If

IF FörsäkringIf är ett av Nordens största försäkringsbolag med över 3,6 miljoner kunder. Utöver Sverige så bedriver man sin verksamhet i övriga Norden samt i Baltikum. If ägs av Sampokoncernen som är ett börsnoterat bolag i Finland. Försäkringsbolagets främsta mål är att ha de mest nöjda kunderna i branschen. Man erbjuder ett stort utbud av försäkringar till både privatpersoner och företag. If har blivit mycket populära tack vare den snabba skaderegleringen samt att man har öppet sin skadejour dygnet runt. Man är ett klimatneutralt företag vilket innebär att man tar en del av sin vinst och donerar till projekt i bland annat Indien och Tanzania. Därtill samarbetar man med många svenska organisationer och ger pengar till diverse samhällsprojekt.

Hos If kan du alltid känna dig trygg och som kund får du flertalet olika fördelar i form av självriskkonto och förmånsprogram. Utöver ersättning vid skada kan du även få rådgivning för att få reda på hur du kan skydda dig och dina saker på bäst sätt. If är Nordens ledande försäkringsbolag när det kommer till sakförsäkringar. Med andra ord är du inte ensam om att ha din hemförsäkring, bilförsäkring eller allriskförsäkring hos If.

Skräddarsydda försäkringspaket och snabb skadereglering

Snabb skadereglering hos If Anledningarna till varför en stor del av Sveriges befolkning väljer att teckna sina försäkringar hos If är många. Men bland annat då detta försäkringsbolag var de första att erbjuda så kallade Stor Försäkringar. Detta innebär att istället för att bara erbjuda standardprodukter med tillägg så kan kunder köpa ett paket där alla nödvändiga tillägg redan ingår. Således behöver man inte sitta och leta och köpa tillägg separat utan får ett komplett skydd direkt. Dessa paket erbjuds bland annat när det gäller Ifs villa/hemförsäkringar, liv- och olycksfallsförsäkringar och barn/ungdomsförsäkringar.

Ett annat framgångsrecept för If är den effektiva skaderegleringen. Hos detta försäkringsbolag kan du alltid räkna med att få snabb och smidig skadereglering. Faktum är att If hanterar 60% av alla skador inom 24 timmar. Detta bland annat då kunder själva kan rapportera sina skador helt digitalt. Majoriteten av Ifs kunder ger bolaget högsta betyg i kundnöjdhetsmätningar när det gäller just skadehanteringen. Man har stor erfarenhet av ersättning vid skada och man hanterar inte mindre än en miljon skaderegleringar varje år.

Rabatter och förmåner hos If

Rabatter och förmåner hos If Det lönar sig att samla sina olika försäkringar hos If. Om du både har din bil och ditt hem försäkrat hos detta försäkringsbolag så räknas du nämligen som förmånskund. Då gäller det dock att du betalar din försäkring med antingen autogiro eller e-faktura. Som förmånskund hos If får du 10% rabatt på samtliga försäkringar. Utöver denna sjyssta rabatt sätter If upp ett självriskkonto för alla sina förmånskunder. På självriskkontos får du pengar för varje skadefritt år du har hos försäkringsbolaget. pengarna på kontot kan du sedan använda till att betala självrisken om en skada eller olycka skulle uppstå.

Har du fler än två försäkringar hos If så kan du få ännu högre rabatt. Du får du 15% rabatt och ännu mer pengar till ditt självriskkonto. Därtill erbjuder If lojala kunder en årlig försäkringsgenomgång så att du alltid ska kunna känna dig så trygg som möjligt. Genomgången sker genom att If ringer upp dig och ser efter dina särskilda försäkringsbehov. Man hjälper dig även att ändra försäkringar om du önskar detta. Du kanske flyttat under året eller fått barn och då är det viktigt att du har rätt försäkringar för detta.

