Collector Easyliving

Collector Easyliving Collector Easyliving är ett kreditkort som erbjuds av Collector Bank. Banken grundades av Lena Apler och Johan Möller 1999 och är idag ett populärt alternativ till storbankerna. Utöver kreditkort så erbjuder Collector även andra tjänster så som privatlån, sparkonto och andra digitala finansprodukter. Collector fick sitt banktillstånd under 2003 och sedan dess har många skaffat sig ett kreditkort hos banken. Utöver Collector Easyliving så erbjuder banken även ett kort vid namn Collector Easycard. Easyliving är dock det kort som har högst kredit och lägst årsränta.

Easyliving är ett populärt kreditkort bland många som reser. Detta då kortet bland annat inkluderar en kompletterande reseförsäkring och ett avbeställningsskydd. Därtill är det ett av få kort som inte gör valutapåslag på köp som sker utomlands. Utöver reseförsäkringen är kortet även kopplat till både evenemangsförsäkring och leveransförsäkring. Vill du slippa onödiga avgifter och känna dig trygg oavsett om du är hemma eller i utlandet bör du därför kika närmre på denna produkt från Collector Bank.

Ansök om Collector Easyliving

Försäkringar och förmåner med Easyliving

Försäkringskydd med Collector EasylivingMed ett Collector Easyliving kreditkort i plånboken kan du känna dig säker när du är ute och reser. Tillsammans med ERV får du tillgång till ett omfattande försäkringskydd som bland annat inkluderar ersättning vid förseningar, avbeställningsskydd samt ersättning vid sjukdom eller olycka. Du kan även begära ersättning om ditt bagage blir försenat samt ersättning för självrisk om någonting händer i ditt hem medan du är på resande fot. Därtill slipper du även valutapåslag när du använder ditt kort utomlands. Eftersom ditt Easyliving kort även är kopplat till leveransförsäkring och evenemangsförsäkring så är du även skyddad när du bokar evenemang eller shoppar online. Dock gäller det att du använder ditt kort i samband med köpen och bokningarna för att försäkringen ska gälla. Sist men inte minst så förlängs din garanti med upp till ett år när du gör nyinköp av hemelektronik.

Kortet erbjuder även en räntefri kredit på upp till 56 dagar. Du har alltså god tid på dig att betala innan krediten börjar ticka ränta. Collector Easyliving är även utrustat med blippfunktion så att du kan göra kontaktlösa betalningar. När du blir kund hos Collector får du tillgång till bankens app där du bland annat kan spärra kort, se din PIN-kod och hålla koll på ditt saldo.

Inga valutapåslag eller aviavgifter med Collector Easyliving

Efter att du använt dig av den räntefria perioden så kommer Collector Bank att börja ta ut ränta på den kredit som nyttjas. Den årliga kreditränta som gäller för Easyliving ligger för närvarande på 13,95% (2019-03-05). I denna ränta ingår även årsavgiften som ligger på 195kr. Man tar däremot inga valutapåslag på utlandsköp. Inte heller tar man ut några aviavgifter vilket är ett stort plus med denna kreditgivare.

Notera att du enbart betalar ränta på den kredit du utnyttjar. Har du en kreditlimit på 50 000kr men enbart använt 10 000kr av dessa så betalar du bara ränta för det sistnämnda beloppet. Är du bekväm med den ränta som tas ut så kan du delbetala i din egen takt. Om du vill slippa betala ränta så ser du istället till att betala din skuld inom 56 dagar.

Grundkrav för Collector Easyliving kreditkort

✔ Du måste vara minst 20 år
✔ Folkbokförd i Sverige sedan 2 år
✔ Årsinkomst på minst 120 000kr
✔ Inga betalningsanmärkningar

I samband med att du gör en ansökan hos Collector Bank tar banken en kreditupplysning i UC. Denna upplysning tillsammans med de uppgifter du angivit i kortansökan ligger till grund för om du blir beviljad ett kreditkort eller ej.

Ansök om en kredit på upp till 100 000kr

Ansök om Easyliving kreditkortHos Collector kan du ansöka om en kredit på mellan 10 000kr och 100 000kr. Krediten kommer sedan att finnas tillgänglig på det kreditkort som du får hemskickat i brevlådan. Ansökan om ett Collector Easyliving sker helt digitalt på Collector Banks hemsida. Där får du först börja med att legitimera dig via ditt mobila BankID. När detta är gjort får du välja hur stort kreditutrymme du vill ha kopplat till ditt Easyliving kort. Du får även välja vilken färg du vill ha på kortet och när denna recension skrivs kan du välja mellan färgerna rosa, orange och lila. Du får därefter välja en PIN-kod eller om du föredrar generera en helt slumpmässig sådan.

Gör en ansökan direkt

Ansökan fortsätter med att du får fylla i dina personliga uppgifter. Detta inkluderar även information om ditt boende, dina hushållskostnader samt övriga lån och krediter. Har du några betalningsanmärkningar idag så måste detta anges i ansökan. Detta kommer automatiskt bidra till att din ansökan avslås då Collector Bank inte accepterar anmärkningar på nya kortkunder.

I det sista steget får du acceptera allmänna kreditvillkor och Collector tar en kreditupplysning på dig. Om man anser att du är en kreditvärdig kund med tillräcklig återbetalningsförmåga så blir du beviljad kreditkortet Easyliving. Du får då kortet hemskickat och kan börja använda det direkt.