SAS EuroBonus American Express Elite Card

SAS EuroBonus American Express Elite Card SAS EuroBonus American Express Elite Card är ett omåttligt populärt kreditkort från Amex. Kortet är vida känt bland resenärer som reser mycket med SAS och andra flygbolag som ingår i Star Alliance. SAS Amex Elite är det kort som ger dig flest Extrapoäng och bäst förmåner i form av 2-4-1 vouchers och reseförsäkringar. Detta innebär att du kan flyga för halva poängpriset vart du vill i världen. Det gäller dock att du spenderar en hel del med ditt kort vilket gör att kortet främst passar personer med lite bättre ekonomi. Därtill har kortet en hög årsavgift som i skrivande stund ligger på 4020kr. Men reser du mycket, spenderar mycket samt utnyttjar alla de förmåner som kortet är kopplat till så kommer du att tjäna in denna avgift.

En av många anledningar till varför resenärer väljer att skaffa ett SAS EuroBonus American Express Elite Card är att kortet ger dig 20 000 statusgrundande poäng varje år. Med andra ord kommer du alltid att ligga på minst silvernivå i EuroBonus programmet. Du som tycker att kortet är för dyrt och inte spenderar nog för att få dina 2-4-1 vouchers kan istället kika närmre på SAS Amex Premium. SAS EuroBonus American Express Elite Card är ett av tre kort som ingår i den kortserie som American Express har tillsammans med Scandinavian Airlines. Förutom SAS Amex Premium och SAS Amex Elite så består kortserien även av SAS Amex Classic.

Ansök om SAS EuroBonus American Express Elite Card

Halva poängpriset med SAS EuroBonus American Express Elite Card

SAS Amex Elite är alltså kopplat till otaliga förmåner för dig som är en flitig resenär. För det första så får du varje år 20 000 statusgrundande poäng. Detta gör att du alltid kommer att landa på minst Silvernivå i det populära EuroBonus programmet. Detta innebär bland annat att du alltid får lounge access och Fast Track under sommartid. Därtill får du ta med en extra väska oavsett vilken klass du reser i. Genom att alltid vara silver får du även lättare att nå nästa nivå som kommer med betydligt fler förmåner. Med ditt SAS EuroBonus American Express Elite Card tjänar du även 20 Extrapoäng för varje hundring du handlar för med kortet. Köper du flygbiljetter på SAS hemsida eller via flygbolagets app så får du hela 30 Extrapoäng per 100kr.

Handlar du för över 150 000kr med ditt SAS Amex Elite under ett kalenderår så får du en 2-4-1 voucher. Detta innebär att du kan boka en gratis flygresa till halva poängpriset. Handlar du för över 300 000kr med ditt kort så får du ytterligare en voucher. Betalar du dina resor med kortet får du dessutom ett kompletterande skydd till dina andra försäkringar i form av en reseförsäkring utan självrisk. Denna försäkring gäller både dig och din familj. Som om detta inte vore nog så blir du inbjuden till exklusiva events och får förtur till evenemangsbiljetter. Du har även Fast Track på Ericsson Globe och erbjuds en räntefri kredit i upp till 55 dagar.

Amex bjuder på medlemsavgiften de första 3 månaderna

Om du skaffar dig ett SAS EuroBonus American Express Elite Card nu så bjuder Amex på medlemsavgiften i tre månader. Därefter kommer du att få betala 4020kr per år för att inneha kortet. SAS Amex Elite är ett kreditkort men om du betalar din månatliga faktura i tid så kommer ingen ränta att utgå. Du har 55 dagars räntefri kredit vilket innebär att du har god tid på dig att betala. Om du inte betalar din faktura i tid så kommer en ränta att debiteras på den kredit du utnyttjat. Räntan som är kopplad till SAS Amex Elite ligger just nu på 15,99% (2019-03-13). Det kan med andra ord bli dyrt om du inte betalar i tid. Däremot tar American Express inte ut någon aviavgift vilket är uppskattat.

Innan man ansöker om ett kort från American Express bör man vara medveten om att det inte är alla butiker i Sverige som tar emot kortet. Utomlands fungerar ett SAS Amex Elite däremot nästan överallt. Uttagsavgiften för kortet både i Sverige och utomlands ligger på 4% (dock minst 25kr). När du använder kortet för köp utomlands får du betala ett valutapåslag på 2%. Med ett SAS EuroBonus American Express Elite Card kan du ha upp till 600 000kr i kredit men det individuella utrymmet avgörs via Amex kreditbedömning.

Grundkrav för SAS Amex Elite

✔ Bosatt i Sverige
✔ Minst 18 år gammal
✔ Inga betalningsamärkningar
✔ Taxerad inkomst från tjänst eller pension

Ansök om ett SAS Amex Elite

Så fort du tagit ett beslut om att skaffa ett SAS Amex Elite kan du ansöka om kreditkortet. Detta gör du digitalt via American Express hemsida. Du kommer dit genom att klicka på någon av de länkar som du finner här i vår recension. Väl på Amex hemsida får du börja med att fylla i ditt namn och din e-post. Du måste även godkänna att American Express skickar ut information om kortet till din email. När detta är gjort kan du fortsätta med att fylla i ditt personnummer. I denna del av ansökan uppger du också om du har ett SAS EuroBonus nummer. Detta då ditt kreditkort kommer att kopplas till ditt konto hos SAS. Fyll därefter i kontaktuppgifter och boendeform och gå sedan vidare till nästa steg.

Gör en ansökan direkt

I det andra steget har American Express frågor om din ekonomi. Det handlar bland annat om hur stor taxerad inkomst du har samt om du har några betalningsanmärkningar. När du svarat på frågorna är du redo att avsluta ansökningsprocessen. Slutligen får du granska de uppgifter du angivit samt skicka in din ansökan. När detta görs så kommer American Express att ta en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning inhämtas från UC. Om du godkänns för ett SAS EuroBonus American Express Elite Card så kommer ditt kreditkort att skickas hem inom en vecka. Sedan kan du börja använda poängen för att komma närmre en gratis flygresa!