Försäkringsutbud hos If

Hos If kan du försäkra allt som är viktigt för dig. Detta oavsett om det handlar om dina barn, ditt hem, din bil eller dina saker. Inom varje försäkringsområde erbjuder man flertalet olika försäkringslösningar där du antingen kan välja en separat försäkring eller ett skräddarsytt paket med tillägg. Oavsett vad du väljer så kan du räkna med att få snabb hjälp om olyckan är framme. Ifs skadejour är öppet dygnet runt och i de flesta fall är ditt ärende avklarat inom ett dygn. Du kan teckna försäkringarna direkt på Ifs hemsida eller direkt i din mobil. Som kund får du alltid en bra översikt över samtliga försäkringar på dina sidor. Där kan du också själv göra ändringar om du skulle få en förändrad levnadssituation. Nedan beskriver vi kortfattat de olika försäkringsområden som If erbjuder produkter inom. Men du kan också själv se hela utbudet på Ifs hemsida. Denna hemsida blev 2019 utsedd till branschens bästa sajt.

Hemförsäkringar

Hos If finns det många möjligheter att skapa det bästa skyddet för sitt hem. Detta oavsett om du bor i hyreslägenhet, villa, radhus eller bostadsrätt. Du som äger ett hus bör kika närmre på Ifs villaförsäkring som ger dig ersättning vid exempelvis inbrott, vattenskada eller brandskada. I villaförsäkringen finns det även ett reseskydd samt en försäkring för personliga saker som du lånar eller hyr. Det finns tre olika villaförsäkringar att välja mellan hos If. Hyr du din bostad så kan du teckna en hyresrättsförsäkring som ger dig ett komplett skydd för din bostad. Även här finns det tre olika försäkringar att välja mellan där samtliga försäkringar både gäller hemma och när du är på resande fot. Du som har en bostadsrätt kan teckna en bostadsrättsförsäkring som utöver det basala skyddet även ger dig ersättning vid skata på ytskikt och fast inredning. Slutligen erbjuder If även en hemförsäkring för den som studerar eller arbetar utomlands. Denna hemförsäkring ger bland annat ersättning för vård och läkemedel samt ett bra skydd för dina saker. People Abroad försäkringen gäller i hela världen.

Bilförsäkringar

If erbjuder flertalet olika försäkringar för din bil och vilken försäkring du bör välja beror lite på hur gammal din bil är. Utöver trafik-, halv- och helförsäkring erbjuder man även en Stor Bilförsäkring. Med denna får du en lägre självrisk om du exempelvis skulle kollidera med en älg eller tappa bort din nyckel. Man erbjuder även en försäkring vid namn TrafikXtra som passar dig som har en riktigt gammal bil. Försäkringen ger dig ersättning om du skulle behöva bärgning eller om din bil skulle bli stulen. På Ifs hemsida kan du få en komplett bild över vad varje enskild bilförsäkring täcker. Du kan även jämföra bilförsäkringarna emellan för att se vilken försäkring som passar dig och din bil bäst.

Personförsäkringar

Trots att If är ett försäkringsbolag som främst är känt för sina sakförsäkringar så erbjuder man även ett stort utbud av personförsäkringar. Dessa försäkringar ger dig och din familj ett bra skydd som sträcker sig betydligt längre än det skydd du får via socialförsäkringen och din arbetsgivare. Ifs privatförsäkringar ger dig en stor trygghet om du eller din familj skulle drabbas av olycksfall, sjukdom eller för tidig död. Genom att teckna en personförsäkring hos If kan du och din familj trots omständigheterna få en trygg ekonomisk situation. De personförsäkringar som erbjuds hos detta försäkringsbolag är barnförsäkring, gravidförsäkring, livförsäkring, sjuk- och olycksfallsförsäkring, vuxenförsäkring 50+, olycksfallsförsäkring och sjukvårdsförsäkring.

Båtförsäkringar

Hos If erbjuder man två olika båtförsäkringar. Dessa kan du med fördel teckna om du har en fritidsbåt och vill skydda den på bästa sätt. De flesta skadehändelser som kan uppstå täcks av dessa försäkringar oavsett om händelsen sker på land eller till sjöss. Grundskyddet för din båt får du genom att teckna Båtförsäkring som gäller trots att du har din båt i vatten även under vintern. Du får ett bra skydd mot exempelvis brand, stöld, maskinskada och sjöskada. Vill du ha ett extra skydd så kan du teckna Stor Båtförsäkring som ger dig ännu mer trygghet både för din båt och för de personer som befinner sig på den.

