskompetens i ämnet. Atalantica har funnits sedan 1916 och har redan från början varit väldigt etablerade på den svenska båtmarknaden när det kommer till försäkringar.

Flera olika båtförsäkringar

Huvuddelen i bolagets kompetens ligger då i försäkringstypen båtförsäkring. Det innebär dock inte att det endast finns en försäkring att välja på utan just den här typen av försäkring har bolaget utvecklat enormt och erbjuder idag en uppsjö av olika möjligheter och tillägg när privatpersoner vill försäkra sin båt eller tillbör kring den. Här finns ett grundutbud som sedan går att bygga på i stort sätt hur mycket man vill. Man erbjuder också ett omfattande lojalitetsprogram som påverkar årspremien positivt ju mer man tecknar och ju fler skadefria år man har bakom sig.

Efterlysningar och offertberäkning

Atlantica har valt en enkel och snygg hemsida där man bland annat erbjuder kunderna att själva räkna ut vad en premie skulle kosta hos Atlantica. Här fyller man i sina förutsättningar och vilken typ av försäkring man är ute efter och får därefter en offert presenterad för sig. Dessutom har man en mycket uppskattad möjlighet att hjälpa människor som blivit av med sina båtar på grund av en stöld. Man har valt att lista alla efterlysta båtar och var de blev stulna för att tillsammans kunna lösa upp stölderna.