Coop Mastercard

Coop Mastercard Coop Mastercard är ett populärt kreditkort från butikskedjan Coop. Tidigare gavs Coop Mastercard ut av MedMera Bank men i inledningen av 2018 gick Coop ut med att man byter kortutgivare. Numera är det den stora aktören Entercard som ger ut det kreditkort som erbjuds av Coop. Coop Mastercard passar dig som lägger mycket pengar på matinköp. Detta då du tjänar poäng på allt du handlar och dessa poäng ger dig sedan värdecheckar som kan användas hos just Coop. Kortet erbjuder även andra förmåner så som reseförsäkring, köpförsäkring och räntefria perioder. Dessutom är Coop Mastercard det ända kortet du behöver som medlem i den kända matvarukedjan. Kortet fungerar nämligen både som kreditkort, betalkort och medlemskort.

Om du har svårt att hantera krediter så erbjuder Coop även ett vanligt betalkort. Detta kort går under namnet Coop Konto och är inte kopplad till någon kredit. Istället fyller du på kortet med pengar före dina köp. Coop Konto ger liksom Coop Mastercard extra poäng när du handlar i någon av Coops butiker. Därtill har kortet ingen årsavgift och de pengar du sätter in på Coop Konto omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Ansök om Coop Mastercard

Poäng på allt du handlar med Coop Mastercard

Poäng när du handlar med Coop MastercardDet finns många fördelar med att ha ett Coop Mastercard. Speciellt för dig som regelbundet handlar dina matkassar hos Coop. Med ett Coop Mastercard tjänar du poäng på alla köp du gör med kortet. Detta oavsett om du handlar på Coop eller i andra butiker. Du får 0,5 poäng för varje krona du handlar för med ditt Coop Mastercard. Dock kan du som mest tjäna 50 000 poäng i månaden på köp som sker utanför Coops butiker. Man har även en poängtrappa som innebär att du tjänar mer poäng per krona ju mer du handlar för. Exempelvis ger varje krona över 5000kr hela fem poäng. Poängen kan du antingen använda dig av i Coops poängshop, i Coops butiker eller hos någon av butikens samarbetspartners. Har du ett SAS EuroBonus konto kan du även växla in dina poäng mot SAS Extrapoäng.

Utöver alla poäng du kan tjäna så får du även en kompletterande reseförsäkring när du betalar 75% eller mer av resans pris med ditt Coop Mastercard. I denna reseförsäkring ingår bland annat förseningsskydd och avbeställningsskydd för både dig och dina medresenärer. Kopplat till kortet finns även en köpförsäkring med förlängd garanti, drulleförsäkring och prisgaranti. Du erbjuds även räntefri kredit vilket gör att du aldrig behöver stressa med betalningen.

Delbetala din faktura från Coop

När du skaffar dig ett Coop Mastercard så kommer du att få betala en årsavgift på 295kr. Därefter får du varje månad en faktura på förra månadens inköp. Om du betalar fakturan i sin helhet kommer ingen kreditränta att utgå. Coop erbjuder dig hela 55 dagars räntefri kredit så du har alltid god tid på dig att betala. Så länge du betalar fakturan i tid betalar du heller ingen aviavgift. Det tillkommer dock för dig som delbetalar så till vida att du inte väljer att få en e-faktura. Om du vill delbetala din faktura från Coop så går givetvis detta bra. Ha dock i åtanke att du får betala en ränta som i skrivande stund ligger på 15,95% (2020-02-06). Aviavgiften för dig som delbetalar och inte har e-faktura är 29kr.

När du använder ditt Coop Mastercard för att ta ut pengar i automat så får du betala 1,35% av det totala uttagsbeloppet. Dock debiteras du minst  35kr. Denna avgift läggs på för uttag både i Sverige och utomlands. Utomlands får du även betala ett valutaväxlingpåslag på 1,75% när du handlar med kortet. Med Coop Mastercard kan du ha en kredit på upp till 100 000kr.

Grundkrav för Coop Mastercard

✔ Inga betalningsanmärkningar
✔ Inkomst från tjänst eller pension
✔ 18år fyllda
✔ Folkbokförd i Sverige

Ansök om upp till 100 000kr i kredit med Coop Mastercard

Känner du att Coop Mastercard är ett kreditkort som passar dig så kan du besöka deras hemsida för att ansöka om ett kort. Allt sker över nätet och det hela är en väldigt smidig process. När du klickat dig vidare till ansökningsformuläret får du börja med att fylla i dina personliga uppgifter. Du får även kryssa i vilken anställningsform du har samt uppge din taxerade månadsinkomst. I ansökan kan du även välja att ansluta dig till "Bistånd på köpet". Detta innebär att alla dina köp med kortet kommer att avrundas till närmaste hela krona. Mellanskillnaden som bli skänks automatiskt till välgörenhet. När du accepterat de allmänna villkoren kan du gå till nästa steg i ansökan. Undrar du något gällande räntor och avgifter under tiden du fyller i ansökan så får du en fullständig översikt över detta till höger om din ansökan.

Gör en ansökan direkt

I nästa steg av låneansökan får du signera din ansökan med hjälp av ditt BankID. Du accepterar då även att Entercard tar en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning ligger till grund för om du kommer bli beviljad ett Coop Mastercard eller inte. Om du får ett preliminärt godkännande på din ansökan så kommer du att få välja en personlig PIN-kod till ditt kort. När allt är klart kommer det att dröja ett par dagar innan du får ditt Coop Mastercard hemskickat.