Europeiska ERV

Europeiska ERV Europeiska ERV är ett försäkringsbolag som ingår i en större koncern med huvudkontor i Tyskland. Man specialiserar sig på reseförsäkringar som man erbjuder i totalt tjugo olika länder. Europeiska ERV är resultatet av en fusion av Europæiske Rejseforsikring A/S och ERV som skedde 2017. Fusionen hade dock ingen påverkan på bolagets försäkringskunder vars avtal, premier och service hela tiden varit detsamma. I Sverige är detta försäkringsbolag ledande när det kommer till reseförsäkringar och tjänstereseförsäkringar. Inte mindre än 1,2 miljoner människor har en reseförsäkring från Europeiska ERV. Därtill ingår det ofta reseförsäkringar från ERV för dig som har ett kreditkort.

Med anor från 1971 vet man på Europeiska ERV vad kunder förväntar sig från sina reseförsäkringar. Hos försäkringsbolaget hittar du alltifrån färdiga paket till mer specifika försäkringar. Med en reseförsäkring från Europeiska ERV kan du med andra ord känna dig helt trygg på resan. Bolaget har elva olika servicekontor utspridda i världen och det finns alltid minst en medarbetare på dessa kontor som talar ett skandinaviskt språk. På så sätt kan du alltid få hjälp om olyckan skulle vara framme och du riskerar inga språkförbistringar.

Besök Europeiska ERV

Villkor och intyg från Europeiska ERV

Försäkringsvillkor ERVPå Europeiska ERVs hemsida finner du alla villkor som gäller för samtliga reseförsäkringar som erbjuds av bolaget. Du har även möjlighet att beställa och skriva ut villkor. Det kan handla om försäkringsintyg för visumansökan. För att få detta intyg måste din försäkring vara betald och allmän information måste anges. Har du bråttom att få ditt intyg inför din visumansökan så rekommenderar vi dig att få det via epost. Väljer du att få ditt försäkringsintyg postledes så kommer detta att ta mellan 2-3 dagar.

Behöver du ändra förmånstagarförordnade så gör du även detta direkt på ERVs hemsida. Du laddar ner en blankett som du får fylla i och skicka tillbaks till Europeiska ERV. Du som är i behov av ett försäkringskort kan skriva ut detta direkt från försäkringsbolagets hemsida. På försäkringskortet får du snabb tillgång till telefonnummer och information som kan vara bra att ha med sig när du är på resande fot. Slutligen kan du även ladda ner produktfakta blad hos ERV om du vill läsa mer om vad varje enskild försäkring täcker.

Beställ reseförsäkring hos ERV

Allmänna reseförsäkringar hos ERV

Allmänna reseförsäkringarOm du av någon anledning inte vill teckna de färdiga försäkringspaket hos ERV så finns det även möjlighet att teckna en allmän reseförsäkring. Europeiska ERV erbjuder två allmänna reseförsäkringar som passar alla typer av resor. Det spelar alltså inte så stor roll vart du tänkt resa eller hur länge du tänkt vara borta. I de allmänna reseförsäkringarna ingår de mesta skydd som du kan tänkas behöva när du är på resande fot.

Reseförsäkring Bas/Plus

Med det här alternativet kan du själv skapa en försäkring som täcker just de behov och önskemål som du har. Känner du inte att du behöver en särskilt omfattande försäkring så passar Bas med största sannolikhet dig. Denna försäkring har ett lägre pris men ger dig ändå det grundskyddet du behöver. Saknar du något i din Bas försäkring så kan du även göra tillval med specifika tilläggsförsäkringar. I grundskyddet ingår bland annat ersättning för missad avgång och bagageförsening. Du får även en sjukdom- och olycksfalls försäkring och självriskskydd.

Väljer du istället Plus så får du ett väldigt starkt grundskydd. I Plus ingår bland annat ersättning för förstörda semesterdagar och invaliditet- och dödsfallsersättning. Detta är saker som inte ingår för dig som väljer Bas. Du kan själv jämföra innehållet i de olika försäkringarna på ERVs hemsida.

Reseförsäkring Ung

Du som är under 35 år kan med fördel välja Reseförsäkring UNG som är Europeiska ERVs billigaste försäkring. Även denna försäkring kan du utforma efter dina egna preferenser. Dock måste du kombinera själva grundskyddet med de tillval du gör. I Ungs grundskydd ingår sjuk- och olycksfalls försäkring vid resor längre än 45 dagar. Du får även ersättning för missad avresa och bagageförsening. Vidare ingår det ansvars-, överfalls och rättskydd samt möjlighet till kristerapi. Du får även hjälp med evakuering vid terrordåd och naturkatastrofer samt räddning och eftersökning. Lämpligt tillval för dig som är ung och har denna försäkring är skydd för din sportutrustning.

Färdiga försäkringspaket

Teckna reseförsäkring Backpacker För dig som vill göra det lätt för sig men ändå få det optimala skyddet rekommenderar vi Europeiska ERVs färdiga försäkringspaket. Hos detta försäkringsbolag hittar du färdiga paket som är skräddarsydda för specifika typer av resor. Här slipper du själv tänka på vilka skydd du behöver. Detta har istället ERV redan gjort åt dig. Du kan välja mellan ett flertal olika paketlösningar som ger dig det bästa skyddet för just den resa du ska ut på.

