OKQ8 VISA Kreditkort

OKQ8 VISA kreditkort OKQ8 VISA kreditkort är ett kreditkort från OK-Q8 Bank AB. Kortet är av typen bensinkort och lämpar sig bra för dig som regelbundet tankar på någon av de 740 bensinmackarna som OKQ8 har utplacerade runtom i landet. OK-Q8 Bank grundades 2009 och ägs av drivmedelsföretaget med samma namn. Banken bedriver in- och utlåningsverksamhet där kreditkortet är en av de produkter som erbjuds. Kortet är redan idag mycket populärt bland de personer som spenderar mycket pengar på drivmedel. Men OKQ8 VISA kreditkort har fler användningsområden är så. Kortet har bland annat nått sin popularitet på grund av att kortinnehavaren erbjuds bonus på köp samt får återbäring på det man tankar. Och det är inte bara på OKQ8s bensinmackar som kortet ger bonus utan bonusen kan intjänas även i övriga butiker och bensinmackar. Därtill är OKQ8 VISA kreditkort helt fritt från onödiga årsavgifter.

OKQ8 VISA kreditkort är ett kort av typen VISA vilket innebär att kortet fungerar i princip överallt i världen. Kortet kan kopplas till ett kreditutrymme på upp till 100 000 kr vilket gör att du alltid har täckning för oförutsedda utgifter. Dessutom blir du som skaffar ett OKQ8 VISA kreditkort automatiskt medlem I OK. Detta innebär att du kan ta del av både fina rabatter och unika erbjudanden. Just nu ger OKQ8 alla nya kunder 100 kr att tanka för och du ansöker enkelt om kortet via knappen nedan.

Ansök om OKQ8 VISA kreditkort

100 kr gratis och bonus på alla dina köp

Bonus på alla dina köp med OKQ8 VISA kreditkort Om du sedan tidigare tänkt att du behöver ett bensinkort så kan det vara värt att slå till nu. OKQ8 har nämligen inte gått ut med under hur lång tid man kommer erbjuda nya kortkunder 100 kr gratis att tanka för. Att införskaffa ett OKQ8 VISA kreditkort är helt kostnadsfritt och inte heller kopplat till någon årsavgift. Och kortet kommer med många förmåner som vi tror att du kan vara intresserad av. Bland annat får du som kortinnehavare bonus på alla inköp du gör med ditt OKQ8 VISA kreditkort. Kortet ger dig 0,3% bonus på inköp över hela världen. Bonusen får du varje kvartal skickad till dig i form av en bonuscheck. Denna bonuscheck kan du antingen handla för på OKQ8s stationer eller så löser du helt enkelt in checken mot kontanter. Om du väljer att handla för din bonuscheck på OKQ8s bemannade stationer så motsvarar checkens värde 0,6% av dina insamlade inköp med kortet. Notera dock att denna högre procent inte gäller om du köper drivmedel, spel, tobak, post, presentkort eller apoteksvaror. Däremot går exempelvis mat, godis, kaffe och bilrelaterade varor utmärkt att handla för dig som vill få ett värde av 0,6%.

Utöver bonusen du samlar med ditt OKQ8 VISA kreditkort så ger kortet dig även rätt till återbäring när du tankar och handlar hos drivmedelsbolaget. Väljer du att sätta in egna pengar på kortet så kan du även se fram emot en sparränta på 0,75%. En betydligt högre ränta än den du för närvarande erbjuds hos banken. Insättningarna du gör omfattas dessutom av den statliga insättningsgarantin. Sist men inte minst så är OKQ8 VISA kreditkort även kopplad till en reseförsäkring som gäller när du betalar minst 75% av semesterresan med kortet. Den kompletterande reseförsäkringen gäller både dig, din make/maka samt dina barn. Allt som har med ditt kort att göra administrerar du smidigt via dina sidor som återfinns på OKQ8s hemsida. I bankens internetbank kan du bland annat se transaktioner, skriva ut kontoutdrag samt se ditt saldo.