Fritidshusförsäkringar

Har du ett fritidshus så är det viktigt att skaffa en fritidshusförsäkring. Detta då huset under större delen av året är helt obevakat. Således är det inte lätt att upptäcka skador i tid och då gäller det att ha en försäkring som ger dig skydd för detta. Utöver att Ifs fritidshusförsäkringar skyddar ditt fritidshus så ingår det även ett personligt skydd. Detta skydd kan du dra nytta av om du exempelvis krävs på skadestånd eller ingår i en rättslig tvist. Hos If kan du välja mellan en vanlig fritidshusförsäkring eller Stor Fritidshus. I den sistnämnda ingår det även en allriskförsäkring för fritidshuset. Du kan även välja att teckna en tilläggsförsäkring om du exempelvis äger en småbåt eller hyr ut ditt fritidshus.

Djurförsäkringar

Att din fyrfotade vän betyder mycket för dig är något som If förstår. Därför erbjuder man försäkringar för både hund, katt och häst. Dessa försäkringar kan du teckna oavsett om du har ditt djur som sällskap eller jobbar med uppfödning. Samtliga djurförsäkringar hos If är prisvärda och ger din fyrbente vän det skydd som behövs. För varje enskild djurförsäkring finns det olika alternativ att välja mellan. Detta gör att du alltid kan få ett så omfattande skydd som du kräver. Försäkrar du din valp hos If så får du just nu 20% rabatt under hela första året. Du får även ett gratis besök hos FirstVet. Detsamma gäller Ifs kattförsäkring där du kan välja mellan en basförsäkring och Stor Katt beroende på hur omfattande skydd du vill ha. Utbudet av hästförsäkringar är större och en del av dessa inkluderar även en livförsäkring för både sto och föl.

Reseförsäkringar

If erbjuder inga separata reseförsäkringar. Däremot ingår det ett reseskydd i försäkringsbolagets hemförsäkring. Detta reseskydd gäller i 45 dagar och är aktivt oavsett om du reser reguljärt eller charter. Har du Stor Hem eller Stor Villaförsäkring får du dessutom ett utökat skydd som inkluderar ersättningsresa, avbeställningsskydd, hyrbilsskydd samt ersättning vid försening. Ska du vara borta längre än 45 dagar så får du förlänga reseskyddet genom att kontakta If i god tid före avresa. If rekommenderar dig som reser att ladda ner appen HelpMe. Med denna app kan du enkelt kommunicera med läkare och rådgivare på SOS International. Därtill kan du boka läkartid samt få uppgifter om närmsta läkarmottagning i just den stad och det land du befinner dig i. Genom appen kan du kommunicera genom att både ringa, chatta samt ha videosamtal.

Fordonsförsäkringar

Utöver Ifs populära bilförsäkring så finns det såklart även möjlighet att försäkra andra typer av fordon. Hos detta försäkringsbolag återfinns bland annat MC-försäkring, mopedförsäkring, snöskoterförsäkring, husbilsförsäkring, ATV-försäkring samt mycket mer. Vi rekommenderar dig att själv gå in på Ifs hemsida för att hitta rätt försäkring för just ditt fordon. Man erbjuder även särskilda märkesförsäkringar för dig som vill ha ett skräddarsytt skydd för just ditt bilmärke. Här hittar du exempelvis märkesförsäkringar från BMW, Audi, Porsche och SEAT.

Ifs kundservice

If kundservice På Ifs prisbelönta hemsida hittar du all information du kan tänkas behöva om bolagets olika försäkringar. Du kan även läsa mer om förmånsrabatterna och olika tillägg som du har möjlighet att teckna. Det är även på försäkringsbolagets hemsida som du kan anmäla en skada samt boka en försäkringsgenomgång. Du kan även ta del av kompletta guider och lära dig mer om vad du kan göra när olycka är framme. Vill du prata med någon på försäkringsbolaget så kan du fylla i dina uppgifter för att sedan bli uppringd av kundservice. Du kan även själv ringa in till Ifs kundservice på 0771- 655 655. Kundtjänst hos If har öppet alla vardagar mellan 7:30 och 21:00. Vill du ha kontakt med If under lördagar så är det tiderna 9:00 till 18:00 som gäller. Slutligen har kundservice öppet under söndagar mellan 10:00 och 18:00. Vill du skicka brev till If så gör du detta på Skadeförsäkring AB, 106 80 Stockholm. Du har även möjlighet att maila in till If eller använda dig av formulär som du återfinner på försäkringsbolagets hemsida. Vidare har man även en chatt där du direkt kan få kontakt med en medarbetare hos If.