Shell Mastercard

Shell Mastercard Shell Mastercard är det optimala kreditkortet för dig som lägger mycket pengar på drivmedel. Kortet ges ut i samarbete med Ikano Bank och erbjuder även dig som innehavare sparmöjligheter. Detta kreditkort gavs tidigare ut av Citibank men är nu ett renodlat mastercard med en kredit på upp till 100 000kr. Shell är en av Sveriges främsta bensinmackar vilket gör att du kan få rabatt när du tankar oavsett vart i Sverige du är. Shell har inte mindre än 500 bensinmackar runtom i landet om man räknar med deras st1 mackar. Är du ute i Europa och kör så kan du välja bland otroliga 11 000 mackar. Något som gör Shell Mastercard ganska unikt är att kortet inte har någon årsavgift. Det kostar alltså inte en enda krona för att få ta del av alla förmåner som kortet innebär.

Utöver att få rabatt på varje liter du tankar med kortet så samlar du kontant bonus med ditt Shell Mastercard. Du kan därtill spara upp till 15 000kr på kortet och glädja dig åt en sparränta på 2% (2019-03-11). Du får även förmåner när du bokar resor och handlar på andra ställen med ditt Shell Mastercard.

Ansök om Shell Mastercard

Rabatt på varje liter med Shell Mastercard

Rabatt på drivmedel med Shell Mastercard Den främsta anledningen till varför många skaffar sig ett Shell Mastercard är såklart rabatterna. Med ett Shell Mastercard i plånboken kan du njuta av rabatt varje gång du tankar med kortet. Du får inte mindre än 15 öre rabatt per liter du tankar med ditt kort i på Shellstationer som är bemannade. Skulle du tanka fel så kan du dessutom utnyttja din Tanka fel-försäkring som du får på köpet när du har ett Shell Mastercard. Har du tankat minst 20 liter och betalat drivmedlet med ditt kort så går försäkringen in. Den täcker då kostnader för att bilen bärgas. Utöver denna försäkring är Shell Mastercard även kopplad till en kompletterande reseförsäkring. Denna försäkring gäller när du betalar minst 75% av din resa med ditt kreditkort. Reseförsäkringen inkluderar bland annat självriskskydd, avbeställningsskydd och ersättning vid bagageförsening.

Andra förmåner med Shell Mastercard är du tjänar kontant bonus med kortet. Oavsett vad du handlar så får du 0,5% i kontant bonus tillbaks. Bonusen du samlar betalas ut fyra gånger per år. Du får denna som en bonuscheck hem till din brevlåda. Du kan även välja att få pengarna insatta på ditt konto. Detta görs automatiskt om du tjänat in 500kr eller mer. Bonusen gäller enbart på Shellstationer runtom i landet. Med ditt kreditkort kan du även spara pengar och få sparränta. Shell Mastercard ger dig just nu en sparränta på 2% när du sparar pengar med kortet. Med Shell Mastercard kan du till skillnad mot många andra kreditkort betala dina räkningar. Detta gör du helt kostnadsfritt via en tjänst som heter Betalo.

Gratis årsavgift och upp till 100 000kr i kredit

Shell Mastercard är ett av de mest förmånliga korten på marknaden. Detta då kortet inte är kopplat till massa onödiga avgifter. För det första betalar du inte någon årsavgift när du har ett Shell Mastercard. Väljer du därtill att få din månatliga faktura som e-faktura eller betala via autogiro så betalar du ingen aviavgift. Detta gäller dock enbart om du betalar hela beloppet. Väljer du att delbetala din kreditskuld så tillkommer en aviavgift på 15kr. Kortet är även kopplat till en sparränta på 2% vilket alltså gör att du kan spara pengar när du innehar ett Shell Mastercard. Du som ansöker om kreditkortet kan ansöka om en kredit på mellan 5000kr och 100 000kr.

Shell erbjuder dig en räntefri inköpsmånad vilket innebär upp till 54 dagars räntefri kredit. Betalar du din faktura i sin helhet när denna kommer så utgår ingen ränta eller andra avgifter. Om du väljer att delbetala din faktura så får du räkna med en ränta som för närvarande ligger på 17,80% (2019-03-11). Om du väljer att ta ut pengar med Shell Mastercard i uttagsautomat så betalar du 3% av uttagsbeloppet. Dock kommer du att få betala 35kr som lägst. Kortet är även kopplat till ett valutaväxlingspåslag på 2%.

Grundkrav för Shell Mastercard

✔ Taxerad inkomst från tjänst eller pension
✔ Folkbokförd i Sverige
✔ Inga betalningsanmärkningar
✔ Minst 18år gammal

Ansök om ett Shell Mastercard online

Om du vill skaffa dig ett av marknadens mest populära kreditkort så kan du klicka dig vidare till Shell via våra länkar. Det enklaste sättet att ansöka om ett Shell Mastercard online är att verifiera dig med ditt BankID. Har du inte möjlighet att göra detta så går det lika bra att göra en manuell ansökan. Du får då börja med att välja vilket kreditutrymme du önskar att ha kopplat till ditt kort. Du kan välja mellan en kredit på 5000kr upp till 100 000kr. Vi rekommenderar dig att inte ansöka om ett högre belopp än du vet att du kommer utnyttja och behöver. När du valt kreditutrymme får du skriva in dina personliga uppgifter samt kontaktuppgifter. Du får även fylla i anställningsform samt uppge om du har någon medsökande för kortet. Därefter får du svara på några frågor i syfte att Shell vill lära känna sina kunder. När detta är gjort kan du klicka dig vidare i ansökan.

Gör en ansökan direkt

IKANO Bank som är utgivare av kortet kommer att ta en kreditupplysning på dig. Detta för att se så att du har den återbetalningsförmåga som krävs för att bli beviljad ett Shell Mastercard. Om upplysningen stämmer överens med de uppgifter du angivit samt att du är kreditvärdig nog så kommer du att bli beviljad ett kreditkort. Detta kort skickas hem till dig tillsammans med en PIN kod. Denna kod kan du ändra genom att gå till en uttagsautomat. Du är sedan redo att få rabatt på drivmedel och samla kontantbonus med ditt Shell Mastercard.