Ingen årsavgift för OKQ8 VISA kreditkort

Ingen årsavgift för OKQ8 VISA kreditkort En stor fördel med detta kreditkort är att du som ägare till kortet slipper att betala en årlig avgift. OKQ8 har valt att göra sitt egna kreditkort helt fritt från årsavgifter. Således är kortet gratis att inne från första dagen tills dess att du inte vill ha kortet längre. Detta gäller även de eventuella extrakort som du beställer av banken. Kortet kan kopplas till en kredit på mellan 500 kr och 100 000 kr. Du väljer själv hur stort kreditutrymme du vill ha i samband med att du ansöker om kortet. Tänk på att inte ansöka om ett högre kreditutrymme än du vet att du klarar av att hantera och återbetala. Om du inte vill använda dig av krediten så kan du istället välja att sätta in egna pengar på kortet. Då betalar du i förskott och samlar samtidigt sparränta på de pengar du satt in. Du som väljer att handla på kredit har möjlighet att återbetala hela skulden direkt eller dela upp utgifterna över året. Med OKQ8 VISA kreditkort har du möjlighet att utnyttja två betalningsfria månader varje år. Du kan dock inte utnyttja dessa två månader i rad. Utnyttjar du inte en betalningsfri månad så måste du betala minst 3% av din skuld varje månad.

Du som använder dig av kreditutrymmet på ditt OKQ8 VISA kreditkort betalar ingen ränta så länge du betalar hela din faktura i tid. Skulle du istället välja att delbetala din skuld så debiteras du en kreditränta på 14,95%. Den effektiva räntan för en utnyttjad kredit på 30 000 kr som betalas via e-faktura är 15,57% (2019-06-26). Utöver kreditränta så tillkommer det även en aviavgift för dig som har ett kredit kort från OKQ8. Denna avgift ligger för närvarande på 25 kr och betalas månadsvis. Du som delbetalar en skuld får även betala en delbetalningsavgift på 25 kr. Använder du kortet i utlandet så betalar du ett valutaväxlingspåslag på 2%.

Grundkrav för OKQ8 VISA kreditkort

✔ 18 år gammal
✔ Taxerad inkomst
✔ Fri från betalningsanmärkningar

Ansök om ett kreditkort från OKQ8

Tror du att OKQ8 VISA kreditkort skulle passa dig bra så kan du med fördel ansöka om kortet direkt via OKQ8s hemsida. Denna kommer du till genom att klicka på knappen här nedanför. I ansökningsformuläret hos OKQ8 får du först välja vilket kreditutrymme du vill ha kopplat till ditt nya kreditkort. Därefter kan du skriva i en kampanjkod om du har detta. Sedan får du komplettera ansökan med personnummer och kontaktuppgifter. Därefter kan du gå vidare med efterföljande steg. Dessa innebär bland annat att du ska lämna uppgifter om din ekonomi så som hur mycket du tjänar samt om du har några övriga skulder och krediter. Man vill även ha information om ditt boende samt om du dragit på dig några betalningsanmärkningar under de senaste åren. När alla fält är ifyllda och ditt ansökningsformulär är komplett är det dags att godkänna de allmänna villkoren. Därefter kan du skicka iväg din ansökan och luta dig tillbaks. Så fort detta är gjort kommer OKQ8 Bank att börja behandla din ansökan och bland annat genomföra en kreditprövning.

Gör en ansökan direkt

I samband med att OKQ8 avgör din lämplighet som kund genom att göra en kreditprövning så inhämtar man en kreditupplysning om dig från UC. I denna upplysning får man aktuella uppgifter om dina inkomster, dina skulder samt eventuella fastighetsinnehav eller betalningsanmärkningar. Om din återbetalningsförmåga anses vara god nog så kommer du att bli beviljad kreditkortet. Du blir då meddelad om detta via email och sms. Därefter får du signera kreditavtal innan banken skickar hem ditt OKQ8 VISA kreditkort hem till dig. Sedan är det bara för dig att använda kortet och börja tjäna bonus!