American Express Gold Card

American Express Gold Card American Express Gold Card är ett välkänt kreditkort från kortutgivaren American Express. Kortet är väldigt vanligt i USA men börjar allt oftare synas även i många svenskars plånböcker. Och det är på tiden att svenskarna upptäcker alla de förmåner man kan få med ett American Express Gold Card. Kortet är speciellt förmånligt för dig som ofta är ute på resande fot. Detta då American Express Gold Card ger dig extra reseförsäkring, fri lounge access på flygplatser och rumsuppgradering ärlden över. Dessutom är guldkortet kopplat till ett bonusprogram där du tjänar bonus på varje köp du gör. Bonusen kan sedan användas för shopping, avbetalning av faktura eller för köp av exempelvis flygresor.

American Express Gold Card ingår i Amex färgserie där du även återfinner korten Platinum och Green Card. Kortet räknas som ett premium kort och är kopplad till en hög årsavgift. Gold Card är därtill ett betalkort vilket innebär att du inte kan nyttja någon kredit på kortet. Istället betalar du varje månad en faktura som baserar sig på de köp du gjort under den tidigare månaden. Vill du ha ett kort från Amex med kredit så rekommenderar vi dig istället SAS EuroBonus American Express Classic Card.

Ansök om American Express Gold Card

Reseförsäkring och fri lounge access med American Express Gold Card

Extra reseförsäkring med American Express Gold CardDet finns många förmåner kollade till American Express Gold Card. Dessa förmåner är speciellt framtagna för dig som reser mycket. Den främsta förmånen som vi ser det är den extra reseförsäkring som kortet ger dig. Betalar du din resa med ditt Gold Card så kommer du att få ett kompletterande reseskydd både för dig och din familj. Skyddet har dessutom ingen självrisk och fungerar som ett utmärkt komplement till den reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring. I försäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, förseningsskydd och medicinsk assistans. Om ditt incheckade bagage blir försenat får du 2000kr att handla för.

Utöver den extra reseförsäkringen får du även tillgång till fri lounge access på flygplatser världen över. American Express Gold Card ger dig fyra besök gratis per år och detta gäller både dig och de medlemmar som använder sig av extrakort kopplat till ditt Gold Card. Med ett American Express Gold Card kan du även njuta av uppgraderingar på både hotellrum och hos hyrbilsfirman. Du tjänar även bonuspoäng på alla de köp du gör med korten. Amex ger dig 3 poäng per krona på de köp som görs i utländsk valuta. Du får 2 poäng per krona när du handlar hos utvalda partners i Sverige. Slutligen får du 1 poäng per krona på alla övriga köp som görs. Poängen kan du sedan använda för att boka flygresor, shoppa eller betala din faktura. Den sista förmånen med ett Gold Card är att du som ny kortmedlem får gratis medlemsavgift under de första tre månaderna.

Gratis medlemsavgift för Gold Card under 3 månader

Tycker du att American Express Gold Card passar dig och dina behov så bör du skaffa ett kort redan idag. Just nu bjuder nämligen American Express på medlemsavgiften under de tre första månaderna. Genom att utnyttja erbjudandet kommer du att tjäna 375kr. Därefter kostar nämligen American Express Gold Card 125kr i månaden. Detta innebär en årsavgift på 1500kr. Dock ska man vara medveten att förmåner för exempelvis reseskyddet har ett värde av 700kr.

Eftersom Gold Card är ett betalkort och inte ett kreditkort så måste du betala hela fakturans belopp på en och samma gång. Du har alltså ingen möjlighet att delbetala denna. Betalar du inte i tid kommer så kommer en effektiv ränta på 21,97% att börja kicka in (2019-03-06). Med ett American Express Gold Card har du möjlighet att välja e-faktura. Oavsett om du väljer detta eller en pappersfaktura så tas inga aviavgifter ut vilket är ett stort plus.

Grundkrav för American Express Gold Card

✔ Minst 18 år fyllda
✔ Inga betalningsanmärkningar
✔ Boende i Sverige
✔ Taxerad inkomst på minst 120 000kr
✔ Fast anställning eller egenföretagare

Ansök om ett American Express Gold Card

Uppfyller du de grundkrav som American Express har på nya kortkunder så kan du klicka dig vidare via länkarna på vår sida för att komma till Amex ansökningsformulär. Väl där kan du ansöka om ett American Express Gold Card. Se till att läsa igenom medlemsvillkoren innan du ansöker om ett kort så du redan från start är insatt i de villkor och regler som gäller för kortet. Du inleder sedan ansökningsprocessen med att fylla i information om dig. Det handlar bland annat om namn, email, personnummer, kontaktinformation och boendeform.

Gör en ansökan direkt

När du angett information om dig själv så kommer du att komma vidare till steg två i ansökningsprocessen. I detta steg kommer du att få svara på frågor om din ekonomi. De svar du ger tillsammans med en kreditupplysning som Amex gör kommer ligga till grund för om din ansökan blir beviljad. När du är färdig med formuläret får du kontrollera de uppgifter du angivit och skicka in din ansökan. American Express kommer sedan att kontakta dig med svar om du blivit beviljad American Express Gold Card eller inte. Om du blivit godkänd som ny kund kommer du att få ditt Gold Card hemskickat. Du får även en PIN-kod som kommer i ett separat brev.