American Express Green Card

American Express Green Card American Express Green Card är det klassiska betalkortet från American Express. Har du någonsin sett en amerikansk film i ditt liv så lär du ha sett att huvudrollsinnehavarna betalar med just detta kort. American Express Green Card har gjort sig populärt då det innehåller fina förmåner i form av bland annat ett gediget bonussystem samt förtur till evenemangsbiljetter. Därtill är kortet kopplat till en reseförsäkring som fungerar som ett lämpligt komplement till den reseförsäkring som ingår i din vanliga hemförsäkring.

American Express är en av de främsta kortutgivarna i USA. På senare tid har dock utgivarens kort blivit väldigt populära även i Sverige och Norden. Dock ska man vara medveten om att det ännu inte är alla butiker som accepterar Amex. Skaffar du dig ett American Express Green Card bör du även ha ett annat betalkort som komplement. I USA däremot accepterar varenda affär American Express så kortet passar dig som ofta är på resande fot.

Ansök om American Express Green Card

Poäng på allt du handlar och förmånligt bonusprogram med Amex Green Card

Först i biljettkön med Amex Green CardNär du börjar använda dig av ett American Express Green Card kommer du upptäcka att kortet har betydligt fler fördelar än vanliga betalkort. Betalkort från svenska storbanker erbjuder i princip inga förmåner eller bonusprogram. Med ett Amex Green Card kan du istället räkna med att få poäng på allt du handlar med kortet. Bonuspoängen som du får kan du använda för att boka resor, betala din Amex faktura eller för att shoppa med. Mest poäng tjänar du när du betalar med kortet i utlandet. Du får nämligen tre poäng per krona som du gör på köp i annan valuta än svensk. Du får två poäng när du använder kortet hos utvalda partners till Amex i Sverige. För övriga köp som du gör med ditt American Express Green Card får du en poäng.

Med ett Amex Green Card i plånboken får du även förtur till evenemangsbiljetter. American Express håller även reserverade biljetter till sina kunder. Detta innebär att du kan gå på din favoritkonsert även om biljetterna är slut på vanliga inköpsställen. Vidare får du tillgång till fast track på Ericsson Globe. Utöver detta ger Amex Green Card dig ett kompletterande reseskydd för dig och dina anhöriga. Skyddet gäller dig som betalar din resa med ditt Amex kort. American Express ersätter dig bland annat med 1000kr om ditt incheckade bagage är mer än fyra timmar försenat. I försäkringsskyddet ingår även förseningsskydd och ersättning för läkarvårdskostnader i utlandet. För en mer utförlig förklaring om vad reseförsäkringen täcker hänvisar vi dig till American Express hemsida.

American Express Green Card är fritt från aviavgifter

Amex Green Card är fritt från ränta så länge du betalar din faktura i tid. American Express Green Card är nämligen inget sedvanligt kreditkort utan ett betalkort. Detta innebär att du handlar med kortet en månad och får sedan en faktura på de inköp du har gjort med kortet. Inga extra avgifter tillkommer när du betalar din faktura. Detta då Amex helt slopat aviavgifter och andra onödiga kostnader. Skulle du inte betala i tid kommer däremot en hög ränta att börja ticka. Den effektiva ränta som är kopplad till Amex Green Card ligger på 19,69% (2019-03-06). Detta är en väldigt hög ränta som kan innebära stora kostnader för dig. Därmed rekommenderar vi dig alltid att betala din faktura från American Express innan förfallodatum slår in.

När det gäller årsavgiften för American Express Green Card så ligger denna på 595kr. Som ny kortkund bjuds du däremot på första årsavgiften vilket är anledning nog att skaffa sig ett Amex Green Card. Gör du uttag med kortet så kommer du att få betala en avgift på 4% (minst 25kr). American Express tar därutöver ett valutapåslag på 2% när du använder kortet för köp i utlandet.

Grundkrav för American Express Green Card

✔ Folkbokförd i Sverige
✔ Minst 18 år gammal
✔ Inga betalningsanmärkningar
✔ Inkomst från tjänst eller pension

Ansökningsprocess för Amex Green Card

Ansökan om Amex Green CardVill du ansöka om ett Amex Green Card så kan du gå till kortutgivaren via länkarna i denna recension. Väl där kan du göra en ansökan om kortet och få svar inom 60 sekunder. Ansökningsprocessen börjar med att du får fylla i ett formulär med dina person- och kontaktuppgifter. Du får även godkänna att American Express kommer att skicka ut löpande information till dig. I ansökningsformuläret vill Amex även ta del av information kring ditt boende. När du uppgivit de efterfrågade uppgifterna kan du gå vidare med din ansökan.

Gör en ansökan direkt

Det hela fortsätter med att du ska uppge information om din ekonomi. Detta då American Express vill försäkra sig om att du har de ekonomiska förutsättningar som krävs för att du ska betala fakturan i tid. Man vill även försäkra sig om att du inte har några betalningsanmärkningar då sådana inte accepteras av Amex. När hela formuläret är komplett kan du granska din ansökan för att sedan skicka in den. I samband med detta tar American Express en sedvanlig kreditupplysning på dig. När detta är gjort kommer du direkt få svar på om du blivit beviljad ett American Express Green Card eller inte.