Backpacker

Det här paketet passar dig som planerar att backpacka och vara borta mer än två veckor. Reseförsäkring Backpacker är ett billigt och bra alternativ som ger dig det grundläggande skydd du behöver när du reser. Paketet är även lämpligt för dig som för tillfället inte har någon hemförsäkring. Backpacker gäller enbart för personer som ännu inte fyllt 35 år. Du får ersättning för de mest omfattande kostnaderna så som ansvars- och rättskydd, sjukvård och hemtransport. Vid sjukdom eller olycksfall behöver du endast betala 1000kr i självrisk.

Weekend

Weekend är en lämplig försäkring för dig som bara ska vara borta i några dagar. Då är det exempelvis viktigt att ditt bagage och dina ägodelar är skyddade samt att ditt bagage inte kommer bort. Försäkringen täcker också kostnader som kan uppstå om du missar ditt flyg eller om något händer i hemmet medan du är bortrest. Reseförsäkring Weekend från Europeiska ERV är den mest prisvärda bagageförsäkringen du kan hitta på marknaden. Du kan maximalt teckna denna försäkring för fem resdagar.

Extremsport

Reseförsäkringen för extremsport passar dig som gillar äventyr och som gärna tänjer på gränserna. Extremsport reseförsäkring ger dig skydd för sådant som inte ingår i hemförsäkringen. Försäkringen täcker bland annat riskfyllda aktiviteter och samtliga sportaktiviteter som är lagliga i respektive land. Självrisken vid olycka eller sjukdom är bara 1000kr och du kan få upp till 35 000kr i ersättning för skadad eller stulen utrustning. Det här är med andra ord en perfekt reseförsäkring för dig som exempelvis ska åka downhill, ensamsegla eller åka off-pist.

Studera utomlands

Europeiska ERV har även en specialförsäkring för dig som ska studera utomlands. Försäkringen gäller även dig som ska jobba som Au Pair i ett annat land. För att teckna Reseförsäkring Student måste du vara under 45 år. Försäkringen täcker de största kostnaderna som kan uppkomma i samband med exempelvis sjukvård och hemtransport. Du får även ett bra skydd för de prylar du har med dig på resan. Det kan handla om datorer, mobiler och surfplattor. Europeiska ERV rekommenderar att man tecknar försäkringen för hela perioden direkt. Skulle du komma hem tidigare betalas istället återstående premie tillbaks. På ERVs hemsida kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du ska studera utomlands.

Besöksförsäkring

Har du utländska vänner eller släktingar så kan dessa med fördel teckna en besöksförsäkring hos ERV. Detta ger dina besökare ett bra skydd då utländska personer inte omfattas av den svenska allmänsjukvården. Med en besöksförsäkring får dina utländska besökare sjukvård för upp till 300 000kr när de befinner sig i Sverige. Europeiska ERVs besöksförsäkring går även bra att teckna för de personer som behöver ett försäkringsintyg för att skaffa visum i landet. Vidare täcker försäkringen bland annat kostnader för vård vid sjukdom, olycksfall och akut tandblekning för skador som uppkommit i samband med olycksfall.

Grupp och konferens

Det sista försäkringspaketet som erbjuds hos Europeiska ERV passar den som ska resa i grupp. ERV erbjuder en specialförsäkring för grupp- och konferensresor som ger skydd för samtliga gruppmedlemmar. Försäkringen kan både tecknas för tjänsteresor och privatresor. Alla i resesällskapet är försäkrade och får precis samma skydd. Tecknas försäkringen av fler än tio vuxna så ger Europeiska ERV 10% rabatt. I försäkringen ingår bland annat ersättning och skydd för event, sjukvård, sportutrustning och hjälp på plats.

Teckna ett försäkringspaket hos ERV

Avbeställningsskydd och övriga försäkringar

FöretagsförsäkringarHos Euroepiska ERV erbjuder man även ett avbeställningsskydd. Detta skydd innebär att du får pengarna tillbaka om du måste ställa in din resa. Avbeställningsskyddet hos ERV är inte kopplat till någon självrisk och skyddet är betydligt mer omfattande än de skydd som exempelvis följer med kreditkort. Skyddet kan tecknas för exempelvis flygbiljetter, evenemangsbiljetter samt boende.

Du som innehar ett betal- eller kreditkort kan ha en försäkring hos ERV utan att veta om det. Många kreditkort ger idag en kompletterande reseförsäkring när du betalar minst 75% av resan med kortet. För att veta vilket skydd som medföljer ditt kort hänvisar vi dig till respektive kortutgivare. För dig som är företagare finns det många specialförsäkringar att teckna hos Europeiska ERV. Bolaget är specialister på försäkringar för exempelvis utlandsplacerad personal och tjänsteresor. På försäkringsbolagets hemsida kan du som är företagare läsa mer om vilka alternativ som finns.